|YLE| Puutarhassa tuoksuu ruoka

Chilisalsa
20 - 25	punaista keskikokoista ja -tulista chiliä
	kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
2 - 3 dl	omenaviinietikkaa
1 dl	luomuruokosokeria

Poista chileistä siemenet ja pilko pieneksi. Kuullota öljyssä pari minuuttia. Lisää etikka ja sokeri. Keitä, kunnes salsa on marmeladimaista.

Chilisalaatti
4 - 6	keskitulista chiliä, esim. jalapeñoa
6	mietoa punaista chiliä
	kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
2	mozzarellapalloa
4 - 6	kypsää tomaattia lohkoina
	tuoreita yrttejä: esim. basilikaa, sitruunamelissaa, 
	vesikrassia ja silopersiljaa
	punajuurituja, pikkupinaattia tai rucolaa
kastike:
	kylmäpuristettua oliiviöljyä
	akaasiahunajaa
	luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
	valkosipulia
	tuoretta rosmariinia
	sormisuolaa ja mustapippuria myllystä

Halkaise chilit ja poista siemenet. Paista kuori alaspäin öljyssä kuumalla pannulla tai grillaa, kunnes kuori mustuu. Poista kuori jäähtyneistä chileistä. Huuhtele ja kuivaa punajuurenidut, pinaatti tai rucola ja asettele laakealle vadille. Murenna mozzarella suupaloiksi ja lisää salaattiin tomaatin kera. Sekoita mukaan tuoreita yrttejä maun mukaan. Leikkaa mieto chili suikaleiksi ja tulinen kuutoiksi. Sekoita kastikeaineksista makea, kirpeähkö kastike. Kääntele chilejä kastikkeessa ja lisää salaatin päälle.

Chililiekitetty keisarihummeri
75 - 100 g	chorizo-makkaraa kuutioina
16	keisarihummeria
	kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
	chili-hunajasnapsia
Leikkaa hummerien selkäpanssari ja poista suoli. Ruskista makkaraa öljytilkassa kuumalla pannulla. Paista hummereita pannulla 3 - 4 minuuttia makkaran kanssa. Lorauta pannulle chilisnapsia ja sytytä tuleen. Tarjoile chilisalaatin ja salsan sekä leivän kera.