SUO
Ennen oli paremmin, kun opet oli parempia ihmisiä
Kari Uusikylä, Timo Parvela, Tommy Lindgren ja Nina Stenros puhuvat kansankynttilöistä

maanantai 31.7.2006 klo 20.00 TV1
uusinta tiistaina 1.8..2006 klo 17.10 TV1

TV1:n kesän keskusteluohjelma SUO on kuin suokaasua henkivä kulju kermeineen. SUOssa puhutaan asioista ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

 

Ennen opettajat olivat parempaa väkeä lääkärin, pastorin ja apteekkarin rinnalla. Vaikka heitä arvostetaan yhä, he eivät enää ole yhtä korkealla auktoriteetin korokkeella, ja jos rahassa mitataan, heidän arvonsa on aika mitätön.

Professori Kari Uusikylä on lahjakkuustutkija ja opettajien opettaja. Hän arvostelee suuria luokkakokoja. Opettaja ei voi tehdä työtään siten kuin haluaisi ja se on kova paikka hyvälle, motivoituneelle opettajalle.

Kirjailija Timo Parvela, mm. Ansan ja Oivan luoja, on opettajien lapsi, opettajan puoliso ja itsekin entinen opettaja, "kasvatustieteellinen broileri". Hän sanoo, että suhde opettajaan jää aina lapsen tasolle: ensin olet itse lapsi ja sitten katsot koulua omien lapsien silmin.

Don Johnson Big Bandin solisti Tommy Lindgren sanoo, että hänellä on ollut hyvä tuuri, kun hänellä on ollut monia hyviä opettajia. Opettajilla on ollut valtava vaikutus Tommyn koulunkäyntiin ja hyvät opettajat ovat innostaneet oppimaan lisää.

Elokuussa suolla puhutaan ajoista muutama sentti turvetta sitten, silloin kun osattiin nukkua ja meillä oli vain telkkarit eikä mitään harrypottereita.

Suolla keskustelevat Nina Stenros ja ihmiset, joilla on kanttia riisua roolinsa ja painua suolle… Lavastetta, inserttejä, house bandiä ja komennuksesta taputtavaa yleisöä ei SUOlla ole. Vain luojan luoma odottava suo.