”Lähden uuteen levyyn aina puhtaalta pöydältä”

”Lähden uuteen levyyn aina puhtaalta pöydältä”

Ajankohtaista - Ma 19.9.2011, klo 09.24 - Toimittaja: Riikka Laitinen

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1315469284750

179
tykkää tästä

Positiivisesti herkkä, intohimoinen, innokas, rakastettava, vihattava, päässilimäänen. Näin itseään kuvailee soolouralle siirtynyt Lauri Tähkä. Uusi levy ilmestyy lokakuussa ja ensimmäinen single ”Syyskuun kyy” julkaistiin syyskuun alussa. Oman soolotuotannon lisäksi Tähkä on ehtinyt olla monessa mukana.

- Uutta levyä varten olin tehnyt varmaan parisataa biisiraakiletta, tein lauluja Härmä-elokuvaan ja työstin Heli Laaksosen kanssa kalenteria, jossa seikkailee Susi ja Pyy. Mulla on ihan mielettömästi virtaa ja rakastan kaikkea laulujen tekemiseen liittyvää, Tähkä myöntää.

Kaikki levyn kappaleet ovat Tähkän itsensä säveltämiä ja kahta kappaletta lukuun ottamatta myös itse sanoittamia. Tekstejä on työstetty aina puolestatoista vuodesta kahteenkymmeneen minuuttiin asti. Uudet lyriikat on kuitenkin kirjoitettu yleiskielellä ja pohjalainen murre on saanut väistyä.

- Se on ollut luonteva tapa itselle, yleiskieli vaan puskee päälle. Mutta se ei tarkoita sitä, että ihmisestä pohojalaasuus lähtöö pois. Olen kaksikielinen ihminen, Tähkä sanoo.

Tähkän mukaan levyllä tulee olemaan yllätyksiä ja se saa ihmiset liikuttumaan. Ainakin näin on tapahtunut faneille järjestetyissä ennakkokuuntelutilaisuuksissa, joissa Tähkän soolotuotanto on saanut hyvän vastaanoton.

- Ne jotka ovat oikeasti syventyneet siihen musiikkiin ja kuunnelleet sitä laulua, ovat olleet kyyneleet silmissä, Tähkä paljastaa. Artisti itsekin myöntää uuden materiaalin esittämisen olevan jännittävää.

- Siinä on se hauska tilanne, että yleisö jännittää yhtälailla, heillä on ennakkoasenteita, eivätkä he halua pettyä.

Ennakkotilaisuuksien yleisön Tähkä kutsui henkilökohtaisesti paikalle puhelimitse. Hän naurahtaakin joidenkin lähestulkoon pyörtyneenpuhelimessa. Mutta miltä tällainen fanittaminen tuntuu?

- Sitä pitää katsoa vähän ulkopuolelta. Käsittelen asiaa niin, että se kuuluu tähän toimintaan. Se täytyy pitää vähän niin kuin työnä, että pää pysyisi kasassa. Mutta kyllähän Late rupeaa olemaan sellainen Salatut elämät –hahmo, että sille voi sanoa kadulla tai kaupan kassalla ihan mitä vain. Mutta suurin osa huomiosta on kuitenkin karhunhalauksia ja sydämellistä vastaanottoa, Tähkä sanoo.

Tähkä aloittaa keikkailun joulukuun ensimmäisenä päivänä Tampereen Yo-talolta ja siitä kiertue kestää vuoden loppuun asti. Tähkä odottaakin jo keikkailua suurella innolla.

- Se on se tila, missä artisti ja lauluntekijä haluaa aina olla. Päästä yleisön eteen ja vapautua, se on hienoa.

Lauri Tähkä oli Pohjanmaan Radiossa Pauliina Jaakkolan haastateltavana.

Lisää artisteista:Lauri Tähkä

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (4)

Thank you so much for this atricle, it saved me time!

Ziggy Ke 19.10.2011, klo 04.48

Syyskuun kyy,oi miten ihana kappale,olet ISO musiikin mestari!

yksi fanisi Ma 19.9.2011, klo 22.22

iIhanaa,että saan kuunnella ja nähdä Sinua taas livenä ja varmasti hienoa musikkia luvassa!

yksi fanisi Ma 19.9.2011, klo 22.17

Eipä enää heru Tähkälle sympatiaa, erosi todella inhottavalla tavalla Elonkerjuusta.
Tuskin tulen enää olemaan tähkä-fani, koskaan.

Anonyymi Ma 19.9.2011, klo 18.22

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä