|YLE| Puutarhassa tuoksuu ruoka

Ruokaleipä
400 g	jauhoja
2 dl	vettä
25 g	hiivaa
	suolaa
	oliiviöljyä
	rosmariinisilppua
Alusta taikina ja muotoile siitä litteä leipä. Päälle öljyä, suolaa ja rosmariinia. Paista uunissa.

Spelttipizza
2 dl	vettä
25 g	hiivaa
	suolaa
tilkka	öljyä
n. 400 g	spelttijauhoja

täyte:
	valkosipulimurskaa
	rosmariinisilppua
	sormisuolaa
	kylmäpuristettua oliiviöljyä

Alusta taikina ja kauli pohjaksi. Levitä runsaasti täytettä ja paista uunissa.


Pizza taikinajuuresta
(2 pohjaa)

Juuri tehdään edellisenä päivänä:
2 dl	20-asteista vettä
2 g	hiivaa
150 g	spelttisihtijauhoja

3 dl	30-asteista vettä
½ dl	oliiviöljyä
15 g	suolaa
475 g	spelttisihtiä

täyte:
	tomaattia
	sipulia
	valkosipulia
	balsamiviinietikkaa
	sokeria
	suolaa ja mustapippuria
	tuoretta basilikaa
	mozzarellaraastetta
Sekoita pohja-ainekset ja lisää taikinajuuri. Alusta kunnolla ja kohota tunti. Kauli voilla voidellulle pellille, (paksuus 6 mm), tai tee kaksi 3-milliä paksua pohjaa. Kohota puoli tuntia. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä läpikuultavaksi. Lisää viinietikkaa, sokeria ja tomaatteja. Keitä kokoon tunnin verran ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pohjalle kastiketta, basilikaa ja juustoa. Paista puolisen tuntia 230 asteessa.


Vuohenjuustopizza
5 dl 
	30-asteista vettä
20 g	hiivaa
½ dl	oliiviöljyä
15 g	suolaa
675 g	spelttisihtiä tai öölanninvehnäjauhoja
täyte:
	vuohenjuustoa
	anjovista
	valkosipulia
	sultanarusinoita


Sekoita taikina-ainekset ja alusta kunnolla. Kohota tunti. Levitä taikina voilla voidellulle pellille 6 mm paksuna tai jaa kahdeksi 3-milliseksi pohjaksi. Kohota puoli tuntia ja levitä päälle pehmeää vuohenjuustoa, valkosipulimurskaa, oliiviöljyyn säilöttyä anjovista ja rusinoita. Paista 230 asteessa puolisen tuntia.