Markojuhani Rautavaaran kolmas soololevy ”ripottelee potkuja perseelle”

Markojuhani Rautavaaran kolmas soololevy ”ripottelee potkuja perseelle”

Ajankohtaista - To 3.2.2011, klo 14.38

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1658014

224
tykkää tästä

Markojuhani Rautavaaran kolmannella soololevyllä kuullaan vaikutteita funkista, popista ja reggaesta. Omimpana tyylinään Rautavaara pitää kuitenkin laulelmaa.

Pari edellistä soololevyä ovat Rautavaaran mukaan pitkälti rakentuneet perinteisen laulun tekemisen pohjalle. Nyt mukana on monenlaista tyyliä, se on toisille ongelma toisille rikkaus. Mies itse on sitä mieltä, että kokonaisen levyn tekeminen yhdellä moodilla on tylsää, ”on kiva ripotella potkuja perseelle.”

Omakohtaiset kokemukset ovat Rautavaaralle kaiken laulunkirjoittamisen lähtökohtana. Hänen laulunsa ovatkin hirveän henkilökohtaisia ja tätä on joidenkin kuuntelijoiden jopa vaikea sulatella.

Rautavaara on musiikin monitoimimies, hän toimii muun muassa musiikkiohjaajana ja -opettajana. Itseään Rautavaara tituleeraa ”huonoksi multi-instrumentalistiksi”, joskin näyttöä varmasti löytyy soittimen jos toisenkin hallinnasta.

Musiikilliset juuret miehellä ovat myös syvällä. Markojuhanin isoisä Eino Rautavaara (1876-1939) oli yksi suomalaisen oopperan perustajäsenistä ja ensimmäisiä levyttäneitä suomalaistaiteilijoita. Isä puolestaan on laajalti maailmalla tunnettu säveltäjä Einojuhani Rautavaara.

Markojuhani Rautavaaraa on Juha Peltoperän haastateltavana YLE Radio Perämeren Laulun synty –ohjelmassa.

Lisää artisteista:Markojuhani Rautavaara

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä