Finaalissa selviää Suomen paras kuoro 2009

Finaalissa selviää Suomen paras kuoro 2009

Suomen Paras Kuoro - Ti 27.10.2009, klo 10.33

684
tykkää tästä

Lähetyksessä selviää, kumpi finalisteista saa kannettavakseen kunniakkaan tittelin: Suomen paras kuoro 2009.

Kaikki valta on katsojilla ja vain annetut äänet ratkaisevat.

Koska aikaa on finaalilähetyksessäkin vain rajallisesti, maan moniäänisin ohjelma aloittaa kiitoksien jakamisen jo ennakolta.

Suurimmat kiitokset menee suomalaiselle kuoro-osaamiselle!

Kiitoksia myös suorissa lähetyksissä viihdyttäneille kahdelletoista valitulle!

Kilpa on ollut reilua ja rehtiä. Totista, muttei vakavaa.

Laulun riemu ja ilo on ollut tarttuvaa. Sen on saanut huomata jokaisessa suorassa lähetyksessä - yhdessä ja erikseen.

Ohjelman vakiotuomarit kuoronjohtaja Seppo Murto ja laulaja Tomi Metsäketo sanoivat ohjelman alkaessa, että tärkeintä on "kokonaisvaltainen elämys."

Sellainen on todella saatu!

Tähän on hyvä päättää Suomen paras kuoro 2009.

Finaalissa artistivieraana esiintyy lauluyhtye Rajaton. Tuomarivieraana nähdään Tarja Turunen.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (26)

Onnea Kuopion Nuorisokuorolle! Lauloitte TODELLA upeasti! Philomela oli myös mahtava!

Tarja Turusen kommentti, että näkee koko kilpailua ensimmäisen kerran vasta nyt, finaalissa, jossa on tuomaroimassa finalisteja, oli kyllä outo - ja nolo. Olisi ollut fiksua jättää asia kertomatta, sillä kommentin jälkeen kuorojen tuomarointi tuntui aika ohuelta ja katteettomalta, painokkaista kehuistaan huolimatta.

Anonyymi Su 1.11.2009, klo 00.00

Tomilla on vain ikävä Viihdepiikareita...?

Anonyymi La 31.10.2009, klo 19.36

Tomi Metsäketo meni nyt jo liian pitkälle. Okei, kyseessä on Suomen VIIHDYTTÄVIN kuoro, mutta silti, "Lisää seksiä!" ! nyt meni vähän liian yli !

Anonyymi La 31.10.2009, klo 19.33

Rajattoman versio kuunneltu ja täytyy todeta, ettei Kuopion nuorisokuoron tarvitse hävetä omaa lauluaan yhtään. Ammattilaiset vs. harrastajakuoro, tottakai on eroa, mutta entä sitten :)

raja La 31.10.2009, klo 14.27

Jep
http://www.rajaton.net/main.site?action=news/view&id=265&ngid=1

Anonyymi La 31.10.2009, klo 14.11

Tosi erilaiset kuorot on finaalissa!
Oi kun mahtavaa, että lauluyhtye Rajaton on suostunut tän formaatin vieraaksi! Mahtavaa kuulla heitä!
Mahtavatko laulaa "Nouse lauluni" joka on siis heidän juttu, eikä Kuopion nuorisokuoron... Kuunnelkaapa versiot niin huomaatte eron... ;P

Rajaton!! La 31.10.2009, klo 13.43

mahtavaa, rajaton ja tarja turunen mukana finaalissa!!! kyllä tulee varmasti loistava päätösjakso:) tsemppiä finaalisteille. ja kyllä olen samaa mieltä että kaikki semifinalistit olisi voineet julistaa suomen parhaiksi kuoroiksi:) juttelin satu luukkosen kanssa eilen ollessani pianotunnilla(Aino-kuoron johtaja) ja hänkin totesi että onneksi ei ole itse tuomaroimassa, kun näin erilaisia kuoroja on vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen. :P

Anonyymi La 31.10.2009, klo 13.28

Mulla ei oo nyt paljonkaan sanottavaa, silti halusin taas kirjottaa... Mut siis lukiessani näitä muiden kommentteja, tulee mieleen et onneks kuorolaiset ei ite saa kommentoida täällä. Tulis aika paha mielikuva jokaisesta kuorosta. Mut mehän täällä saadaan onneks kirjottaa mitä lystää. :P

Et jos nyt jotain asiaakin kirjottais ni... tai no en tiiä...

Ainakin aion kattoo finaalin ja olla täysillä mukana molempien tunnelmissa! Jaa nii... On se Philomela aika hyvä ja uutta keksivä ja uudesti laulut esiin tuova kuoro. mut.. äänipäät ei oo siel :(

Nii et mitä ovat keksiny. philot. kuopio varmaan vetää normikuorosatsin ilosella meiningillä, ei siinä mitään... hyvä sekin, ja ainakin mainostahan kaikki kuorot tässä ohjelmassa saa. (On saaneet) SE on SE palkinto :)

Sanon La 31.10.2009, klo 12.53

Hyvä laulushowilta tiedossa taas tänään, nautitaan siitä! Kumpikin kuoro on omalla tyylillään taitava!

carmen La 31.10.2009, klo 11.05

Ja taas pitää oikoa näitä vääriä tietoja! Kuopion kuorossa kaikki EIVÄT ole musiikkilukiolaisia. Osa kuorolaisista on aivan tavallisissa lukioissa, osa ammatillisessa koulutuksessa ja osa jo työelämässä. Kuorossa on ikäraja ei musikkilukiolaisuuspakkoa! Voiko olla totta, että Suomessa on näin paljon kateellisia ihmisiä, joita rassaa jonkun menestys? Molemmat finaalikuorot ovat omalla sarallaan upeita ja ansaitsevat paikkansa tämän illan finaalissa. Philomela ja Kuopion Nuorisokuoro tulevat kuulemma hyvin keskenään toimeen, joten annetaan laulun raikaa ja nautitaan hienosta showsta!

Anonyymi La 31.10.2009, klo 10.39

Philomela on ollut aivan mahtava. Kasvanut pitkin kisaa enemmän viihteelliseksi, sitähän tässä kisassa on haettu. Tosi hienoa!
Kuopio sen sijaan on koko ajan etukäteen laskelmoinut mikä tyyli tässä kisassa pärjää... Vaikka heilläkin kaikki lukevat nuotteja, (ja ovat musiikkilukiolaisia kuten Sibisläisetkin,) eikä pääse mukaan ellei nuotteja lue... on silti heillä ihan mukava iloinen esiintyminen joka sivujen mukaan on kylläkin opittu kouluttajalta... Että näin kannattaa kuulema esiintyä jotta saisi yleisön ääniä... No, Hyvin on opit menneet perille. Siihen päälle helpot sovitukset ja se on siinä...

Anonyymi La 31.10.2009, klo 00.52

KOUPIO ON PARAS

Anonyymi Pe 30.10.2009, klo 20.05

Philomela - lämmin halaus ja tsemppiä teille lauantain finaaliin. Olette yllätyksellinen ja hyvä-ääninen ja ilmeikäs porukka. Toteutatte hyvin saamanne sovitukset - tulee ne sitten kuoronne keskuudesta tai kuoron ulkopuoliselta sovittajalta. Taitoa on kuin pienessä kylässä. Terkut Marjukalle.

Abonyymi Pe 30.10.2009, klo 19.30

Hiiteen turha stressaaminen! onko sillä mitään väliä että kuka voittaa!
molemmat loistavia omanlaisinaan! Tärkeintä hyvä tunnelma ja meininki!

Anonyymi Pe 30.10.2009, klo 01.18

Vuan kyllä sitä kelepoo ens laavantaeiltana pittee kunnon voetonjuhlat,kun Kuopion oekeet immeiset laoloo luikaottoo voeton Savvoon.
Pittää varata monta muikkukukkoo ja sitä Iisalamen Olovin Santelssin kaljoo niin suahaan kunnon pirskeet.

Jahvetti To 29.10.2009, klo 22.40

Minun mielestä oikeastaan on niin,että parhaan kuoron tittelin voisi jakaa kaikille semifinalisteille plus Sibelius-lukion kamarikuorolle ja Könsikkäille.Kaikki ovat omalla tavalla loistavia.

Kuoripoika To 29.10.2009, klo 22.11

Niinpä. Philomelelta ei ole ainuttakaan haastattelua. Ennen Sibiksen ekaa esitystä Marjukkaa haastateltiin, siinä kaikki.

Tasapuolisemman finaalin saavuttamiseksi olisi mukavaa kuulla edes yksi haastattelu Philomelan kuorolaiselta. Vai onko, niin, että sinne päin pitää olla yhteydessä jotta haastattelun saa...?

Tasapuolistako? To 29.10.2009, klo 13.48

Ei tässä tartte mitään pelätä. Kuopio on jo voittanut tekstiviestisarjan, ja Philomela tuomaroidun sarjan. Molemmat ovat voittaneet näkyvyyttä, ja kansa on voittanut hyvää musiikkia. Hieno homma! Itse en tykkää näistä puhelinäänestyksistä ollenkaan, koska niissä suurin voittaja on kännykkäoperaattori.

Itse aion keskittyä ensi lauantaina nauttimaan viimeisistä, arvatenkin haikeista vedoista ja äänestän sinä iltana paremmin onnistuvaa kuoroa. Suhtaudun asiaan yhtä juhlallisesti kuin presidentinvaaleihin: yksi ääni, jonka saajan valitsen harkiten :-)

Pelko pois To 29.10.2009, klo 07.23

Ei tässä tartte mitään pelätä. Kuopio on jo voittanut tekstiviestisarjan, ja Philomela tuomaroidun sarjan. Molemmat ovat voittaneet näkyvyyttä, ja kansa on voittanut hyvää musiikkia. Hieno homma! Itse en tykkää näistä puhelinäänestyksistä ollenkaan, koska niissä suurin voittaja on kännykkäoperaattori.

Itse aion keskittyä ensi lauantaina nauttimaan viimeisistä, arvatenkin haikeista vedoista ja äänestän sinä iltana paremmin onnistuvaa kuoroa. Suhtaudun asiaan yhtä juhlallisesti kuin presidentinvaaleihin: yksi ääni, jonka saajan valitsen harkiten :-)

Pelko pois To 29.10.2009, klo 07.23

Pelottaa että äänestäjät alkavat pitää itsestäänselvyytenä Kuopion voittoa, sillä kuoro on aikaisemmin saanut huimasti ääniä. Puhelin kätteen ja Nuorisokuoro voittoon!

Anonyymi Ke 28.10.2009, klo 23.33

Vaikea on kyllä sanoa että kumpi kuoro oikeasti on se parempi. Kuopio vaiko Philomela? Molemmat kuorot ovat aivan mahtavia ja on myös vaikea lähteä vertaamaan kuoroja keskenään koska ne ovat tyylilajiltaan täysin erilaisia. Kumpi tahansa voittaakin kisan, on kakkonenkin selvä voittaja. On ehdottomasti päivän selvää että jos nyt tähän ohjelmaan osallistuneille kuoroille täytyy jakaa suomen paras kuoro titteli, joka ei oikeastaan välttämättä pitäisi paikkansa, menisi se molemmille kuoroille:

Kuopion nuorisokuoro on suomen paras nuorisokuoro
Philomela on suomen paras Naiskuoro.

Aivan mahtava formaatti. Kiitos Ylelle tämän formaatin toimittamisesta
PS. Yle, vaihtakaa ohjelman nimi ensi kautta varten (jos tulee) nimi todenmukaisemmakse.

Anonyymi Ke 28.10.2009, klo 18.45

Kunpa olisi sama biisi molemmilla kuoroilla sovitettavana, olisi mielenkiintoista nähdä erot. Toivottavasti molemmilla kuoroilla on hyvä fiilis finaalissa, niistä negatiivisista kommenteista huolimatta mitä täältä löytyy kummankin kuoron osalta.

Aino-kuoroa on ikävä vaikka Philomelan esiintymisiä ohjelmassa eniten odotankin.

Anonyymi Ti 27.10.2009, klo 17.51

Häviäjät nillittää, katsotaan finaali ja hyväskytään tulos

Anonyymi Ti 27.10.2009, klo 16.45

Muistakaamme nyt,että mielipiteitä on monia ja jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä. Tämä on viihdeohjelma, eikä taidemusiikin kilpailu. Eikä ne tuomaripisteet saleja täytä...

Kyllä finaalin molemmat kuorot ovat olleet todella hyviä tässä kilpailussa. Muita saavutuksia ei pitäisi tässä kisassa arvioidakaan.

Tämä on hauska ja viihteellinen kuoroharrastusta ja erilaisia kuoroja esiin tuova ohjelma. Kiitos kaikille, jotka ovat osallistuneet sen tekemiseen! Eiköhän nautita vielä viimeisestä suorasta lähetyksestä!

Anonyymi Ti 27.10.2009, klo 14.04

Pelkäänpä pahoin, että Suomen Paras Kuoro eli Philomela ei voita, koska ratkaisu annetaan yleisön käsiin. Tällä tekniikalla Yle hakee korkeaa katsojamäärää, mutta sillä ei ole mitään tekemistä oikean lopputuloksen kanssa. Surettaa, että kaikki uhrataan suuri katsojamäärä -alttarille!

Ulla Parikka Ti 27.10.2009, klo 13.30

Kuorokilpailu ilman Äänipäitä on kuin suudelma ilman viiksiä.

Anonyymi Ti 27.10.2009, klo 11.46

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä