|YLE| Puutarhassa tuoksuu ruoka

Chorizoa ja viikunoita

1	keskivahva chorizo-makkara
	kuivattuja viikunoita
	neitsytoliiviöljyä
	silopersiljaa
	juoksevaa hunajaa
Leikkaa makkara ohuiksi siivuiksi ja viikunat suikaleiksi. Makkaraa ja viikunoita yhtä suuri määrä. Ruskista öljyssä ja nosta kulhoon. Lisää tilkka hunajaa ja karkeaa persiljasilppua.


Kala-katkarapusalaatti
150	höyrytettyä vaaleaa kalaa
200 g	katkarapuja
1 - 2	valkosipulinkynttä silputtuna
pieni	sipuli silputtuna
10	kirsikkatomaattia
½	keltainen paprika
½	punainen paprika
nippu	silopersiljaa silputtuna
½	sitruunachili
neljäsosa	kurkkua ilman siemeniä
Leikkaa kala ja kasvikset kuutioiksi ja lisää katkat.


Kastike:
6 - 8 rkl	neitsytoliiviöljyä
2 - 3 rkl	sherryetikkaa
	juoksevaa hunajaa tai ruokosokeria
	sormisuolaa ja mustapippuria

Taateleita, juustoa ja kinkkua

kuivattuja siemenettömiä taateleita pala Cabrales- tai muuta sinihomejuustoa ilmakuivattua espanjalaista kinkkua Työnnä taateleihin pala juustoa ja kinkkua.