|YLE| Puutarhassa tuoksuu ruoka Makirullat bambumatto norilevää sushiriisiä riisiviinietikkaa sormisuolaa sokeria porkkanatikkuja kurkkutikkuja ohuita siivuja piikkikampelaa, tonnikalaa, turskaa tai lohta paahdettuja seesaminsiemeniäKeitä riisi ohjeen mukaan ja jäähdytä. Sekoita riisiin tilkka riisiviinietikkaa ja mausta suolalla ja sokerilla. Pane levälevy bambumatolle ja levitä sille ohut kerros riisiä. Jätä maton takareunaan 3 cm tyhjää. Tee kolmen sentin päähän etureunasta pieni painauma. Lado siihen pitkittäin kasvistikkuja ja kalaa. Ripottele riisille seesaminsiemeniä ja kääräise ainekset tiukaksi rullaksi bambumaton avulla. Jäähdytä muovikelmussa jääkaapissa ½ - 1 tunti. Leikkaa paloiksi ja nauti wasabin, säilötyn inkiväärin ja japanilaisen soijan kera. Nigiri-sushi piikkikampelaa (tonnikalaa, turskaa tai lohta) wasabia soijaa säilöttyä inkivääriä riisiviinietikkaa suolaa sokeriaKeitä riisi ohjeen mukaan ja jäähdytä. Sekoita riisiin tilkka riisiviinietikkaa ja mausta suolalla ja sokerilla. Muotoile riisistä neliönmallisia pötköjä, sipaise päälle wasabia ja lisää ohut kalapala. Nauti soijan ja inkiväärin sekä wasabin kera. Turskatartar tuore turskan selkäpala punasipulisilppua inkivääriä siirappiliemessä limetinkuorta ja -mehua tuoretta korianteria suolaa ja mustapippuriaHienonna kala ja inkivääri terävällä veitsellä. Sekoita kalaan punasipulia, inkivääriä sekä sen lientä ja limetin mehua ja raastettua kuorta. Korianteria, suolaa ja pippuria maun mukaan. Lootuksenjuurisalaatti 1 lootuksenjuuri öljyä jäävuorisalaattia tuoretta korianteria tuoretta minttua paahdettuja maapähkinöitäkastike: kalakastiketta (Nam pla) limettimehua sokeria chilisilppuaKuori lootus ja leikkaa ohuiksi siivuiksi, jotka ruskistetaan öljytilkassa. Levitä vadille salaatinlehtiä ja nosta lootus päälle. Sekoita hapan-imelä kastike. Mausta sillä salaatti. Lisää korianteri- ja minttusilppua sekä maapähkinää. |