Suomen parhaan kuoron etsinnässä siirrytään kesästä syksyyn

Suomen parhaan kuoron etsinnässä siirrytään kesästä syksyyn

Suomen Paras Kuoro - Ti 1.3.2011, klo 11.40

Suomen parasta kuoroa 2011 etsittäessä laulettiin viime lauantaina ensimmäisistä semifinaalipaikoista. Suorassa lähetyksessä kilpailivat Ruamjai Jyväskylästä, Prima Vista Järvenpäästä ja Aventur Helsingistä. Ensimmäisen suoran lähetyksen teemana oli kesä.

122
tykkää tästä

Tomi Metsäketo kaipasi Ruamjain versioon Maaritin "Jäätelökesästä" lisää dynamiikkaa, ja niin Seppo Murto kuin vieraileva tuomari Essi Wuorelakin pohtivat kuoron olevan omimmillaan, mikäli sovitus olisi tutumpaa tyyliä. Kaikki tuomarit kiittelivät kuoron energiaa ja iloa.

Prima Vistan "Summertime" sai kiitosta, mutta nojasi Sepon mielestä hieman liikaa mainioiden solistien varaan ja hän korostikin kuorokilpailussa olevan tärkeää kuulla nimenomaan kuorona laulamista. Sepon peräänkuuluttaessa lisää miesääniä kuoroihin, äityi Tomi kehumaan esityksessä miesten loppusointuja, mutta tunnusti, että hänelle jäi esityksestä hätäinen fiilis. Essi jäi kaipaamaan blendiä ja jopa vuotavampaa äänenkäyttöä.

Aventurin sovitus "In the summertime" -kappaleesta sai tuomarit innostumaan. Seppo Murto uhosi esityksen jopa sulattavan jäät ja lumet, mutta kehotti sopraanoja kehittämään laulutekniikkaansa. Essi totesi rytmin olleen kohdallaan ja Tomi kiitteli koreografiaa.

Illan artistivieras Juha Tapio sai niin läsnäolollaan kuin "Kaksi puuta" -hitillään tunnelman studiossa kattoon ja läpi katon tunnelma kohosi sen jälkeen, kun jatkoon menevät kuorot julkistettiin. Yleisöäänillä jatkoon itsensä lauloi Prima Vista ja tuomarit valitsivat semifinaaleihin tiukan neuvottelun jälkeen Aventurin.

Ensi lauantaina Suomen paras kuoro -ohjelmassa on teemana syksy. Silloin kilpaa laulavat Sibeliuslukion kamarikuoro Helsingistä, Ja Rokki Soi -kuoro Oulusta ja Aiolis Keravalta. Tunnin mittainen suora lähetys alkaa TV2ssa lauantaina 5. maaliskuuta klo 19.10.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Toivoisin, että myös Timo Koivusalo esittäisi joskus omaa musiikkiaan ohjelmassa. Mies on niin hienoja lyriikoita tehnyt, jotka ovat jääneet turhan vähälle huomiolle.

Toivottavasti hän tekee niitä vieläkin, Parasta Kuoroa vielä etsitään, mutta onneksi paras juontaja on jo löydetty ; )

Kiitokset ohjelmasta!

NaboleON Ke 2.3.2011, klo 23.32

Vai kesästä syksyyn?

Anonyymi Ke 2.3.2011, klo 11.38

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä