|YLE| Puutarhassa tuoksuu ruoka

Makirullat
	bambumatto
	norilevää
	sushiriisiä
	riisiviinietikkaa
	sormisuolaa
	sokeria
	porkkanatikkuja
	kurkkutikkuja
	ohuita siivuja piikkikampelaa, tonnikalaa, 
	turskaa tai lohta
	paahdettuja seesaminsiemeniä
Keitä riisi ohjeen mukaan ja jäähdytä. Sekoita riisiin tilkka riisiviinietikkaa ja mausta suolalla ja sokerilla. Pane levälevy bambumatolle ja levitä sille ohut kerros riisiä. Jätä maton takareunaan 3 cm tyhjää. Tee kolmen sentin päähän etureunasta pieni painauma. Lado siihen pitkittäin kasvistikkuja ja kalaa. Ripottele riisille seesaminsiemeniä ja kääräise ainekset tiukaksi rullaksi bambumaton avulla. Jäähdytä muovikelmussa jääkaapissa ½ - 1 tunti. Leikkaa paloiksi ja nauti wasabin, säilötyn inkiväärin ja japanilaisen soijan kera.

Nigiri-sushi
	piikkikampelaa (tonnikalaa, turskaa tai lohta)
	wasabia
	soijaa
	säilöttyä inkivääriä
	riisiviinietikkaa
	suolaa
	sokeria
Keitä riisi ohjeen mukaan ja jäähdytä. Sekoita riisiin tilkka riisiviinietikkaa ja mausta suolalla ja sokerilla. Muotoile riisistä neliönmallisia pötköjä, sipaise päälle wasabia ja lisää ohut kalapala. Nauti soijan ja inkiväärin sekä wasabin kera.

Turskatartar
	tuore turskan selkäpala
	punasipulisilppua
	inkivääriä siirappiliemessä
	limetinkuorta ja -mehua
	tuoretta korianteria
	suolaa ja mustapippuria
Hienonna kala ja inkivääri terävällä veitsellä. Sekoita kalaan punasipulia, inkivääriä sekä sen lientä ja limetin mehua ja raastettua kuorta. Korianteria, suolaa ja pippuria maun mukaan.

Lootuksenjuurisalaatti
1	lootuksenjuuri
	öljyä
	jäävuorisalaattia
	tuoretta korianteria
	tuoretta minttua
	paahdettuja maapähkinöitä
kastike:
	kalakastiketta (Nam pla)
	limettimehua
	sokeria
	chilisilppua
Kuori lootus ja leikkaa ohuiksi siivuiksi, jotka ruskistetaan öljytilkassa. Levitä vadille salaatinlehtiä ja nosta lootus päälle. Sekoita hapan-imelä kastike. Mausta sillä salaatti. Lisää korianteri- ja minttusilppua sekä maapähkinää.