syyskuu
MA TI KE TO PE LA SU
365 6 7 8 9 10 11
3712 13 14 15 16 17 18
3819 20 21 22 23 24 25
3926 27 28 29 30 1 2
403 4 5 6 7 8 9

13.9.2011

Ohjelmatiedot
Aika Ohjelma


YLE Kuvapalvelu

Ohjelmakortti

TV1 » Sarjat ja elokuvat » TV1 elokuvat

 

TV1 ELOKUVAT


Perjantaisin klo 21.30 ulkomaisia elokuvia, sunnuntain myöhäisillassa Uusi Kino.

Maanantaisin klo 21.00 Kotikatsomossa kotimaisia elokuvia ja tv-elokuvia, sekä tiistaisin Kansainvälisessä Kotikatsomossa tv-elokuvia.

YLEn elokuvat »

TULEVAT ELOKUVAT

Tällä sivulla listataan TV1:n tulevat elokuvat esitysjärjestyksessä.

Elokuva-arkisto kokoaa jo esitetyt elokuvat.

YLEn elokuvat »

Ohjelmamuutokset mahdollisia. Varmista esitysaika aina ohjelmaoppaasta!

[Päivitetty 1.10.2007]LOKAKUU

5.10. Arizona Dream (K15)
(Arizona Dream/USA/Ranska 1993)
Omaperäinen komedia Axelista, joka saa kutsun saapua bestmaniksi setänsä häihin Arizonan takamaille. Matkasta muodostuu syväsukellus amerikkalaiseen Sielunmaisemaan. O: Emir Kusturica. N: Johnny Depp, Lili Taylor, Jerry Lewis, Faye Dunaway.

7.10. Uusi Kino: Niin liian hyvät
13 min
Inari Niemen ohjaama lyhytelokuva kertoo pienen palan teinityttöjen elämästä, ystävyydestä ja ihastumisesta. Teinityttöinä Sanni Nikkilä, Veera Virtanen ja Talvikki Eerola. Käsikirjoitus Martina Näreharju.

7.10. Uusi Kino: Tsikibot
10 min
Pienessä retrohenkisessä luokassa tylsistynyt oppilas löytää television tsikibotit, jonka jälkeen mikään ei palaa ennalleen. Äänisuunnittelu, leikkaus ja ohjaus Antti Silvennoinen.

7.10. Uusi Kino: Apupyörät
11 min
Lyhytelokuva ystävyydestä, jonka pääosissa Jari Hietanen ja Olli Tuominen. Käsikirjoitus Jyrki Väisänen. Ohjaus Joona Kivirinta.

7.10. Uusi Kino: Miehen mitta
19 min
Tarina tottelevaisesta aviomiehestä, komentelevasta vaimosta, vaimon komeasta esimiehestä, julkeasta ryöstäjästä sekä työmoraaliltaan arvelluttavasta poliisista, ja siitä, mitä tapahtuu kun miehen mitta on lopullisesti täynnä. Pääosissa Samu Stenberg ja Satu Paavola. Käsikirjoitus ja ohjaus Aleksi Rytkönen.

12.10. Benny ja Joon
(Benny & Joon/USA 1993)
Lämmin komedia autokorjaamoa pyörittävästä Bennysta, joka joutuu huolehtimaan erikoisesta sisarestaan. Kun Buster Keatonia jäljittelevä Sam astuu heidän elämäänsä, on sisar löytänyt kohtalotoverin. O: Jeremiah S. Chechnik. N: Johnny Depp, Mary Stuart Masterson, Aidan Quinn, Julianne Moore.

14.10. Uusi Kino: Taikayö
15 min
Valkoisen kepin päivän (15.10.) kunniaksi esitetään Jouni Hiltusen dokumentti porilaisesta Hannes Tiirasta, joka kävelee joka yö toukokuun alusta heinäkuun toiselle viikolle Porin Luotsimäen lintulehdon halkovalle metsätielle. Hannes on sokea. Hän etsii ”taikayötä”, jonka voi kohdata pari kertaa kesässä. Tuotanto Katharsis Films Oy yhteistyössä YLE Yhteistuotannot.

14.10. Kurditaistelijan päiväkirja (Carnets d’un combattant kurde)
79 min
Stefano Savonan dokumenttielokuva perustuu nuoren kurditaistelija Akifin päiväkirjaan. Elokuvassa seurataan Akifia ja hänen ystäviään, jotka ovat jättäneet turvallisen elämänsä Saksassa taistellakseen sissinä vapaan Kurdistanin puolesta. Tuotanto JBA Production, Ranska yhteistyössä YLE Yhteistuotannot.

19.10. Ennen yötä (K15)
(Before Night Falls/USA 2000)
Kirjailija Reinaldo Arenasin omaelämäkertaan perustuva kuvaus homoseksuaalin taiteilijan elämästä Castron Kuubassa sekä New Yorkissa. O: Julian Schnabel. N: Javier Bardem, Johnny Depp, Sean Penn, Oliver Martinez.

21.10. Mies ja tuomio
44 min
Dokumentti performanssitaiteilija Mattijuhani Koposesta, teosta ja kohtuuttomasta tuomiosta. Käsikirjoitus ja ohjaus Timo Peltonen. Tuotanto Illume Oy. Osittain MV.

26.10. Tarinan lähteillä
(Finding Neverland/UK/USA 2004)
Kertomus J.M. Barriesta, Peter Panin luojasta. Alamaissa oleva kirjailija kohtaa puistossa leskiäidin ja tämän neljä poikaa. Kohtaaminen syvenee ystävyydeksi ja muuttaa kirjailijan elämän. O: Marc Forster. N: Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Dustin Hoffman.

28.10. Uusi Kino: Nuuskija (Sniffer)
10 min
Cannesissa Kultaisella palmulla palkittu Bobbie Peersin lyhytelokuva miehestä, joka valitsee elämänsä suunnan toisin kuin muut. Pääosassa Danny Schlesinger. Tuotanto Dreamfactory A/S, Norja.

28.10. Uusi Kino: Onnen numero (Igra) (uusinta)
23 min
Ohjaaja Jelena Jovcicin asuu vielä 27-vuotiaana kotona äitinsä, isänsä ja isoäitinsä kanssa. Lyhyt dokumentti arjen törmäyksistä. Tuotanto Ateliers Varan, Serbia ja Montenegro.

Takaisin ylös

MARRASKUU

2.11. Viimeinen vapaamielinen (K15)
(The Libertine/UK 2004)
Rochesterin jaarli viettää paheellista elämää 1600-luvun Lontoossa, kirjoittaa rivoja runoja ja pilkkaa kuningasta. Pilkkakirves saa häädön kaupungista ja juo itsensä ennenaikaiseen hautaan. O: Laurence Dunmore. N: Johnny Depp, John Malkovich, Samantha Morton, Rosamund Pike.

4.11. Uusi Kino: Mustapartainen isä (Baba black beard)
12 min
Intialainen lyhytelokuva pienestä tytöstä, joka odottelee isäänsä. Isällä on paksu pitkä tukka ja musta parta, jota tyttö haukkuu ja kiskoo. Isä ajattelee ilostuttavansa tyttärensä ja leikkaa tukkansa ja partansa, mutta tyttö ei tunne isäänsä enää omakseen ja suru on suuri. Ohjaus Sanghamitra Karmakar, Intia.

4.11. Uusi Kino: Punainen kynsilakka (Ppgaal-manicure)
22 min
Etelä-korealainen lyhytelokuva kaipuusta ja juurien unohtamisesta. Nuori nainen työskentelee manikyyrisalongissa ja haluaa ottaa etäisyyttä maalaistaustaansa ja äitiinsä. Etäisyydenotto ei kuitenkaan onnistu ristiriidatta. Pääosissa Choi Jung-sun ja Hur Gil-cha
Käsikirjoitus ja ohjaus Kwon Ji-yeon. Tuotanto Korean National University of Arts.

9.11. Perhe on pop
(I’ll Be There/UK 2003)
Farssikomedia elähtäneestä kasaripopparista, jonka elämä muuttuu, kun hän saa tietää olevansa teinitytön isä. Tytölle yllätys on yhtä suuri, sillä äiti on visusti vaiennut tästä yhden yön suhteesta menneisyydessään. O: Craig Ferguson. N: Craig Ferguson, Charlotte Church, Jemma Redgrave, Imelda Staunton.

11.11. Uusi Kino: Isä (Bawke)
15 min
Koskettavassa lyhytelokuvassa pieni pakolaispoika joutuu eroon isästään Norjassa.
Pääosissa Sedar Ahmad Saleh ja Broa Ako Rasol. Käsikirjoitus ja ohjaus Hisham Zaman.
Tuotanto 4 ½, Norja.

11.11. Uusi Kino: Meteli (Noise)
17 min
Kanadalaisen Greg Spottiswoodin lyhytelokuvassa isä ja pieni poika ottavat mittaa parkkipaikalla. Pääosissa Hugh Thompson ja Cameron Lewis. Tuotanto Riddle Films Inc, Kanada.

16.11. Missä on Tom? (K15)
(Tom White/Australia 2004)
Puhutteleva kuvaus menestyvästä arkkitehdista, joka kokee hermoromahduksen ja jättää sanaa sanomatta työn, perheen ja koko entisen elämänsä taakseen. Mies elää kadulla ja ajautuu yhä pidemmälle yhteiskunnan rajojen ulkopuolelle. O: Alkinos Tsilimidos. N: Colin Friels, Rachael Blake, Dan Spielman, Loene Carmen.

18.11. Uusi Kino: Svjato (Svyato)
35 min
Viktor Kossakovskin dokumenttielokuva kaksivuotiaasta Svyatoslavista, joka näkee itsensä ensimmäisen kerran peilistä. Tuotanto Kossakovsky Film, Venäjä.

23.11. Anoppi on pahin
(Monster-In-Law/USA 2005, n.100')
Railakas komedia, jossa kunnianhimoinen äiti ja TV-julkkis (Jane Fonda) saa potkut työstään ja panostaa kaiken tarmonsa lääkäripoikansa tulevaisuuteen. Kun kuvioihin ilmestyy viehättävä mutta rahvaanomainen latinokaunotar (Jennifer Lopez), alkaa anopin pyhä sota miniäkokelasta vastaan. Ohjaus: Robert Luketic. Pääosissa: Jennifer Lopez, Jane Fonda, Michael Vartan.

25.11. Uusi Kino: Punainen (Rouge au sol)
16 min
Lyhytelokuva alkoholistimiehestä, joka lähtee äitinsä kanssa ostoksille.
Elämänmakuinen kertomus siitä, miten vanhempi on voimaton aikuisen lapsensa kanssa.
Pääosassa Martin Dubreuil. Ohjaus Maxime Giroux. Tuotanto NúFilms, Kanada.

25.11. Uusi Kino: Winterlong
27 min
Timo Kalevi Puukon lyhytelokuva on hänen lopputyönsä Sofian teatteri- ja elokuvataiteen korkeakoulusta. Tarina sijoittuu Kazakstaniin vuonna 1963. Erään erikoisen aamunkoiton jälkeen kaukana muusta sivistyksestä asuvaa perhettä kohtaa salaperäinen sairaus, joka leviää vähitellen koko perheeseen. Puhelimen, radion ja auton lakattua toimimasta toivo avunsaamisesta katoaa. Ainoastaan perhe itse voi auttaa itseään, jos se on edes mahdollista.

30.11. Näytön paikka
(Hockey Mom/Kanada 2004)
Komediadraama vasta eronneesta Paulasta, joka on kerran melkein päässyt jääkiekon olympiajoukkueeseen. Uhoavat mieskiekkoilijat saavat hänet tarttumaan vetoon, ja kohta Paula valmentaa sekalaista naissakkia tavoitteena päihittää miehet kotistadionilla. O: Kari Skogland. N: Jessalyn Gilsig, Peter Outerbridge, Juliette Marquis.

Takaisin ylös

JOULUKUU

2.12. Uusi Kino: Clifford’s radio
9 min
Jari Haanperän dokumentti on pieni, ystävällishenkinen vierailu Clifford’s Radioon Dublinissa, jossa yli 55 vuoden ajan ratkottiin elektronisia ongelmia. Tuotanto Lumenia Productions Oy.

2.12. Uusi Kino: Utopia – tee se itse
60 min
Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen dokumentissa pohditaan yhteisöllisyyden ja yksilöllisyyden väliseen problematiikkaan esittelemällä neljä australialaista utopiayhteisöä: Moora Mooran, Bodhi Farmin, Dharmanandan ja Equilibriumin. Yhteisöt esittäytyvät kirjoittamiensa lyhytelokuvien kautta. Hippiliikkeestä alkunsa saaneet yhteisöt ovat kehittäneet 30 vuoden ajan tietotaitoa yhdessä elämisestä. Uudet haasteet kohtaavat väestön vanhetessa. Tuotanto Virta Productions Oy yhteistyössä YLE Yhteistuotannot.

7.12. Rosenstrassen naiset
(Rosenstrasse/Saksa 2003)
Humaani ja tosipohjainen elokuva harvinaisesta luvusta Saksan natsihistoriassa. 1943 sadat arjalaisnaiset nousivat spontaaniin vastarintaan pidätettyjen juutalaismiestensä vapauttamiseksi. O: Margaretha von Trotta. N: Katja Rieman, Maria Schrader, Martin Feifel, Jürgen Vogel.

9.12. Uusi Kino: Lumikki
6 min
Leena Jääskeläisen animaatioelokuva on tulkinta Grimmin veljesten tunnetusta sadusta. Keskeisessä osassa on Lumikin äitisuhde. Tekniikkana on käytetty Super 8 –filmille kuvattua piksillaatiota. Näyttelijät: Laura Palosaari, Dolde Tolpo, Mikko Söderlund. Tuotanto Osuuskunta Animaatiokopla yhteistyössä YLE Yhteistuotannot.

9.12. Uusi Kino: Painajaiset
20 min
Jan Forsströmin lyhytelokuva on kertomus naisesta, joka yhden yön aikana näkee toistuvia painajaisia. Vähitellen painajaiset paljastuvat surutyöksi eroon päättyneestä suhteesta.
Elokuva kertoo unien voimasta, siitä miten alitajunta tekee työtä puolestamme.
Painajaiset ovat myös neljän opiskelijan lopputyö: käsikirjoittaja-ohjaaja Jan Forströmin, tuottaja Sanna Kultasen, leikkaaja Helena Östin ja äänisuunnittelija Mikko Mäkelän. Näyttelijät: Heli Sirviö ja Timo Ruuskanen. Tuotanto TaiK/ELO yhteistyössä YLE Yhteistuotannot.

14.12. Soittorasia
(Music Box/USA 1989)
Tiheätunnelmainen draama Amerikassa asuvasta unkarilaissiirtolaisesta, jota syytetään natsiaikaisista sotarikoksista. Miehen tytär uskoo isänsä viattomuuteen ja ryhtyy hänen puolustusasianajajakseen. O: Costa-Gavras. N: Jessica Lange, Armin Müller-Stahl, Lukas Haas, FredericForrest.

16.12. Uusi Kino: Ampiainen (Wasp) (uusinta)
24 min
Vuoden 2005 lyhytelokuvasarjan Oscar-voittaja on kertomus 23-vuotiaasta
Zoësta, jonka pitäisi vielä olla villi ja vapaa, mutta neljän lapsen äitinä se ei enää ole mahdollista. Hän kohtaa vanhan heilansa ja joutuu tilanteeseen, jossa yrittää olla hehkeä sinkku ja lapsistansa huolehtiva äiti. Pääosassa Natalie Press. Ohjaus Andrea Arnold. Tuotanto Cowboy Films Ltd, UK.

16.12. Uusi Kino: Riisun äitini (Undressing my mother) (uusinta)
6 min
Ken Wardropin festivaaleja voittanut lyhytelokuva ohjaajan omasta äidistä ja äidin suhteesta kehoonsa. Lyhyesti elämästä. Ilosta suruun. Tuotanto Venom Film ja IADT, Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology, Irlanti.

16.12. Uusi Kino: Kehityskeskustelu (Utvecklingssamtal) (uusinta)
15 min
Lahjakkaan ja tuotteliaan ruotsalaisen ohjaajan Jens Jonssonin (s. 1974) palkittu lyhytelokuva miehestä, joka joutuu puhumaan vaikeista asioista työntekijänsä ja sairaalassa olevan tyttärensä kanssa. Pääosassa Sten Ljunggren. Lyhytelokuva voitti Tampereen elokuvajuhlien Grand Prix palkinnon 2004. Tuotanto Memfis Filmproduktion Ab, Ruotsi.

21.12. Tyttö ja helmikorvakoru
(Girl with a Pearl Earring/UK/USA 2003)
Tracy Chevalierin menestysromaaniin perustuva kiehtova kuvaus köyhän perheen tyttärestä, joka saa piian pestin taiteilija Johannes Vermeerin talossa. Lahjakas tyttö pääsee pian taiteilijan apulaiseksi ja malliksi erääseen tämän tunnetuimmista maalauksista. O: Peter Webber. N: Scarlett Johansson, Colin Firth, Tom Wilkinson, Judy Parfitt, Cillian Murphy.

23.12. Uusi Kino: Heavy Metal
30 min
Tämän vuoden Tampereen elokuvajuhlien alle 30 minuuttisen elokuvien pääpalkinnon ja yleisöpalkinnon saanut ”Heavy Metal” sijoittuu Sysmään vuonna 1989 ja sen päähenkilö on 15-vuotias Hevari, kylän ainoa pitkätukkainen poika. Hevari on tottunut olemaan kaveriporukassa ja tyttöjen silmissä pahnan pohjimmainen. Mutta kun tulee perjantai, on työväentalon diskoon pakko lähteä. Ehkä tänä iltana kaikki on toisin? Pääosissa Ilmari Saarikoski, Ville Jokinen ja Oona Linnavuori. Käsikirjoitus Jan Forström ja Zaida Bergroth. Ohjaus Zaida Bergroth. Tuotanto Jounifilmi Oy yhteistyössä YLE Yhteistuotannot.

30.12. Uusi Kino: Eilisen eväät
10 min
Elli Rintalan dokumenttielokuva kaupunkilaisesta elämänmuodosta yhden helsinkiläisen sisäpihan ja sen asukkaiden kautta.

30.12. Uusi Kino: Pakeneva maa
17 min
Jaakko Ruuskan lyhytelokuvassa kuljetaan jälkiteollisesta kaupunkiympäristöstä kohti
luontoa. Se on kertomus nykyihmisen suhteesta luontoon ja maisemiin.

30.12. Uusi Kino: Galaxien Ritari
7 min
Juho Kuosmasen lyhytelokuvassa poika kyllästyy arjen todellisuuteen ja lähtee kissansa kanssa avaruuteen. Pääosissa Anton Kuosmanen ja Heikki Herva.

30.12. Uusi Kino: Metsä
8 min
Lyhytelokuva isästä ja pojasta ja sukupolvien välisestä kuilusta. Pääosassa Jorma Tommila ja Veikko Mylly. Käsikirjoitus Jenny Dahlman. Ohjaus Teppo Airaksinen.

30.12. Uusi Kino: Pako
8 min
Mazdak Nassirin lyhytelokuva kahdesta lapsesta, joiden elämä on kovaa mutta unelmat pehmeitä.

30.12. Uusi Kino: Laura
10 min
Liinu Grönlundin dokumentti äidin tunteista lapsen menetyksen jälkeen. Elokuvassa vanhat kaitafilmit ja valokuvat käyvät vuoropuhelua nykyhetken kanssa.


Takaisin ylös