Leffa-Sohva on joka keskiviikon Sohvan oma elokuvaspesiaali. Tiikeristä tuttu Leffaraati arvioi Leffa-Sohvassa aina yhden uutuuselokuvan, ja lisäksi ohjelmassa tutustutaan muihin ensi-iltaleffoihin ja uusiin dvd-julkaisuihin. Lähetä palautetta tai osallistu Sohva-sivulla kilpailuun, ja voit päästä Leffaraatiin esiintymään!

Haluan Leffaraatiin! Palaute Leffa-arvostelut Takaisin Sohvan etusivulle


 
 

Historian viimeisessä LeffaSohvassa 22.5. arvosteltiin Matrix Relouded ja julistettiin huippuskaba.

LeffaSohvan toimitus kiittää kuluneesta ja toivottaa kaikille nautittavaa elokuvakesää!

 

 
  Uusimmat arvostelut: Menolippu Mombasaan ja Tulen valtakunta
   
  Aikaisemmin arvostellut elokuvat      
 

LEFFA-ARVOSTELUSSA: Menolippu Mombasaan (DVD)

     
 


Menolippu Mombasaan oli yksi viime vuoden katsotuimmista nuortenleffoista. Hyvännäköisten parikymppisten tähdittämässä road moviessa riitti romantiikkaa, huumoria ja hyvää musaa. Ainakin jos tykkää kotimaisesta iskelmästä edes vähän. Kahden syöpään sairastuneen pojan kesäkohellusta seuraava leffa pohtii sairauden lisäksi nuoruuden kipeyttä.

Dvd:ltä toisen kerran katsottuna Menolippu Mombasaan menettää paljon alkuperäisestä lumostaan. Hahmojen yksiulotteisuus ja juonen kliseisyys alkavat vaivata. Onneksi leffa on edelleen päältä kaunis, ja myös koko dvd on hyvän fiiliksen paketti. 15-minuuttisessa tuotantodokumentissa erityisesti näyttelijä Joonas Saartamo koheltaa hauskasti.

-Jani Mikkonen-

 
Omaa luokkaansa
Varmaa laatua
Keskinkertaista
Kertakäyttökamaa
Paremman puutteessa
  Arvostellut-valikkoon
 
 

LEFFA-ARVOSTELUSSA: Tulen valtakunta (DVD)

     
 

X-files-leffan ohjaaja Rob Bowman syventyy Tulen valtakunta -elokuvassa lohikäärmeisiin. Tulta sylkevät liskot ovat vallanneet maailman 2020-luvulla, ja enää kourallinen ihmisiä sinnittelee niitä vastaan. Päähenkilöt on pumpattu täyteen testosteronia, ja kliseitä riittää elokuvassa muutenkin. Tulen valtakunta on suoraviivaista jenkkitoimintaa, joka muistuttaa maailmaltaan hieman rähjäscifin klassikkoa Mad Maxia. Tuliefekteillä mässäilevä leffauutuus pyöri elokuvateattereissa syksyllä.

Tulen valtakunnan hienot kuva- ja ääniefektit välittyvät dvd-katselussa hyvin. Lisämateriaalia on niukasti, mutta se on visuaalisesti yhtä kiinnostavaa kuin itse leffakin. Tulimerten rakentelua seuraa mielellään kymmenisen minuuttia. Myös Tulen valtakunta -videopelin mainos vaikuttaa dvd:llä lupaavalta.

-Jani Mikkonen-

 
Omaa luokkaansa
Varmaa laatua
Keskinkertaista
Kertakäyttökamaa
Paremman puutteessa
  Arvostellut-valikkoon
 
 
 
  LEFFA-SOHVAN PALAUTE  


Palautetta Leffa-Sohvasta voit lähettää edelleen. Kuumaa kesää!Nimi: Ikä:

E-mail:

Postiosoite:
Puhelinnumero:


MUISTA kertoa nimesi, ikäsi ja yhteystietosi, jos pyydät vastausta!