Jari Sillanpään Hitit ja hutut, Finlandiatalo 13.11.2010

Jari Sillanpään Hitit ja hutut, Finlandiatalo 13.11.2010

Ajankohtaista - Ma 15.11.2010, klo 15.45

Jari Sillanpää: Hitit ja hututJari Sillanpää: Hitit ja hutut

416
tykkää tästä

Jari Sillanpään 15 v. juhlakonserttikiertue päättyi Helsinkiin Finlandia-talolle. Olin kuullut useita erilaisia kommentteja konsertista etukäteen muilta paikkakunnilta. Yleensä olivat positiivisia. Olin lukenut ko. konsertista etukäteen, joten tiesin sen olevan erilainen konsertti kuin aikaisemmin. Odotukseni olivat korkealla, olihan oikein 15 v juhlakonsertti kyseessä, -tosin itse ajattelin varmaan tuota "juhla" sanaa erityisesti.
 
Finlandia -talolle on aina yhtä mukava tulla. Tuttu paikka minulle, joten ei pitäisi olla ongelmia. No, Finlandia -talolla on laajennusremontit käynnissä ja normaalit sisäänkäyntireittini olivatkin "tukossa". Onneksi ystävällinen taksinkuljettaja opasti minut sisälle asti.

Olin saanut kuin saanutkin eturivin paikan, "kantapaikkani". Haluan istua mahdollisimman edessä, sillä haluan nähdä taiteilijan kasvot hänen esiintyessä. Se antaa niin paljon lisäarvoa konsertille.  Itse musiikkia voin kuunnella laadukkaasti kotonakin.

Kappaleiden valinnan konserttiin olivat saaneet tehdä fanit, joten uskoin kappaleiden olevan minullekin mieleisiä. Ja tuttuja ne olivatkin. Tosin olivat erilailla sovitettuja, kun orkesterikokoonpanossakin oli vain neljä henkilöä.

Tässä taas sai huomata, että määrä ei korvaa laatua, sillä sovitukset olivat kertakaikkisen upeita ja koskettavia. Jari oli elementissään ja laulu taas kerran mahtavaa. Valkea Unelma -kappale (oma suosikkini) sai taas kyyneleet vierimään silmäkulmasta, ei voi mitään.

Kappaleiden välissä Esa Nieminen ja Jari juttelivat keskenään Jarin urasta ja elämästä. Minusta se oli ihan ok, paitsi se vain alkoi kyllästyttää, kun melkein kaikki asiat oli jo moneen otteet kuullut. Eli ei mitään uutta siltä rintamalta.

Toisella jaksolla oli myös "uutuus", leikkimielinen kilpailu. Ikävä kyllä, minä en syttynyt tuosta ideasta. Mielestäni se ei sopinut tähän konserttiin, ei sitten ollenkaan. Minua ihmetytti myös se, että Jari oli ottanut konserttiin sponsoreita, joiden tuotteita hän mainosti ja suositteli. Kilpailun palkinnot olivat myös sponsoreiden lahjoittamia. En tykännyt tästä.

Musiikillinen osuus oli täyden kympin arvoinen, mutta konsertin kokonaisarvosanaksi antaisin 7.  Kotiin oli mukava lähteä, sillä konsertista jäi kuitenkin tuttu, mukava, hyvä tunnelma.

Jari on aina Jari, korkealaatuista, mutta tilpehöörijutut laski konsertin kokonaisarvosanaa.

Veli-Matti Santavuori

Lisää artisteista:Jari Sillanpää
Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (6)

Jari on kunkku jolla on karismaa,siis kaikkea mitä kunkulta voi vaatia.

Anonyymi Ti 16.11.2010, klo 23.15

Itse en ole konserttia nähnyt,ainoastaan tv haastattelun missä Jari ja Esa kertoivat konsertin sisällöstä,se vaikutti mielenkiintoiselta,koska yleisön joukosta muutamalla oli mahdollisuus osallistua kilpailuun,siis poikettiin normaalista käytännöstä. Tästähän joku tykkää toinen taas ei !

Anonyymi Ti 16.11.2010, klo 09.51

hei!

Ihan selvenykseksi vaan, että tässä on kyseessä Kotikriitikon arvio ja Kotikriitikko on yksi ihminen "suuren yleisön" joukosta. Satumaan Kotikriitikoksi pääsee lähettämällä arvion näkemästään keikasta tai konsertista osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Mikäli Hiteistä ja Hutuista löytyy lisää näkemyksiä, niin niitä voi laittaa tulemaan sähköpostilla tai sitten kommentoida tähän ketjuun. Ehdotan kuitenkin, että mikäli kommentoija ei ole kyseistä showta nähnyt, niin hänen ei myöskään kannata kovin ärhäkästi ruveta Kotikriitikon näkemyksiä tyrmäämään.

 

t. Airi S.

airi_yle Ti 16.11.2010, klo 08.39

Jari on mielettömän upea ja idearikas taiteilija. Mahtavaa e,ttä hän uskaltaa kokeilal jotain erillaista. Ylivoimaisesti paras tangokuninkaamme ikinä !

Jarista sekaisin Ma 15.11.2010, klo 22.43

Musiikki kuitenkin 10 arvoinen,jännää ettei meillä sytytä mihinkään uudenlaiseen,ollaanko me niin kaavoihin kangistuneita,jos kriitikko ei tykkää niin voihan suuri yleisö tykätä !

Anonyymi Ma 15.11.2010, klo 20.26

Erittäin hyvä arvostelu. Ei ylenpalttista suitsutusta vaan rakentavaa kritiikkiäkin oli uskallettu antaa. Se on hyvä, niin artistikin tietää mitä voisi vähän seuraavalla kerralla muuttaa. Ei pelkästä hehkutuksesta kukaan opi mitään eikä voi kehittyä ja kehittää itseään.

Ma 15.11.2010, klo 18.59

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä