Mitä on liveroolipelaaminen?

Liveroolipelaaminen, eli larppaaminen on vähän kuin improvisoitua näytelmää, mutta ilman yleisöä. Pelin järjestää joukko pelinjärjestäjiä, joista yksi tai muutama on usein vastaava pelinjohtaja, Pj. Pelinjärjestäjät suunnittelevat pelin: mikä on pelin teema (esim. "hovin kesäretki"), tapahtumapaikka (esim. Zadarian linna ja linnan metsä), tapahtuma-aika (esim. keskiaika), pelin tyyli (esim. fantasia tai kyperpunk), mikä on tilanne pelimaailmassa (esim. kuningatar on saapunut matkaltaan, kansaa epäilyttää kuningattaren matkat). Pelinjärjestäjät myös kirjoittavat muiden peliin osallistuvien pelaajien pelihahmot: mikä on hahmon menneisyys, luonne, tavoitteet pelissä, mikä on hahmon suhde joihinkin muihin pelaajiin.
 
 

Koska peliin osallistuu yleensä paljon ihmisiä, on pelaajat usein jaettu pienempiin ryhmiin. Pelissä ryhmän sisällä pelihahmot tuntevat toisensa. Kullekin pelaajalle on kirjoitettu, mitä hän tietää muista ryhmänsä jäsenistä.
Pelin alkaessa pelaajat alkavat pelata, eli eläytyvät omaan hahmoonsa (näyttelevät hahmoaan), ja pyrkivät kohti hahmonsa päämääriä, kuitenkin kokoajan toimien kontaktissa muihin pelaajiin.
Liveroolipelaaminen on yhdistelmä näytelmää, leikkiä ja peliä.

Miten voi päästä mukaan larppaamaan?

Suomen Liveroolipelaajat Ry:n kotisivuilla on kalenteri tulevista peleistä. Jotkut peleistä on kampanjoita, mikä tarkoittaa sitä, että sama peli jatkuu pelikerrasta toiseen, ja uusia pelaajia on joskus vaikeaa ottaa mukaan. Jotkut peleistä taas ovat kutsupelejä, eli pelinjohtavat kutsuvat pelaajat peliinsä. Mutta kaikkiin peleihin on aina mahdollista päästä mukaan, kunhan soittaa pelinjärjestäjälle ja vakuuttaa olevansa loistava lisä peliin, valmis eläytymään, valmis olemaan täysillä mukana.