|YLE| Puutarhassa tuoksuu ruoka

Paahdetut kurpitsansiemenet
	iso kourallinen luomukurpitsansiemeniä
	kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
	sormisuolaa
Paahda siemenet öljyssä kuumalla pannulla. Kun ne alkavat poksahdella, lisää runsaasti suolaa. Nosta paahdetut siemenet talouspaperille, johon ylimääräinen öljy imeytyy.

Kurpitsavoi
	kourallinen paahdettuja kurpitsansiemeniä
	luomuvoita
	sormisuolaa
Pilko paahdetut siemenet karkeaksi silpuksi ja sekoita voihin. Mausta suolalla.

Spelttirisotto
	luomuvoita
	kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
4 - 5	salottisipulia
250 g	spelttiryynejä
1 dl	valkoviiniä
1 - 2 l	kasvislientä
	luomusitruunan raastettu kuori
	vihreää parsaa suupaloina
	kourallinen vastaraastettua parmesania tai pecorinoa
	kourallinen tuoretta yrttisilppua:
	basilikaa, sitruunamelissaa, 
	sitruunatimjamia tai silopersiljaa
Kuumenna voitilkka tai öljyä padassa ja kuullota salottisipulit. Kuullota spelttiä 3 - 4 minuuttia. Lisää viini. Kun se on imeytynyt spelttiin, lisää liemi tilkka kerrallaan. Hämmennä koko ajan. Lisää nestettä, kun edellinen tilkka on imeytynyt, kunnes speltti on kypsää.
Kuullota parsa voissa ja suolassa hieman ennen risoton valmistumista.
Lisää kypsään risottoon parsa, parmesan, sitruunankuori ja yritit.