|YLE| Puutarhassa tuoksuu ruoka Mangosalaatti mango aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja kookospähkinä chili korianteria limettimehuaLeikkaa mango kuutioiksi. Lisää halkaistut tomaatit. Leikkaa kookoksen liha ohuenohuiksi suikaleiksi. Lisää kookos ja hienonnettu chili sekä korianterisilppu. Mausta vastapuristetulla limettimehulla. Friteerattu keittobanaani vihreitä keittobanaaneja maapähkinäöljyä suolaaKuori banaanit terävällä veitsellä ja paloittele. Friteeraa kuumassa öljyssä kullanruskeaksi. Ota banaanit pannulta ja paina litteäksi. Friteeraa vielä kerran rapeaksi ja lisää suolaa. Tarjoile kuumana. Mausteyrttidippi silopersiljaa minttua korianteria sitruunamelissaa basilikaa oliiviöljyä suolaaMuussaa yrtit morttelissa tuoreen valkosipulin, öljyn ja suolan kera tasaiseksi massaksi. Lampaan rosvopaisti kokonainen lammas, noin 25 kiloa suolaa ja pippuria kausivihanneksia (porkkanaa, sipulia, valkosipulia, perunaa) punaviiniä puuvillanarua 3 - 4 puuvillalakanaa 2 puuvillasäkkiäKaiva 1,5 x 1 m leveä, 75 cm syvä kulhomainen kuoppa. Peitä kuopan pohja isoilla kivillä. Päälle polttopuuta (n. 7 kottikärryllistä). Polta niitä kolmisen tuntia ja poista kekäleet. Hiero lampaanruhoon suolaa ja pippuria, täytä se vihanneksilla ja lorauta sekaan punaviiniä. Ompele aukko langalla. Kääri ruho lakanoihin, kostuta ne punaviinillä ja vedellä ja sujauta päälle kaksi vedellä kostutettua säkkiä. Pane ruho kuoppaan kyljelleen. Kokoa sen päälle kuumat kivet. Täytä kuoppa maalla ja paista 3 - 4 tuntia. Paistomittaria käytettäessä lämpöä tulee olla vähintään 70 astetta. |