Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani antavat sanalle "iskelmä" uuden merkityksen

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani antavat sanalle "iskelmä" uuden merkityksen

Ajankohtaista - Ti 22.2.2011, klo 15.22

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

190
tykkää tästä

Suomalaisella musiikkikentällä tapahtui keväällä 2010 jotain todella uutta. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani julkaisi levyllisen sellaista musiikkia, jota suomeksi ei ennen oltu kuultu. Valon pisaroita –albumin kappaleet ihastuttivat yleisöä ja kriitikoita.

Monilla oli myös kiire lokeroida musiikki johonkin laatikkoon. Tuure itse puhui itse tuolloin kaiho-musiikista, iskelmä ei oikein vanhan rokkarin suuhun sopinut. Nyt Tuure tunnustaa, että ei se iskelmäkään enää kovin pahalta tunnu. ”On hyvä, että sana ”iskelmä” saa uusia merkityksiä. Jos tässä nyt tehdään tätä uutta iskusävelmää, niin ei se mua haittaa.”

Tuurea saavutettu suosio kuitenkin hämmentää: ”Ihminen saattaa ajaa yli sata kilometriä tullakseen kertomaan, mitä joku meidän biisi on hänelle merkinnyt. En mä olisi osannut tuollaisesta unelmoidakaan.”

Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin suosio ei kuitenkaan ole Tuuren mielestä kiinni pelkistä biiseistä. ”Keikkojen myötä ryhmä on hitsautunut yhteen arvaamattomalla tavalla ja olemme yllättäen huomanneet olevamme todella tärkeiden asioiden äärellä.”

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaanin Valon pisaroita palkittiin Vuoden 2010 iskelmäalbumi –Emmalla..

Lisää artisteista:Tuure Kilpeläinen

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Tuure Kilpeläisen Valon pisaroita -albumin yksi kirkkaista helmistä on biisi "Kanna mukanasi unelmaa". Siinä on tosi mojova potku ja eteenpäin laukkaava, positiivinen ote. Kertosäkeestä voisi tulla moniin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sopiva kannustuskertsi!
Kaihoa kehiin, Karavaani!

tsaga10 Ke 23.2.2011, klo 07.48

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä