Topi Sorsakoski rauhoittuu rantasaunassa ja nauttii iloisen prinssinsä seurasta maltilla

Topi Sorsakoski rauhoittuu rantasaunassa ja nauttii iloisen prinssinsä seurasta maltilla

Saunoo tähtien kanssa - Ti 19.1.2010, klo 17.59

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/691903

628
tykkää tästä

Ähtärin erakko, tangolaulajan poika, rokkarista perinnetietoiseksi iskelmäartistiksi kasvanut Topi Sorsakoski häpeää kännissä laulettuja keikkoja, ei koskaan unohda hattua kotiin ja harmittelee syksyisen tupakkalakon pettämistä.

Topi muistelee isäänsä, tangolaulaja ”Ylli” Tapio Tammilehtoa lämmöllä ja harmittelee, että isän neuvot tuli aikoinaan ohitettua teini-ikäisen ylimielisyydellä. ”Kun itse oli rokkari ja bluesmies, piti isän juttuja vain tyhminä ja ällöinä. Vasta jälkeenpäin tajuaa millaisen tilaisuuden on menettänyt.”
 
Viina on Topille monimielinen juttu. Siihen liittyy hauskanpito ja hyvät porukat. Kännissä laulaminen on Topin mielestä kivaa ja soundit sen hetkisellä kokemuksella kohdallaan. Jälkeenpäin kuunneltuna promilleissa musisointi on tietysti ”ihan hirveetä” ja yleisön kannalta täysin kornia. Omakohtaisen kokemuksen mukaan alkoholi on huono isäntä.

Topi Sorsakoski on surullinen suomalaisen tanssimusiikkiperinteen puolesta. Tangon kehittäminen ei voi olla vain joidenkin tangokuninkaallisten harteilla. Musiikin julkaisijoiden pitäisi kantaa oma vastuunsa ja julkaista enemmän sellaisia kappaleita, että tanssimusiikki kehittyy. Vanhat suomalaiset tanssikappaleet ovat maailman hienointa musiikkia ja sille pitää saada jatkuvuutta.

Neljäkymmentä vuotta muusikkona on opettanut Topi Sorsakoskelle, että oma rauha ja oma määräysvalta ovat välttämättömiä.  Musiikilliset päätökset syntyvät oman kodin alakertaan rakennetussa studiossa ja rauhaa haetaan omassa, itse rakennetussa rantasaunassa.

Topi Sorsakosken kanssa saunoo Tarja Närhi.

 

Voit tilata Saunoo tähtien kanssa -sarjan myös podcastina

Lisää artisteista:Topi Sorsakoski

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Saunoo tähtien kanssa

Satumaan viehkeä saunottajatar Tarja Närhi kartoittaa rakastettujen suomalaisartistien intiimialueet saunapuhtaana ja ilman turhaa tärkeilyä.

Voit tilata koko ohjelmasarjan podcastina kopioimalla tilausosoitteen podcastien vastaanotto-ohjelmaasi.

Saunoo tähtien kanssa -podcastin tilausosoite:
http://areena.yle.fi/ohjelma/f28cffe2f19a3c2916c5ee2d3e2a1144/feed/podcast

Mitä on podcast?

Muualla Yle.fi:ssä