Ajankohtaista

Näin Kakkonen uudistuu

Julkaistu maanantaina 09.01.2012

YLE Kuvapalvelu

 

Uusia ohjelmia uusilla ja tuttuja ohjelmia tutuilla paikoilla.

 

Lapset saavat jatkossa entistäkin enemmän ohjelmaa Kakkoselta. Alkuiltaan lisäämme toisen tunnin lastenohjelmia, kun Galaxi tarjoillaan Pikku Kakkosen perään arkisin iltakuudelta.

Asiaohjelmisto luo sekin nahkaansa. Tuomme uusia faktasarjoja klo 19.30 –ohjelmapaikalle jokaiseen arki-iltaan: Keväällä näemme Rintheessä, Sohvasurffaajat, Soramonttuprinsessat, Suhdekorjaamo, Menestyksen hinta, Blogistania… uudenlaisia reality- ja dokumenttisarjoja kaikki.

Kansainvälinen ohjelmisto tuoreistuu myös. HBO:n Boardwalk Empire avaa sunnuntain uuden laatupaikkamme klo 21. Keväällä se saa jatkokseen Pan Am –sarjan. Torstaissa klo 22.05 nähdään jatkossa laadukasta scifiä ja kauhua, keväällä kovan luokan fantasiaa Game of Thrones –sarjassa ja lisää vampyyreita True Bloodin neljännellä kaudella. Keski-illan klo 20.30 –ohjelmapaikka tarjoaa komediasarjoja jokaisena arki-iltana.

Muutakin mielenkiintoista ja uutta on luvassa heti alkuvuodesta. Märät säpikkäät tuo ruutuun kaksi suorapuheista nuorta naista Lapista, roisin huumorin ja kunnon säpinän kera. Kakola tulee sekin taas, nyt tyttöjen kokemana. Ja Hullu juttu vyöryy uusin jutuin torstai-iltaan. Penkkiurheilijat saavat kokonaan uuden ohjelman, kun Urheilukatu 2 avataan tammikuun puolivälissä. Siinä tavataan huippu-urheilijoita muuallakin kuin kilpakentillä.

YLE Kuvapalvelu

Kakkonen ei kuitenkaan ole kokonaan muuttumassa. Paljon vanhaakin säilyy. Hyvillä katselupaikoilla pysyvät monet vanhat tutut: Satuhäät, Ajankohtainen kakkonen, Silminnäkijä, keskiviikon draamapaikka, Tartu Mikkiin, saksalaisdekkarit…

Kun uusiudumme ja nuorennumme, joudumme samalla luopumaan joistakin teille katsojille tutuiksi tulleista suosikkiohjelmista. Näistä Dokumenttiprojekti, Inhimillinen tekijä, Seitsemäs taivas, Tangomarkkinat ja vanhat kotimaiset elokuvat jatkavat elämäänsä TV1:ssä. Menestystä niille.

Näillä näkymin luovumme kokonaan muutamista vanhoista tuotteistamme: Suomi Express, Mansikkapaikka, Kesäillan valssi, Estradilla, Iskelmä Finlandia ja Sata Häme Soi –tapahtuman harmonikkakilpailut. Kiitos niille ja näiden ohjelmien esiintyjille ja tekijöille. Olette tehneet hyvää työtä kanavalle. Suomi Express korvautuu Uutisten Suora linja -ohjelmalla. Se avaa suoran yhteyden katsojilta meille päin ja netistä televisioon. Musiikkitarjontamme taas keskittyy jatkossa YLE Live -ohjelmapaikan nimen alle.

Alkuvuoden uusintoja ovat mm. arkiaamupäivien Vuoristosairaala, maanantaista keskiviikkoon alusta asti esitettävä Sydänmailla ja kotimaiset dokumenttiklassikot tiistaisin päivällä. 

Kakkonen jatkaa lasten, urheilun ja tapahtumaviihteen kanavana ja pyrkii olemaan entistä elämyksellisempi. Pysymme suuren yleisön kanavana, emmekä ole joistakin lehtikirjoitusten väitteistä poiketen muuttumassa nuorisokanavaksi. Haluamme uudistua ja se ei kai ole huono asia, perinteistään ylpeälle televisiokanavallekaan.

Elämyksellistä uutta vuotta Kakkosen seurassa!

YLE KuvapalveluTimo Järvi
ohjelmapäällikkö
YLE TV2

 

Tutustu uuteen ohjelmistoon

 

Kuvat:

Soramonttuprinsessat -sarjan päähenkilöitä ovat teini-ikäiset, Jokamies-sarjassa ajavat kaksostytöt Jessica ja Marianne. Sarja alkaa 5.3.

Blogistania esittelee 21.3. alkaen kymmenen nuorta naista, joiden bloggaukset vaihtelevat saumasukista ja hatuista tilkkutöiden kautta huippumuotiin.

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.