Ohjelma-arkisto

YLE Areena

Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 vrk ohjelman tv-lähetyksen jälkeen.


Rooleissa:
Mirka - Anni-Kristiina Juuso
Reko - Kai Vaine
Janita - Malla Malmivaara
Kosti - Tuomas Uusitalo
Urpo - Sulevi Peltola
Vili - Samuel Shipway

käsikirjoitus: Pekko Pesonen
ohjaus: Juha Rosma
tuottaja: Anna-Maija Halonen

 
sitoutumisen alkeet
minä tarvitsen sinua

YLE TV2 tiistaisin 7.9.2010 klo 20.00.

<< takaisin

Sarja kertoo sitoutumisen vaikeudesta ja neljän hyvin erilaisen ihmisen kasvutarinan.

Noin kolmekymppiset päähenkilöt hakevat merkitystä ja pysyvyyttä ihmissuhteilleen. Kysymys ei ole siitä, kuka saa kenet, vaan millaisia esteitä on voitettava ennen kuin kyetään kestävään parisuhteeseen. Lentokoneessa happinaamari on laitettava ensin itselle, rakkaudessa on saatava oma pakka ensin kuntoon.

Kuva: Harri Halonen

Urpo Kuva: Harri Halonen Vahvuuteen sairastunut Mirka sinnittelee sekä poikansa että isänsä hoivaajana ja yrittää suojella itseään haavoittumisen uhalta äärimmäisyyksiin asti. Rekoa vaivaa narsistinen kuvitelma siitä että kaikki pyörii hänen ympärillään; toisaalta hän haluaisi mennä elämässä eteenpäin ja perustaa perheen. Janita etsii miessuhteista ratkaisua pahaan oloonsa ja toivoo rakkauden lopulta eheyttävän hänet. Kosti rakastuu vain naisiin, joita ei voi saada, koska ei usko kenenkään voivan oikeasti häntä rakastaa.

Romanttiset tarinat päättyvät yleensä siihen, kun pääpari on voittanut vastukset ja saanut toisensa. Sitoutumisen alkeet väittää että vasta arjessa rakkaus todella punnitaan.

Kuva: Harri Halonen 1/4 yhden miehen naiset ti 7.9.2010.

Mirka on nainen, joka ei tarvitse elämäänsä ketään. Kun hän kerrankin uskaltautuu kaupungin yöhön hän törmää Rekoon, joka haluaa kaiken, ja heti.

Kuva: Harri Halonen 2/4 kaveripohjalta ti 14.9.2010.

Reko tekee kaikkensa jotta Mirka tajuaisi heidän suhteensa arvon. Mutta tämä ei ole tottunut antamaan periksi. Ainakaan miehille. Kosti ui Janitan elämään, mutta tämä ei vielä sitä tiedä.

Kuva: Harri Halonen 3/4 perhe vai perse ti 21.9.2010.

Reko jättää entisen elämänsä taakseen, ja on valmis kohtaamaan uusia kiusauksia. Mutta Mirka ei voi olla varma mistään, ainakaan Rekosta. Janita ei ole varma edes itsestään.

Kuva: Harri Halonen 4/4 heikkoja hetkiä ti 28.9.2010.

Mirka oppii ajattelemaan itseään ja omia tunteitaan; kaikki muuthan ovat tehneet niin koko ajan. Jokaisen on nyt ylitettävä itsensä ennen kuin asiat ratkeavat.

Tekijöiden ajatuksia sitoutumisesta

Kuva: Harri Halonen Mirka - Anni-Kristiina Juuso: "Olen saanut jo äidinmaidossa opin, että yhdessä mennään läpi tulen ja jään. Kumppania ei vaihdeta kuin sukkia."
Näyttelijäntöiden lisäksi Anni työskentelee Saame Radiossa toimittajana. Koekuvaukset ja vierailut festivaaleilla (Käki, Kautokeinon kapina) ovat kuljettaneet Annia syksyllä Ruotsiin, Saksaan ja Valko-Venäjälle.

Kuva: Harri Halonen Reko - Kai Vaine: "Kaksinolossa on haastetta. Joskus auttaa korvatulpat ja kori kaljaa. Vakavasti puhuen, tärkeintä on toisen kuunteleminen ja ajatus että me kaksi ollaan yksikkö."

Kuva: Harri Halonen Janita - Malla Malmivaara: "Sitoutuminen on lojaalisuutta, rehellisyyttä ja asioiden loppuun asti saattamista. Tämä koskee kaikkia ihmissuhteita, eikä pelkästään parisuhdetta."

Kuva: Harri Halonen Kosti - Tuomas Uusitalo: "Alttarilla on yhdessä polvistuttu kaksi vuotta sitten, se on suuri lupaus ja sitoutuminen. Pieni poikakin sitouttaa aika lailla."

Kuva: Harri Halonen Ohjaaja Juha Rosma: "Sitoutuminen on helppoa, kunhan hankkii silmälaput. Tämä oli kevennys. Donjuanismi ei ehkä ole sairaus, mutta vähintään luonnevika; koskaan ei ole liian myöhäistä hankkia huono itsetunto.

Sitoutuminen toiseen ihmiseen tarkoittaa tämän hyväksymistä aika lailla sellaisena kuin tämä on. Ei ihan helppo juttu. Suhteessa ei riitä että ei tee pahaa. Pitää tehdä hyvää. Mitä enemmän omaa onneaan hakee, sitä vähemmän sille jää tilaa."ylös