Ilmaislehtikatsaus

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Ilmaislehtikatsaus

ViestiKirjoittaja Arvo Konservatiivi päivämäärä 7.7.08 - 10:10

Postiluukusta tulee muutama ilmaislehti, ns. kaupunkilehti, joissa on lyhyitä juttuja mainosten tueksi. Olen huomannut julkisilla paikoilla olevan yhden ilmaislehden jakelupisteitä. Muistaakseni City-lehden. Nyt törmäsin Voima-lehteen.

Lehti hämmästyttää, koska näyttää pyrkivän selvästi tasokkaampaan journalismiin kuin ilmaislehdet aiemmin. Se on ilmeinen ns. vaihtoehtolehtien ilmaisversio. Asenteeltaan räväkkä kuten ne, lähes "punk-henkinen", selvästi muita ilmaislehtiä älyllisempi, ylittäen tässä asiassa iltapäivälehdetkin. Virkistävä tapaus!

Hieman kuitenkin ihmettelen, kuinka kauan lehti jaksaa. Saako se riittävästi mainostuloja, jos profiili keskittyy enemmän hämmentämiseen kuin tuudittamiseen: Otsikolla "Skitso-öykkäri" Kimmo Jylhämö arvioi Paavo Lipposen kirjaa "Järki voittaa" ja osoittaa Lipposen tekstin tietämättömyyttä, ristiriitaisuuksia ja umpikujia.

Voisin pääosin allekirjoittaa Jylhämön tekstin. Otsikko kuitenkin epäilyttää (vaikka Lipposen jyräävän tahtopolitiikan ja miehen koon yhdistelmä melkoisen öykkäröivän vaikutelman antoikin). Vai siinäkö Voiman koukku juuri onkin?
t: Arvo

Perussuomalaisten syvästi halveksima maailman parantaminen alkaa epäkohtien osoittamisella.
Arvo Konservatiivi
 
Viestit: 1338
Liittynyt: 20.7.04 - 9:30
Paikkakunta: Muuramen kaupunki

Re: Ilmaislehtikatsaus

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 7.7.08 - 16:54

Voima on minullekin tuttu julkaisu, tarkemmin sanottuna olen jopa kunnioittanut läsnäolollani sen ilmestymisen alkaessa pidettyjä bileitä. Pariin otteeseen olen ollut myös yhteydessä Jylhämöön juttuideoiden jalostamismielessä, eikä ole mitenkään mahdotonta noit yhteyksiä viljellä vastakin. Varsinkin, kun Voima on lisäämässä volyymejään myös verkkomediana.
Helsingin ilmaislehtimarkkinat ovat sinällään mielenkiintoisen: tarjolla on monenlaista marginaaliseen mediakenttään menevää, ideologisista pamfleteista kaupunginosajulkaisuihin. Näkyvimpiä ovat tietysti Eero Lehden Helsingin Uutiset ja Erkon konsernin Vartti, Satanen ja Metro. Muita mm.Kaupunki-sanomat ja Avaa-lehti, joiden ongelmana on kovin vaatimaton kokonaissisältö. Toisaalta niihin sisältyy myös hyödyntämätön mahdollisuus toisenlaiseen kaupunkimediaan, mitä tuolla ilmaisulla ikinä sitten halutaankaan tarkoittaa.. :roll:
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ilmaislehtikatsaus

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 5.1.10 - 16:46

Eiköhän Voiman suurin vahvuus liene lopulta se, että se todella kykenee olemaan asiakkailleen ilmainen media, mutta silti myös kaupallisia asiakkaitaan palveleva ilmoittaja. Vastamainoksilla saavutettu julkisuusarvokin tuo lehdelle ja sen nettiversiolle välillisesti uutta rahaa. Puhumattakaan synergiaeduista, joita pamflettikustannuksen kanssa saavutetaan.
Suoraan sanottuna nyt, kun olen saanut kuulua Voiman avustajajoukkoon, eli en ihan sisärenkaaseen, mutten kovin pahasti ulkopuoliseenkaan tiimiin, olen entistä enemmän alkanut uskoa tällaisen vastamedian voimaan.
Lehden 10-vuotisbileistä myöhästyin, kun köörillämme oli samana iltana konsertti, mutta jatkoilla oli meininki ihan paikallaan (eli korvasi hyvin arki-iltakaronkan)... 8)
http://www.voima.fi
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron