|YLE| Puutarhassa tuoksuu ruoka

Kurpitsasoppa

1	iso kurpitsa tai 2 Hokkaidoa
3	sipulia
	öljyä
1 - 2 rkl	currytahnaa
	limetinlehtiä
3	sitruunaruohoa
5 - 6 rkl	Nam pla -kalakastiketta
3 - 4 rkl	inkivääriraastetta
4 - 5 cm	galangajuurta paloina
2 - 3 dl	kookosmaitoa
½ palaa	kookoskermatiivistettä
1 l	kasvislientä
	hunajaa
Paista kurpitsaa uunissa 30 - 70 minuuttia koon mukaan. Poista kuori ja siemenet ja paloittele hedelmäliha. Kuullota paloiteltu sipuli öljyssä. Lisää kourallinen limetinlehtiä ja sitruunaruoho isoina paloina. Lisää nam pla, inkivääri, galanga ja kurpitsa. Lisää hetken kulutua kookos ja liemi. Keitä vartin verran ja nosta limetti ja sitruunaruoho syrjään. Soseuta soppa sauvasekoittimella ja lisää taas limetti ja sitruunaruoho. Mausta tarvittaessa hunajalla. Sopan kanssa voi syödä paahdettua villiriisiä ja kurpitsansiemeniä sekä yrttijogurttia.


Villiriisi
	villiriisiä
	suolaa
	öljyä
Kuumenna öljy pannulla tulikuumaksi. Paista siinä riisi suolaripauksen kera. Kun riisi on poksahtanut, nosta se talouspaperille valumaan.


Yrttijogurtti
½ l	maustamatonta jogurttia
	iso kourallinen korianteria
	kourallinen minttua
Sekoita tasaiseksi massaksi ja käytä sopan lisukkeena.