Tiistaisin klo 20.00 TV2

Kuusiosainen komediasarja

Saastamoisen poika on autoilijaisän (Ahti Kuoppala) pikkaisen saamaton poika, joka ajaa isänsä taksia ja jolta ei tahdo treffit onnistua. Nimiosaa näyttelee Matti Viironen, ja kyllähän sitä rakkauden vipinääkin alkaa hiljalleen löytyä.

 
  Sarja oli tulosta 80-luvun lopulla järjestetystä käsikirjoituskilpailusta ja sen ensiesitys oli 1.2.1989. Sarja nähtiin Kakkosella edellisen kerran 3.6.1992.

Sarjan ovat kirjoittaneet kokkolalaisveljekset Tapani ja Timo E. Rinne. Ohjaaja Jussi Niilekselä piti tarinaa herttaisen naurettavana. - Ehkäpä Saastamoisen poikaa ei pitäisi luonnehtia lainkaan komediaksi, sillä sen verran arkipäiväisen tuttua pientä haustaa tarjoavaa menoa se on, kiteytti Niilekselä.

Aiheet löytyvät pienen taajaman elämänmenosta. On kylän väkeä, poliisia, baarin ukkoja, taksisuhareita, kylän sosieteettia ja näytelmäpiiriä.

Lena Meriläinen lumoaa kulttuurisihteerinä kylän miehiä, baarin tyttönä tiuskii Tiina Weckström, kahvilan portsarina touhuaa Kalevi Haapoja ja taksimiehenä Esa Suvilehto. Mukana ovat myös Antti Litja, Rose-Marie Precht, Erkki Thil, Salme Laaksonen, Harri Ekonen ja Paavo Hyttilä.