SUO
Ennen oli paremmin, kun oli vaan telkkari (ei harrypottereita)
Raisa Cacciatore, Mikael Jungner, Maria Kaisa Aula ja Nina Stenros puhuvat tekniikasta, lapsista ja fantasiasta.

maanantai 21.8.2006 klo 20.00 TV1
uusinta tiistaina 22.8.2006 klo 17.10 TV1

TV1:n kesän keskusteluohjelma SUO on kuin suokaasua henkivä kulju kermeineen. SUOssa puhutaan asioista ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

 

Nina Stenros on kesän mittaan muuttumassa sammakoksi. Tänään hän kurnuttaa vieraineen ajoista ennen tietokoneita, internetiä ja harrypottereita.

Suon turvetta tarvitsee rapsuttaa vain muutama sentti, niin olemme ensimmäisten televisioiden ajassa. Väestöliiton lastenpsykiatri Raisa Cacciatore sanoo, että televisio muutti kotitunnelman täysin. Se on myös loistava lastenvahti, joka syöttää lapsille asenteensa ja maailmankuvansa. Siksi sitä on myös vahdittava.

Yleisradio toimitusjohtaja Mikael Jungner on tietokonepelifriikki, joka kadehtii nykynuorten upeita pelejä. Hän pelaa edelleen roolipelejä, aina sankarin roolissa. Pelimaailma on intensiivisyydessään pahempi koukuttaja kuin televisio.

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula ihailee lasten kykyä käyttää teknologiaa ja kehottaa vanhempia mukaan tietokoneiden maailmaan. Fantasia on terveellistä aikuisillekin, se auttaa muistamaan lapsen itsessään.

SUO suhteellistaa ajan kulumisen. SUOn suossa on Suomen syvin arkisto, jossa on turvetta jopa yli 10 metriä. Antiikin ajoista suo on kasvanut vain miehenmitan turvetta. Sadassa vuodessa sitä kertyy lisää 7 senttiä!

Onko kyse vain nostalgiasta, joka kaunistaa ja antaa unohtaa tosiasiat vai olemmeko loitonneet olennaisesta ja hukanneet jotain arvokasta tulevaisuutta kohti rymistäessämme?

Tämä ohjelma on viimeinen SUO, se saa jäädä odottamaan syksyä ja tulevia vuosituhansia.