SUO
Ennen oli paremmin, kun osattiin nukkua.
Soili Kajaste, Mika Mannermaa, Jorma Rantanen ja Nina Stenros haikailevat unisia aikoja.

maanantai 14.8.2006 klo 20.00 TV1
uusinta tiistaina 15.8..2006 klo 17.10 TV1

TV1:n kesän keskusteluohjelma SUO on kuin suokaasua henkivä kulju kermeineen. SUOssa puhutaan asioista ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

 

SUO suhteellistaa ajan kulumisen. Kun raaputtaa vain jokusen sentin, pääsee aikoihin, jolloin Suomessa vielä osattiin nukkua. Sata vuotta sitten nukuttiin keskimäärin puolitoista tuntia enemmän kuin nyt.

Soili Kajaste on nukkumisongelmiin erikoistunut psykoterapeutti. Hänen mukaansa meillä on nykyään niin paljon aktiviteetteja, että emme malta nukkua. Toisaalta emme päiväsaikaan osaa huolehtia kaikkia huoliamme, jolloin niitä vatvotaan yöllä. Ja sitten ei nukuta.

Tulevaisuudentutkija Mika Mannermaa puhuu yhteiskunnasta, joka tulevaisuudessa on auki 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa. Me voimme yhä useammin vapautua kahlitsevasta kahdeksasta neljään -rytmistä ja alkaa elää oman sisäisen rytmimme mukaan.

Jorma Rantanen on terveyspolitiikan megavaikuttaja, Maailman työterveysjärjestön presidentti ja Työterveyslaitoksen eläkkeelle jäänyt pääjohtaja. Hän ennustaa, että tulevaisuudessa hyvin nukkuvat ne, joiden työpaikka ei ole katkolla, joilla elämä on hallinnassa ja sosiaaliset suhteet kunnossa.

Viikon kuluttua viimeisessä SUOssa puhutaan ajoista muutama sentti turvetta sitten, silloin kun meillä oli vain telkkari eikä mitään harrypottereita.

Suolla keskustelevat Nina Stenros ja ihmiset, joilla on kanttia riisua roolinsa ja painua suolle… Lavastetta, inserttejä, house bandiä ja komennuksesta taputtavaa yleisöä ei SUOlla ole. Vain luojan luoma odottava suo.