J. Karjalainen: ”Pitää osata aloittaa ja pitää osata lopettaa”

J. Karjalainen: ”Pitää osata aloittaa ja pitää osata lopettaa”

Ajankohtaista - To 1.4.2010, klo 14.34 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

506
tykkää tästä

J. Karjalainen julkaisi kappaleen Kolme Cowboyta vuonna 1981, vuonna 2005 hänelle ilmestyi Lännen-Jukka. ”Olin tehnyt 30 vuotta biisejä, keikkoja, levyjä. Levy levyltä olin pohtinut, onko musta tähän, haluanko todella tehdä tämän, miksi mä aidosti innostuisin tästä jutusta.”
Jii kertoo, että 25 vuoden uran jälkeen muutos ja uudelleen syntyminen muusikkona oli hänen tapauksessaan välttämätön. ”Kun Lännen-Jukka ilmestyi, tuntui kuin olisi päässyt virkistävän ja pulppuavan veden äärelle.”

Lännen-Jukan musiikki on soinut J. Karjalaisenkin biiseissä tavalla tai toisella koko uran ajan. Varsinaiseen ilmiasuunsa kehittyäkseen Lännen- Jukka ja Lännen-Jukan musiikki vaati kuitenkin ikää, elämänkokemusta ja muusikkouden kisällikausia. Lännen-Jukan kanssa Karjalainen halusi kokeilla onko hänestä pelimannin hommiin, pystyykö hän sietämään omaa vajavaisuuttaan. Lännen-Jukka on J. Karjalaiselle eräänlainen opinnäyte, vuosia vaatineen työn ja opettelun mestarintutkinto.

Lännen-Jukan ilmestymistä edeltäneen ”kriisin” Jii suomentaa yksinkertaisesti muutokseksi, joka on ajoittain välttämätön kaikessa luovassa työssä. ”Pitää osata aloittaa ja pitää osata lopettaa.”

Katso J. Karjalaisen haastattelu Polkabilly Rebels –levyn julkistustilaisuudesta

Lisää artisteista:J. Karjalainen

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä