|YLE| Puutarhassa tuoksuu ruoka

Loppukesänsalaatti

1	keltainen/punainen kurkku 
	(tai 2 tavallista)
	chilejä maun mukaan
	kourallinen papuja
	punasipulia
	raastettua luomusitruunaa
	lehtikaalia
	vuohifetaa
	syötäviä kukkia koristeeksi
Kastike:
kylmäpuristettua oliiviöljyä
	omenaviinietikkaa
	juoksevaa hunajaa
	suolaa ja mustapippuria
Kuori kurkku, poista siemenet ja viipaloi. Hienonna chili, höyrytä ja pilko pavut.
Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja hienonna kaali. Sekoita ainekset.
Lisää murusteltu feta sekä kastike puoli tuntia ennen tarjoilua.


Tuorejuustodippi
	vuohen tuorejuustoa
	basilikaa
	sitruunamelissaa
	sitruunatimjamia
	ruohosipulia
	mahdollisesti myös:
	valkosipulia
	chiliä
	sitruunankuorta
Tuorejuustoon sekoitetaan hienonnettuja yrttejä maun mukaan.


Vuohenmaitopirtelö
1 l	vuohenmaitoa
250 g	karhunvatukoita
n. 5 rkl	ruokosokeria
	jääkuutioita
Sekoita tasaiseksi ja nauti saman tien.