Maco Oey raivasi tiensä omakustanteellaan laajan yleisön tietoon

Maco Oey raivasi tiensä omakustanteellaan laajan yleisön tietoon

Ajankohtaista - Ti 15.2.2011, klo 14.54

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1297674353547

513
tykkää tästä

”Maco Oeyn omakustannealbumi Pari suhdetta tuli postissa vaatimattoman saatekirjeen kera.  Eksoottisen artistinimen yhdistyminen suomenkieliseen albuminimeen oli ehkä lähin asia, joka sai minut kuuntelemaan levyä.” – näin kirjoitti Jukka Haarma levyarviossaan muutama viikko sitten.

Tamperelaisen Maco Oeyn omakustanne onnistui siinä, missä monet muut eivät: tuli poimituksi tarpeeksi arvovaltaisen arvostelijan levysoittimeen, pääsi radiosoittoon ja sitä myöden yleisön tietoon.

Maco kertoo, että osa Pari suhdetta -albumin kappaleista on pitkään kypsyneitä, mutta kaikkia niitä yhdistää elämänmakuinen teksti. ”Tämä on tavallaan teemalevy ihmissuhteista, koska ne kiinnostavat. Aluksi oli tarkoitus vain dokumentoida juttuja, joita on tullut vuosien varrella tehtyä.”

Pienimuotoisesta, mies ja kitara -meiningistä lähtenyt albumi kasvoi nykyiseen muotoonsa lahjakkaiden muusikkoystävien avustuksella. ”Teksteissä olen saanut apua Jarmo Lampelalta ja Kimmo Taavilalta, molemmat tunnettuja elokuvantekijöitä, piano-osuuksia soittaa mm. Agents-yhtyeessä vaikuttanut  J-P Virtanen..”, luettelee Maco Oey. ”Kun laulut oli tavallaan jo kasassa, niin sitten ei tarvinnut kuin ruveta työstämään ja sovittamaan niitä. Olen kokonaisuuteen tyytyväinen ja tietysti erittäin iloinen, että se on lyönyt näin hyvin läpi.”

”Poikani sanoi tästä levystä, että kun sä teet tollasta musiikkia, sä tulet saamaan aina paljon ystäviä. Mutta jos sä haluat tulla kuuluisaksi, niin sun pitää tehdä rokkia.” Maco vastasi kysymällä: ”Kumpi sitten on tärkeämpää?”

Risto Koskinen haastattelee.

Kuuntele Maco Oeyn laulujen syntytarinat Yle Perämeren sivulta

Lisää artisteista:Maco Oey

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Tämä on esimerkki, miten moni asia on kiinni tuurista, taidosta, sitkeydestä, maltista, ajoituksesta, vaatimattomuudesta, tuputtamisesta...niiden kaikkien summasta. Tärkeintä tekemisessä on rehellisyys itselle, koska sen huomaavat toisetkin. Hyvää onnea ja malttia kaikille omakustanteiden tekijöille! Pieni on usein kaunista, möykkä häitsevää.

tsaga Ma 21.2.2011, klo 08.06

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä