|YLE| Puutarhassa tuoksuu ruoka Ruokaleipä 400 g jauhoja 2 dl vettä 25 g hiivaa suolaa oliiviöljyä rosmariinisilppuaAlusta taikina ja muotoile siitä litteä leipä. Päälle öljyä, suolaa ja rosmariinia. Paista uunissa. Spelttipizza 2 dl vettä 25 g hiivaa suolaa tilkka öljyä n. 400 g spelttijauhoja täyte: valkosipulimurskaa rosmariinisilppua sormisuolaa kylmäpuristettua oliiviöljyä Alusta taikina ja kauli pohjaksi. Levitä runsaasti täytettä ja paista uunissa. Pizza taikinajuuresta (2 pohjaa) Juuri tehdään edellisenä päivänä: 2 dl 20-asteista vettä 2 g hiivaa 150 g spelttisihtijauhoja 3 dl 30-asteista vettä ½ dl oliiviöljyä 15 g suolaa 475 g spelttisihtiä täyte: tomaattia sipulia valkosipulia balsamiviinietikkaa sokeria suolaa ja mustapippuria tuoretta basilikaa mozzarellaraastettaSekoita pohja-ainekset ja lisää taikinajuuri. Alusta kunnolla ja kohota tunti. Kauli voilla voidellulle pellille, (paksuus 6 mm), tai tee kaksi 3-milliä paksua pohjaa. Kohota puoli tuntia. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä läpikuultavaksi. Lisää viinietikkaa, sokeria ja tomaatteja. Keitä kokoon tunnin verran ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pohjalle kastiketta, basilikaa ja juustoa. Paista puolisen tuntia 230 asteessa. Vuohenjuustopizza 5 dl 30-asteista vettä 20 g hiivaa ½ dl oliiviöljyä 15 g suolaa 675 g spelttisihtiä tai öölanninvehnäjauhojatäyte: vuohenjuustoa anjovista valkosipulia sultanarusinoita Sekoita taikina-ainekset ja alusta kunnolla. Kohota tunti. Levitä taikina voilla voidellulle pellille 6 mm paksuna tai jaa kahdeksi 3-milliseksi pohjaksi. Kohota puoli tuntia ja levitä päälle pehmeää vuohenjuustoa, valkosipulimurskaa, oliiviöljyyn säilöttyä anjovista ja rusinoita. Paista 230 asteessa puolisen tuntia. |