Syyria saa kohta isän kädestä

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

ViestiKirjoittaja Red Cloud päivämäärä 26.2.05 - 14:30

Jos se ei olekaan USA, joka hyökkää... Entä jos IDF ampuukin ydinohjuksen/-ohjuksia Syyriaan sen jälkeen kun Syyria on ensin käyttänyt / uhannut käyttää sinne mahdollisesti sijoitettuja Saddamin joukkotuhoaseita? Mitä sitten tapahtuu?

Ja entä jos kaikki onkin jo tiedetty etukäteen ja koottu sellaiseen teokseen kuin Raamattu?

Jesajan kirjan 17. luku:
1. Ennustus Damaskosta. Katso, Damasko poistetaan kaupunkien luvusta ja
luhistuu raunioiksi.
2. Autioiksi jäävät Aroerin kaupungit, karjalaumojen haltuun; ne lepäävät siellä, kenenkään peloittelematta.
3. Efraimilta menee suojavarustus ja Damaskolta kuninkuus ja Aramista jäännöskin: niiden käy niinkuin israelilaisten kunnian, sanoo Herra Sebaot.
4. Ja sinä päivänä Jaakobin kunnia köyhtyy, ja hänen ruumiinsa lihavuus laihtuu.
5. Ja käy niinkuin leikkaajan kouraistessa viljaa ja hänen käsivartensa leikatessa tähkäpäitä, käy niinkuin tähkäpäitä poimittaessa Refaimin tasangolla.
6. Se siinä jää jälkikorjuuta, mikä öljypuuta karistettaessa: pari, kolme marjaa korkealle latvaan, neljä, viisi hedelmäpuun oksiin, sanoo Herra, Israelin Jumala.
7. Sinä päivänä ihminen luo katseen Luojaansa, ja hänen silmänsä katsovat Israelin Pyhään,
8. eikä hän luo katsettaan alttareihin, omain kättensä tekoon, eikä katso niihin, mitä hänen sormensa ovat tehneet, ei asera-karsikkoihin, ei auringonpatsaisiin.
9. Sinä päivänä ovat hänen linnakaupunkinsa niinkuin autiopaikat metsissä ja kukkuloilla, jotka jätettiin autioiksi israelilaisten tullessa, ja maa muuttuu erämaaksi.
10. Sillä sinä unhotit pelastuksesi Jumalan etkä muistanut suojakalliotasi. Sentähden sinä istutat ihania istutuksia ja kylvät vieraita viiniköynnöksiä;
11. istuttamispäivänä sinä saat ne isonemaan, ja aamulla saat kylvösi kukoistamaan - mutta poissa on sato sairauden päivänä, ja parantumaton on kipu.
12. Voi paljojen kansojen pauhua - ne pauhaavat, niinkuin meri pauhaa, ja kansakuntien kohinaa - ne kohisevat, niinkuin valtavat vedet kohisevat!
13. Kansakunnat kohisevat, niinkuin suuret vedet kohisevat, mutta hän nuhtelee niitä, ja ne pakenevat kauas; ne karkoitetaan niinkuin akanat tuulessa vuorilla, niinkuin lentävät lehdet rajuilmassa.
14. Katso, ehtoolla on oleva kauhu, aamun tullen ei heitä enää ole. Tämä on riistäjäimme osa, ryöstäjäimme arpa.
”Koko Raamattu on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta ja on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa, että Jumalan ihminen olisi valmistunut kaikkinaisiin hyviin tekoihin kykeneväksi.”
(2.Tim.3:16-17)
Red Cloud
 
Viestit: 54
Liittynyt: 28.11.04 - 18:51

ViestiKirjoittaja Matti päivämäärä 26.2.05 - 14:48

Mainiota! Lisää ohimolohkoepileptikkoja.

Ja entäs jos täysjärkisintä osaa ihmiskunnasta ärsyttää seuraava asia: kun on kärvistellyt nuoruutensa ja lapsuutensa kylmän sodan ja atomituhon pelossa ja selvinnyt siitä, niin nyt aikuisena saa huomata rauhallisen olonsa olevan tuhansia vuosia vanhojen taikauskojen uhkaama? Että vielä nykyisessä maailmassa on anakronistisia hölmöjä, jotka elämänsä epävarmuutta lieventääkseen lukevat Raamatun kaltaista höpönpöpöä ja tulkitsevat lukemansa ennustuksiksi ja tarvittaessa toteuttavat ne itse?

Mikähän olisi vielä typerämpää? Että norjalaiset keksisivät olevansa viikinkejä ja tulisivat taas tappamaan, ryöstämään ja raiskaamaan?
Matti
 
Viestit: 103
Liittynyt: 4.12.04 - 12:51

Lähi-Itä

ViestiKirjoittaja petri päivämäärä 26.2.05 - 17:29

Miksi pitäisi tuntea sympatiaa Syyrian kaltaista, yhden puolueen johtamaa, hallitusta kohtaan? Joka tukee Irakin kapinallisia ja on todennäköisesti vastuussa toisen naapurimaansa johtavan poliitikon murhasta?
Tai miksi tukea Iranin verenhimoista pappisvaltaa, joka on varmasti vastuussa terroritekojen tukemisista useammassa tapauksessa kuin mikään muu maa? Pitäisikö heidän saada vielä ydinase tasa-arvon vuoksi?

USA on maailman ainoa supervalta ja johtava demokratia. Se on nyt ottanut itselleen maailmanpoliisin roolin. Käyttäköön sitä niin hyvin kuin pystyy.

Lähi-Idän rauhan toteutumiseen tarvitaan myös demokratisointi alueen johtavissa arabimaissa. Egypti on alkanut jo taipua sille tielle ja sallii useammat presidenttiehdokkaat seuraavissa vaaleissa.

Libanon on arabimaista kaikkein lähimpänä demokratiaa. En tiedä onko kaikilla naisilla äänioikeutta sielläkään. Sen keskushallitus on kuitenkin heikko. Syyrialla on 14 000-16 000 sotilasta maassa. Syyria sallii esim. Hizbollahin toiminnan. Hizbollah oli vastuussa tämänpäiväisestä itsemurhaiskusta Israelissa.

Vanhat kylmän sodan aikaiset asenteet näkyvät vieläkin keskustelussa. Entiset Neuvostoliiton-rakastajat tukevat arabimaiden hallituksia ja arvostelevat USA:a vanhasta muistista. Israel on vasemmistolaisille mörkö, vaikka sen perustajat olivat aatteellisia sosialisteja, jotka perustivat kibbutsijärjestelmän. Epäilenpä, että jos Halonen ja Tuomioja saisivat tahtonsa yksinään läpi niin Suomi lähettäisi apua Irakin kapinallisille ja Palestiinan itsemurhaiskijöille. :D Israel on vielä toistaiseksi Lähi-Idän alueen ainoa toimiva demokratia.

Syyrialle ja Iranille olisi parasta, jos niille kävisi kuin Irakille. eli vanha hallinto kumottaisiin miehityksellä ja kylvettäisiin demokratian siemen. USA ei kuitenkaan voi tehdä kaikkea yhtä aikaa, vaikka supervalta onkin.
Uskon että Irakille tämä vuosi on suotuisan kehityksen alku, jota jälkeenpäin muistellaan hyvällä, vaikka se maksaa ihmishenkiä.
petri
 
Viestit: 872
Liittynyt: 29.12.03 - 2:38

sivunhuomautus petrille

ViestiKirjoittaja Marja Salonen päivämäärä 26.2.05 - 18:57

petri kirjoitti:Vanhat kylmän sodan aikaiset asenteet näkyvät vieläkin keskustelussa. Entiset Neuvostoliiton-rakastajat tukevat arabimaiden hallituksia ja arvostelevat USA:a vanhasta muistista. Israel on vasemmistolaisille mörkö, vaikka sen perustajat olivat aatteellisia sosialisteja, jotka perustivat kibbutsijärjestelmän. Epäilenpä, että jos Halonen ja Tuomioja saisivat tahtonsa yksinään läpi niin Suomi lähettäisi apua Irakin kapinallisille ja Palestiinan itsemurhaiskijöille. Israel on vielä toistaiseksi Lähi-Idän alueen ainoa toimiva demokratia.

Pidät petri minua varmaankin Neuvostoliiton-rakastajana jota en ole. Sen kanssa oli tultava toimeen miten parhainta oli. Sen perustana aikanaan ollut ajatusmaailma, jolle systeemi luotiin, ryvettyi pahan kerran mutta ei menettänyt ajatusmallina merkitystään. Tarkoitan nyt sosialismia eli sitä asiaa että valtiokin voi jotain omistaa ja katsoa hieman, että jokaiselle esim. ruoka riittäisi ja olisi vaatetta ja katto pään päälle.
Halonen ja Tuomioja ovat reaalipoliitikkoja eivät mitään pomminheittäjiä. Eli en usko olettamukseesi.

Mitä USAn nykyiseen rooliin maailmassa tulee, niin se on ottanut tuon maailmanpoliisin aseman ja vallan käsiinsä itse kysymättä muilta mitään. Eikö tästä asiasta ollut nyt viimeksi Brysselissä jotain esillä. Että yhteistyössä, tasavertaisesti, muut huomioon ottaen jne. Mutta tuo asemahan kuuluu YK:lle. Se on selvä. Sehän siinä on, että YK:n alta kaivetaan maata ja juuri tuo kyseinen USA on pahimman lajin kaivaja. USAn arvosteluni ei perustu vanhaan muistiin jota sitäkin tietenkin on mukana vaan siihen, mitä joka päivä uutisissa kuulen ja lehdistä (ts. HS) luen.

Mitä taasen naisten äänioikeuteen tulee, niin luulisin ettei ole aina äänioikeudesta kiinni se millaiset olot naisilla yhteisössään on. Millainen arvovalta ja arvostus. Kun katselee meidän yhteiskuntaamme, niin välillä voi vain ihmetellä ja siunailla. Luin tässä hiljan postin tuomaa Hälytys-lehteä, jossa oli tarinaa kansainvälisen yhteisön tekemisistä Kosovossa. Auttamaan mentiin mutta eikö siinä sivussa syntynyt ihmiskauppa: naisten ja tyttöjen (HUOM! alaikäisten) kauppa Kosovon sisällä (tiloissa, joista heillä ei ole pääsyä pois,) kuin myös Kosovoon muualta lähialueelta naisten kuskaus sekä kuskaus Kosovosta ulos ihanaan länteen. Passit on otettu pois jotta asia paremmin hoituisi. Jos nämä ovat suojaamassa niin voi vain kysyä että mitä.

Isku Jerusalemiin tuli todella pahaan aikaan ja paikkaan. Kuka sellaista toivoisi. Pitäisi elää siellä kummallakin puolen, että oikein käsittäisi tilanteen. Kummallekin puolen on tuo Sinun kehumasi läntinen demokratia aikanaan (tässä tapauksessa lähinnä Britannia) luvannut maan mutta eihän kahdesti luvattua voi pitää. Mitä sanot petri Israelin perustajien sosialismista, niin en siitä juuri mitään tiedä. En ole toisin sanoen asiaan perehtynyt. Sen tiedän kuitenkin, että maan perustajiin kuului näitä vastarintamiehiä ja -naisia, jotka myös pommeja käsissään pitelivät ja jossain kohdin ne jonnekin heittivät. En nimitä heitä terroristeiksi siitä huolimatta.

Demokratiaa ei viedä säkissä eikä ase kädessä. Se syntyy itsestään. On ollut syntymässäkin mutta se on estetty. Viittaan jälleen tapaukseen Moshadeq (toivottavasti nimi on oikein) Iranissa. Mitä sellainen demokratia on, että kun sitä jonnekin viedään, se alkaa uupua jo lähtömaastaan.

Syyrian hallintoa ei tarvitse ihailla sen paremmimmin kuin Iraninkaan. Keillä täällä maapallolla on oikeus ydinaseeseen. Mielestäni ei kellään. Eikö USA saanut pahan akselillaan Pohjois-Korean tilanteeseen jossa sen oli kuin pakko kehitellä jotain. Iranin hallitus on ilmoittanut, ettei sillä ole ydinasetta, se ei kehittele sellaista. Näin ilmoittaa myös Venäjä. Miksi et usko heitä/niitä. Miksi uskot USAta. Miten se niin ylivoimainen näkijä on. Pitäisi päästä kansainvälisten tarkkailijoiden tarkistamaan jokaisen maan varastot, että tämä peli olisi hieman vähemmän raadollista ja vain yksipuolisiin ilmoituksiin ja visioihin perustuvaa.

En oikein usko, että olet tuota mieltä. Kunhan provosoit.
tähystyspaikkana Kallio
Käyttäjän avatar
Marja Salonen
 
Viestit: 3274
Liittynyt: 26.9.03 - 19:11
Paikkakunta: Helsinki

Ketä uskoa?

ViestiKirjoittaja petri päivämäärä 27.2.05 - 11:13

Provosoin tässä hieman, se täytyy myöntää. Yritin vain saada aikaan keskustelua.

Uskon USA:ta ennemmin kuin Irania ja Venäjää, se on totta. USA:ssa on sentään vapaa tiedonvälitys. Venäjän historian tässä suhteessa tiedämme. Eihän Tshernobylissäkään mitään onnettomuutta ollut pitkään aikaan, vaikka mittarit näyttivät punaista. Iranilla taas ei ole intressiä myöntää ydinasetta ennen kuin se on saanut sen valmiiksi, mitä se ilmeisesti onneksi ei vielä ole saanut. Ei Pohjois-Koreakaan sitä myöntänyt ennen kuin sai aseen valmiiksi.


Mieluummin katselen USA:ta maailmanpoliisina kuin vaikka Venäjää ja Kiinaa. USA edustaa meidän yhteisiä länsimaisia arvojamme, jotka ovat olemassa erimielisyyksistä huolimatta. Supervaltana USA:n intressit pitäisi ottaa huomioon maailmanpolitiikassa. EU ei ole ainakaan vielä pyrkinyt sotilaalliseksi suurvallaksi.
petri
 
Viestit: 872
Liittynyt: 29.12.03 - 2:38

Edellinen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron