Trasselirakastajan
kuvauksista


Trasselirakastajan ulkokuvaukset sijoittuivat pääosin Oriveden Eräjärvelle ja sen kirkonkylän maalaisidylliin. Sarja sai lopullisen muotonsa, kun käsikirjoittaja Seppo Vesiluoma ja Jussi Niilekselä kiertelivät kylämiljöötä ja sen ympäristöä.
Jussi Niilekselä Arjan baarin edessä  Ohjaaja Jussi Niilekselä
Sarjan keskeinen tapahtumapaikka Arjan Baari on oikealta nimeltään Raatarin Pub, joka sijaitsee keskellä Eräjärven kylää. Tien toisella puolella nousee kylän keltainen puukirkko. Varsinaiset kirkkokuvaukset on tehty naapuripitäjässä, Vehkajärven kirkossa Kuhmalahdella.
Mauri Kuosmanen työntää pyörätuolia  Kuvausjärjestelyjä
Rullatuolilla piti ensin ajaa sisään baarin pääovesta. Jyrkkä nousu oli liikaa Mauri Kuosmaselle, joten kohtaus kuvattiin lopulta terassin puolella.
Kuvaus Arjan kodin ovella  Kohtauksen kuvaus käynnissä
Arjan kotina sarjassa on rivitaloasunto, joka vuokrattiin kuvausryhmän käyttöön Eräjärven kirkon nurkalta. Arjan kotiovella kuvataan kohtausta, jossa hän ja Laila riitelevät miesasioista
Tekninen toteutus on tarkkaa työtä  Hyhkyn hallilla
Sarjan toinen keskeinen kuvauspaikka on Tampereen Hyhkyssä Pättiniemenkadulla. Hyhkyn tehdashallissa kuvattiin trasselirepimöön sijoittuvat kohtaukset. Kuvaaja Pauli Sipiläinen selvittää kameran ajosuuntia Samulille, Terholle ja ohjaaja Jussi Niilekselälle.
Hetken tauko ennen seuraavaa kohtausta  Kuvausstrategian hiontaa
Sarjaa oli tekemässä näyttelijöiden lisäksi TV 2:n filmiryhmä. Kuvausten jälkeen alkoi äänen ja kuvan jälkikäsittely. Filmimateriaalia oli 120 rullaa á 10 minuuttia. Ensimmäinen osa oli leikattu, äänikäsitelty ja värikorjattu marraskuun alussa. Kaikki kuusi osaa ovat valmiina ennen milleniumia.
Paluu etusivulle
Paluu etusivulle