Semifinaalin tulokset

Semifinaalin tulokset

Suomen Paras Kuoro - La 24.10.2009, klo 19.22

686
tykkää tästä

Finaalipaikkoja tavoitelleet Äänipäät Vetelistä ja turkulainen Aino-kuoro putosivat jatkosta.

Yleisöäänestyksen tulokset:
1. Kuopion nuorisokuoro, 48,47 %
2. Äänipäät, 35,64 %
3. Aino-kuoro, 10,36 %
4. Philomela, 5,53 %

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (59)

Vaikea on kyllä sanoa että kumpi kuoro oikeasti on se parempi. Kuopio vaiko Philomela? Molemmat kuorot ovat aivan mahtavia ja on myös vaikea lähteä vertaamaan kuoroja keskenään koska ne ovat tyylilajiltaan täysin erilaisia. Kumpi tahansa voittaakin kisan, on kakkonenkin selvä voittaja. On ehdottomasti päivän selvää että jos nyt tähän ohjelmaan osallistuneille kuoroille täytyy jakaa suomen paras kuoro titteli, joka ei oikeastaan välttämättä pitäisi paikkansa, menisi se molemmille kuoroille:

Kuopion nuorisokuoro on suomen paras nuorisokuoro
Philomela on suomen paras Naiskuoro.

Aivan mahtava formaatti. Kiitos Ylelle tämän formaatin toimittamisesta
PS. Yle, vaihtakaa ohjelman nimi ensi kautta varten (jos tulee) nimi todenmukaisemmakse.

Anonyymi Ke 28.10.2009, klo 18.52

kiitos kaikille kuoroille jaksamisesta ja esiintymisen ilosta, on ollut ilo seurata teitä!! oon ollu niiiiin innoissani tästä ohjelmasta koko ajan, ja harmittaa hirveästi sen loppuminen. Tuomarit on ollut asiantuntevaa ja pätevää porukkaa, ja kuorot saivat varmasti hyvää kritiikkiä, ja tietävät hyvin mitä osa-alueita tulee petrata:)) toivottavasti tämän kaltaisia musiikkiohjelmia saadaan lisää, idols-hömpän sijaan:D

Anonyymi Ma 26.10.2009, klo 18.58

Loistavaa Philomela! Te teitte sen taas!! Vaikutuin taidoistanne taannoin Sodankylässä ja olette vain jakso jaksolta vahvistaneet mielipidettäni siitä, että olette, jos ette Suomen niin ainakin maailman monipuolisin kuoro.

Finaali on jo voitto!

T: lappilainen

Anonyymi Ma 26.10.2009, klo 14.53

Hyvä "ihmettelijä"!
Kannattaisi varmaan todellakin mennä kuuntelemaan kuoroja niiden live-keikoille. Saattaisipa tulla joitakin yllätyksiä vaikkapa "peterille" =)
Tämä formaatti on armoton ja siksipä voisi nostaa vaikka hattua jokaiselle kuorolle, joka on uskaltanut mukaan lähteä.

Ja hyvä Äänipäät! Reggae paras veto teiltä tämän kisan aikana.

Philomela tuotti huutamisella ja sekametelillä pienoisen pettymyksen, mutta tsemppiä kuitenkin finaaliin, vaikka sen tulos jo kaikkien tiedossa onkin.

Onnea myös Kuopiolaisille finaaliin! Teiltä toivoisin hieman haastavampaa sovitusta finaalibiisiin, kuka sen sitten tekeekään. Hengaillaan oli hivenen liian simppeli. Muuten olette aivan ihania ;)

Vakiotuomaristo oli mitäänsanomaton koko kisan ajan. Niitä asiantuntevia kommentteja sitä odoteltiin...oh-hoh

just Ma 26.10.2009, klo 14.44

Kommentti Peterille: Philomelan keski-ikä on hieman yli kolmekymmentä. Onko 33-vuotias keski-ikäinen? heh, heh ;)

Anonyymi Ma 26.10.2009, klo 11.24

Oikein kiva kuoro-ohjelma, jota on ilokseen tullut katseltua ja kuunneltua. Hyviä kuoroja joka puolelta Suomea, hieno juttu!

Näiden esitysten perusteella olisin mieluiten nähnyt finaalissa Philomelan ja Äänipäät: ne esittävät erilaista musiikkia ja tuovat sovituksiin niin paljon omaa sovitusta yli normirajojen, mitä semifinaalin 2 muuta kuoroa eivät nyt tuoneet.

On helppo valita, keiden keikoille jatkossa menisin ja joiden levyn ostaisin: tietysti niiden kuorojen, joiden esityksessä on aina jotain kivaa ja yllätyksellisyyttä.

Tsemppiä ensi viikkoon, Philomela! Vaikka voittoa ei teille finaalissa yleisöäänestyksessä povatakaan, toivon, että jaksatte vielä tehdä parhaanne, ja annatte Suomen kansalle mukavia musiikkihetkiä.

Äänipäät: kiitos mukavasta ja viihdyttävästä panostuksestanne tässä kisassa. Heittäkääpä keikkoja pk-seudulla, niin tulen innoissani katsomaan!

Heli

Anonyymi Ma 26.10.2009, klo 08.10

Onnittelut finaaliin päässeille!

Kiitos Äänipäille! Olitte ohjelmasarjan piristysruiske, semifinaalissa vetämänne Reggae ok ehdoton helmi. Harmi, ettei finaaliin saatu yleisön haluamia porukoita. Tuomarit pääsivät tietyllä tavalla väliin. Humoristisen puolen tuominen mukaan kuorolaulantaan ei tuomaristolle uponnut oikeastaan missään vaiheessa. Varsinkin tuomariston vakiojäsenet olivat penseähköjä, niin tai eihän se Krookkikaan tainnu ihan myyty olla. Vanhoja, kuoronjohtamisessa, sen opettamisessa tai musiikin opiskelussa laadittuja kaavoja on tietenkin erittäin vaikea kumota, omassa mielessään saatika sitten ulkopuolelta muutamalla lyhyellä esiintymisellä. Vähän sama juttu tietysti ku yrittäis opettaa Tahko Pihkalalle salibandyn salat. Lähellä ollaan, mutta kuitenkin niin kaukana. Osoititte äänestystulosten muodossa, ettei kuorolaulannan tarvitse olla vakavaa. Hyvää jatkoa!

Ohjelma kaikenkaikkiaan on ollut onnistunut, Koivusalolle pisteet ohjelman taitavasta juontamisesta.

"vanha juttu" Su 25.10.2009, klo 21.42

Onnea finalisteille! On ollut ilo kuunnella kaikkia kuoroja tämän ohjelmasarjan aikana. Tämä kommentointi täällä Satumaassa on saanut osittain aika ikäviä piirteitä. Katsojia ja kuoroja aliarvioidaan monissa kommenteissa. Kyllä kaikki varmaan tietävät, että Suomesta löytyy paljon upeita kuoroja. Ohjelmaan osallistuneet kuorot ovat amatöörikuoroja ja puheet heidän osaamattomuudestaan ovat aika lyhytnäköisiä. Philomela on taitava naiskuoro, mutta kuopiolaisetkin ovat ihania. Nuoret kehittyvät koko ajan, joten älkääpä olko niin tosikkoja ja kritisoiko heidän esiintymistään niin kovin jyrkästi. Minusta on hienoa, että nuorten sekakuoro on näin innostunut ja uskaltautuu kisaan mukaan täysillä! Monista kommenteista kuultaa läpi kateus ja ilkeämielisyyskin. Voi miten moni luulee olevansa asiantuntija... Annetaan finalisteille kannustusta ja jäädään innolla odottamaan ensi lauantain kisaa!

Anonyymi Su 25.10.2009, klo 18.45

juu sehän on jo selkeää, että kuopio tän kisan voittaa, mut hyvä niin, he ovat sen ansainneet reippaalla esiintymisellään, nuorten kuoro lämmittää, kun itsekkin on 17-vuotias;) harmi vaan, että finaalissa ei ole mitään jännitystä, näin olisi ollut jos aino ja philomela olisi finaali-kaksikkona. Mut ISO kiitos Ainoille, ootte NIIIIIIN parhaita! Teille osui tällä kertaa vain maailman p*skin biisi, mitä voi olla. Mut upeaa silti, kaikki tietää että ootte Suomen taitavin kuoro;)

Anonyymi Su 25.10.2009, klo 15.46

Joo, siis tarkoitin juuri tuota, että Philomelalla on sitä ikää ja kokemusta paljon enemmän kuin Kuopion Nuorisokuorolla. Anteeksi väärinkäsitys :)

jaa-a Su 25.10.2009, klo 15.23

Muistakaa nyt hyvät ihmiset että philomelalaiset eivät ole mitään musiikin ammattilaisia! Hyviä laulajia ja musiikin harrastajia kylläkin, mutta ovat samanlailla kuoroharrastajia kuin Kuopion nuorisokuorolaiset. Ehkä ikä ja kokemus voi näyttää "ammattilaiselta".

Anonyymi Su 25.10.2009, klo 13.35

EI VOI OLLA TOTTA, KYLLÄ OLI TIPITII KARMEETA KUUNNELTAVAA.
HUOMASI KYLLÄ, ETTÄ VIIKKO ON LYHYT AIKA OPPIA, JOS ON VIELÄ TYÖ JA PERHEKKI ELÄMÄSSÄ MUKANA. VAIKKA TOSI HELPOT KOTIMAISET OLIVAT TARJOLLA. LOPPUTULOKSEN KYLLÄ JO TIETÄÄ: KUOPIO JYLLÄÄ YLEISÖÄÄNILLÄ, PHILOMELIA, KAI SE ON HYVÄ, MUTTA JOKIN SIINÄ TÖKKÄÄ...

yx ENTINE Su 25.10.2009, klo 13.33

Minun ymmärtääkseni viihdettähän tässä tv-kansalle tehdään, eikä pelkästään totista ja klassista kuorolaulantaa. Siinä tapauksessa, jos tehtäisiin totista ohjelmaa, voisi ohjelman nimi olla tyyliin "Suomen Paras Klassinen Kuoro" tjs. Nämä kommentit joissa sanotaan, että Kuopion Nuorisokuoro laulaisi "väärin ja särähtää korvaan", ovat ihan vaan tuulesta temmattuja. Ne, jotka tällaista sanoo, ovat vain kateellisia näille nuorille, jotka päihittivät monet Etelä-Suomen tunnetut kuorot! Ja enpähän olisi kovinkaan varma näiden sanojien/kommentoijien musikaalisuudestakaan... Myönnän, että Philomela laulaa tietenkin paremmin kuin Kuopion Nuorisokuoro, mutta tässäkin on monta asiaa miksi näin on: Philomela on aikuisten naisten kuoro, he ovat ammattitaitoisia, toisin kuin Kuopion Nuorisokuoro, jossa ei varmaankaan ole juurikaan ammattilaisia ja tämä kuoro on heille pelkkä harrastus koulun ja opiskelun lomassa. Ja minusta Kuopion Nuorisokuoron ei tarvitse sen monimutkaisempia sovituksia tehdä, koska sitä on totuttu näkemään ja kuulemaan sellaisena kuin se on oikeasti (eli energisenä ja iloisena) ja miksi muuttaa tyyliä sellaiseksi, mitä se ei ole ja mikä ei kuulosta hyvältä!!?? HYVÄ KUOPIO, JATKAKAA NÄIN!!!!!

jaa-a Su 25.10.2009, klo 12.48

Aika mielenkiintoisen vähän noissa äänestystuloksissa oli eroja eri kuorojen välillä välierissä ja finaalissa. Kun vielä ohjelma ei saavuttanut suurta katsojamäärää niin olisi altis väittämään että yleisöäänestyksessä kamppailtiin lähinnä siitä miten hyvin kuorot saavat omat kannattajansa äänestämään, sen sijaan että oltaisiin kilpailtu kuoromusiikilla.

Tietenkin liikkuviakin äänestäjiä löytyy, mutta näiden lukujen perusteella on vaikea kuvitella että heillä olisi ollut merkitystä yhdenkään yleisöäänestyksen voittajaan.

Viihdyttävä ohjelma kuitenkin, sääli että lysti loppuu jo ensi viikolla...

Anonyymix Su 25.10.2009, klo 11.37

Olisipa ollut kiva saada finaaliin Vetelin pojat Philomelan kanssa! Siitä olisi tullut mahtava show, kipinät olisi vaan lennelleet ja olisi nähty persoonallisia esityksiä. Toivottavasti nämä kaksi eri sukupuolia edustavat kuorot yhdistävät voimansa jossain muussa projektissa! Hyvä Äänipäät ja Philomela.

Karo Su 25.10.2009, klo 11.29

Hyvä Peter, samaa mieltä "tulevaisuuden toivoista". Voi miten ennalta arvattavaa, ja taas mentiin siitä missä aita on matalin. Missä haasteet ja kyseenalaistaminen? Finaalissa olisi kiva nähdä Kuopion nuorilta jotain herkkää tai edes omaperäistä ja yllättävää. Katsojat, jotka ovat tulleet mukaan tässä vaiheessa kilpailua varmasti ihastuvat näiden nuorten energiaan ja iloon, kuten me kaikki pari kuukautta sitten... Mutta toisalta, tyylin muuttamisessa on riskinsä, mitä jos kansa ei tykkääkään?

Peter tuskin on nähnyt näitä kaikkia kuoroja livenä. Olisiko pitänyt? Vaikka lopputulos on jo selvä ja kuopiolaiset tulevat saamaan palkintonsa, toivon finaalilähetyksestä tasokasta, ja että katsojaa ei Kuopion taholta jälleen aliarvioida (sorry vaan kaikki te sadat tuhannet, jotka heistä pidätte).

Petriina Su 25.10.2009, klo 11.24

Kyllä täältä Vetelistä löytyy hienoja kuoroja jotka voivat menestyä tulevaisuudessa.Mut hienoa! Teitte meidän kunnastamme kuuluisan ja laitoitte kuntamme maailmankartalle. Nysse ei vain riittäny finaalipaikkaan!

Japi95 Su 25.10.2009, klo 09.53

"Valitettavasti Kuopion esitys oli mitäänsanomatonta, persoonatonta varmanpäälle laskettua viihdettä. Siitähän yleisö tykkää. Olisi hienoa nähdä kun voittajaksi nousisi kuoro, joka haastaa itsensä ja kuulijansa... Tässä maassa turha toivoa, Carmeninae ja Kuopio jyllää"

Olet varmasti, Peter, nähnyt näiden kuorojen live-esiintymisiä, kommentistasi päätellen, vai miten on, arvioitko kuoroja vain tv:ssä nähdyn perusteella????

ihmettelijä Su 25.10.2009, klo 09.19

Hyvä Philomela, olitte jälleen illan paras ja ammattitaitoisin kuoro yleisön äänimäärästä huolimatta. Sovituksenne oli omalaatuinen ja mahtava!! Harmi, että teillä ei tule olemaan mahdollisuutta voittaa koko kilpailua. Itse tulen aina nauttimaan esityksistänne.

Rita Su 25.10.2009, klo 08.33

Ei Philomela tätä kisaa tule voittamaan mitenkään mutta onneksi on finaalissa. Olisin siellä halunnut nähdä Aino-kuoron ja Philomelan. Kuopion nuorisokuoro on raikas ja nuorekas,mutta tasapaksu eikä herkkyyttä ole kyllä kauheasti nähty. SItäkin kaipaisin musiikkiin mukaan.

Philomelan Tipitii oli hieno, tosin meni vähän huutamisen puolelle lopussa. Loppuosan sopraanosoolo särähti korvaan jostain syystä. Taas hyvä sovitus. Kuopiolta olisi kaivannut vähän monimutkaisempaa versiota.

Philomelafani Pohjoisesta Su 25.10.2009, klo 07.14

Kiitos mahottomasti kaikille upeille Äänipäiden ystäville =)

Parhaamme taas teimme (vaikka hävisimme äijämäisyydessä Ainoille...köh) ja päästiin "Palestrina"maisella osuudella osoittamaan kunnioitusta ja kiitosta myös Kankaan Simolle ja omille juurillemme. Muille kisan kuoroille ja coolille bändille kaavunheilautus mainiosta meiningistä. Kuopion nuoret laulo just niin hyvin ku pelättiinki, ja oisha se ollu törkiää jos ne ei ois finaaliin päässy. Aino-kööriki veti hienosti, mut stadin flikat vaan oli ihan vitin hyviä! Ois ollu mahtia laulaa Philojen kans viel uuestaanki, mut myöhemmin sit taas yhteislaulua, ainaki Shallojen kans :)

Koko tuotantotiimi teki aivan loistavaa työtä ja sai meiät tuntehan olomme enempi ko mukavaks! Kiitos erityisesti Mirkolle, Tepolle, Timolle ja Samille!! Ootta huippuja!

Kummalleki finaalikuorolle hyviä reenejä.

Ja hei kaikki: tavataan Äänipäiden keikoilla =)

Äänipää-Tero Su 25.10.2009, klo 03.15

Olen samaa mieltä Peterin kanssa. On harmittavaa, miltei surullista, että niinkin hyvä kuoro kuin Kuopion nuorisokuoro on, joutuu tyytymään noin simppeliin sovitukseen... Ei tosiaan mitään uutta ja mullistavaa tai yllätyksellistä. Ei pienintäkään "kikkaa", pelkkää perussatsia.

Mutta kyllä oli silti hymyn korviin asti tuova esitys - hyväntuulinen ja reipas. :)

Sopia, sovittaa, sovituttaa, sovitella... La 24.10.2009, klo 23.32

Kyllä kansa tietää!!!! Kuopion nuorisokuoro lauloi todella hyvin ,mutta ei Vetelin Äänipäät hävinny yhtään heille .Pojat osaa ja taitaa hommansa . Harmi vain että tuomarit veti taasen oman alueen kuoron puolta niin että humisi.

Anonyymi La 24.10.2009, klo 22.52

Onnittelut finaaliin päässeille!
Kuopio oli vaan mielestäni NIIN tasapaksu kuin vain voi olla. Ei mitään uutta, taas samat pään heilutukset ku viimeks, plääh. Kyllähän hyvän kuulosta reipasta isolla joukolla, mutta ei mitään hienoa sovitusta..en ymmärräkkään mitä tuomarit siinä sovituksessa näkivät? Philomela oli hyvä, mutta ei äänet riitä finaalissa minnekkään...
Olisi ollut kiva nähdä Äänipäät Finaalissa, mitä uutta olisivat jälleen keksineet:) Mielestäni he lauloivat tänään upeasti ja varsinkin se gregoriaarinen soi mahtavasti!! Tsemppiä Äänipäille jatkossa, toivottavasti kuulemme teitä lisää:)

Anonyymi La 24.10.2009, klo 22.17

Ei tietenkään tarvitse haastaa kuulijaa eikä katsojaa. Kansakunta voi hyvin kun kenenkään ei tarvitse venyttää ajattelukykynsä rajoja, lounas noudetaan mäkkäristä ja nrj soi radiossa. Se on ihan hyvä. Parempi olisi palata juurille ja hakea sitä erityisyyttä, jota vielä 20v sitten tästä maasta löytyi. Se on surullista, jos nuoret, joiden pitäisi olla voima, joka tuo uutta ja murtaa vanhoja rakenteita häviää omaperäisyydessä keski-ikäisille naisille.

Peter La 24.10.2009, klo 21.49

Hyvä Kuopiolaiset,te pehmeäsoundiset nuoret!!!

Anonyymi La 24.10.2009, klo 21.43

Pitääkö kuulija haastaa? Minusta kuulijan on tarkoitus nauttia kuulemastaan.Itse pidän haasteellisena kuunnella liian kimakkaa kuorolaulantaa,vaikka se teknistä olisikin...

Anonyymi La 24.10.2009, klo 21.40

Kylläpä oli niin totta tuo vakiotuomareiden ohjelmittain vaihtelevat mieltymykset kommentti!Onneksi heitä ei enää nähdä. Ei tarvitse katselijan kärvistellä ruudun ääressä epäoikeudenmukaisuuksia kuunnellen...

Anonyymi La 24.10.2009, klo 21.33

Valitettavasti Kuopion esitys oli mitäänsanomatonta, persoonatonta varmanpäälle laskettua viihdettä. Siitähän yleisö tykkää. Olisi hienoa nähdä kun voittajaksi nousisi kuoro, joka haastaa itsensä ja kuulijansa... Tässä maassa turha toivoa, Carmeninae ja Kuopio jyllää

Peter La 24.10.2009, klo 21.32

Onnea Philomela ja Kuopion nuorisokuoro. Kaksi erilaista, samoissa karsinnoissa rinnakkain kulkenutta kuoroa jatkaa ensi lauantaina. Philomelassa näkyy ja kuuluu vuosien yhteinen työ, hioutunut soundi ja taitavan johtajan ammatillisuus. Suuri osa kuopiolaisista on rutinoitunut muskarien, musiikkiluokkien ja muiden musiikkiopintojen kautta jo tähän, vaikka yhdessä ei kovin kauaa ole laulettu. Mitähän heistä vielä tuleekaan! Hyviä on olleet muutkin kuorot, pitkästä aikaa viihdeohjelma, jota klassissemman musiikin ystäväkin on jaksanut katsella.

Gitta La 24.10.2009, klo 21.26

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä