Janne Raappana pohtii sydämen asioita

Janne Raappana pohtii sydämen asioita

Ajankohtaista - Pe 14.10.2011, klo 12.09 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1318589212852

190
tykkää tästä

Janne Raappanan kolmas soololevy ”Rakkaus ei kuole” käsittelee nimensä mukaisesti lempeä. Taikakuun solistinakin tutuksi tullut artisti haluaa keskittyä nimenomaan tunteiden tulkitsemiseen. ”Jos rakastamisen vaikeudessa on jotain kivaa, niin se on laulaminen siitä”, Raappana sanoo.

Levyn kappaleet valikoituivat yli sadan biisin joukosta. Ne ovat ilmaisultaan lähempänä poppia ja rockia kuin perinteistä iskelmää. Sanoitukset olivat isossa roolissa sopivia lauluja valittaessa. ”Kyllä me sanoituksia yritettiin kuunnella, koska nyt on sellainen aika, että sanoilla on järjettömän suuri merkitys biiseissä”, Janne Raappana perustelee.

Tulevaisuudessa Janne on valmis tarttumaan kynään itsekin, mutta nyt hän vielä arastelee omien sanoitusten tekemistä. ”Totta kai sielussa soi, mutta ei saa pelistä vielä irti. Kyllä mulla sanottavaa on, mutta jonkun pitäisi pukea ne hyvin laulettavaan muotoon, siinä vielä kaipaan apuja”, hän sanoo.

Sooloilu mahdollistaa riskien ottamisen

Janne Raappana on kiireinen Taikakuu-orkesterin keikkojen kanssa pitkälle tulevaisuuteen. Sooloilu orkesterityön ohessa tuo miehelle sopivaa vapautta musiikin tekemiseen. ”Toistaiseksi tää sooloilu on mulle rakas ja mieluisa harrastus. Kun oma leipä ei ole täysin kiinni soolokeikoissa, niin voi ja uskaltaa ottaa riskejä. Ei tarvitse miettiä niin paljoa, voi tehdä sitä, mitä haluaa”, Janne sanoo.

Hän kuitenkin myöntää, ettei yleisöä ja sen toiveita sovi unohtaa kokonaan. ”Jos mä en ajattelis yhtään, mitä muut ajattelee, niin mä voisin tehdä näitä hommia omassa autotallissa. Siellä voisin soittaa ja piirtää vaikka seinälle yleisön, jolle esiintyä, mutta ei se ihan niin mee kuitenkaan.”

Janne Raappana on työtilanteeseensa tyytyväinen, mutta artistina hänellä on ainakin yksi unelma. ”Olisi mahtavaa joskus saada konserttikiertue omalla nimellä”, laulaja haaveilee.

Lisää artisteista:Janne Raappana

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä