Mitä odotat hyvältä radiokanavalta?

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 1.3.04 - 14:46

Oikaisu nimimerkin Antiq edellä esittämään väitteeseen: Finnpanelin kuuntelijatutkimus on valtakunnallinen ja siihen on valittu tasaisesti kaikkien yhteiskunta- ja ikäluokkien edustusta. Kuulun itsekin tähän tutkimusryhmään ja -kuten arvata saattaa- mainitsen aina Q:lle kuuntelutunteja nimenomaan illasta, täysin totuudenmukaisesti.
Viime viikko oli taas "päiväkirjaviikko" ja merkintöjä saivat Yle Radio 1, YleQ, Iskelmä, ClassicFM, GrooveFM ja Viron kakkonen (joka kuului yhtenä iltapäivänä poikkeuksellisen hyvin ja vaikutti musiikillisesti suomalaiskanavia ansiokkaammalta.
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja jube päivämäärä 4.3.04 - 17:48

moxu kirjoitti:Oikaisu nimimerkin Antiq edellä esittämään väitteeseen: Finnpanelin kuuntelijatutkimus on valtakunnallinen ja siihen on valittu tasaisesti kaikkien yhteiskunta- ja ikäluokkien edustusta. Kuulun itsekin tähän tutkimusryhmään ja -kuten arvata saattaa- mainitsen aina Q:lle kuuntelutunteja nimenomaan illasta, täysin totuudenmukaisesti.
Viime viikko oli taas "päiväkirjaviikko" ja merkintöjä saivat Yle Radio 1, YleQ, Iskelmä, ClassicFM, GrooveFM ja Viron kakkonen (joka kuului yhtenä iltapäivänä poikkeuksellisen hyvin ja vaikutti musiikillisesti suomalaiskanavia ansiokkaammalta.


Finnpanelin tutkimus on toki valtakunnallinen, mutta YleQ rankataan vain pääkaupunkiseudun tuloksissa (http://www.finnpanel.fi/tulokset/radio/krthesa/2003-47/kanavaosuusikaryhma.html), jossa sillä on ollut kuukaudesta toiseen noin kahden prosentin kuuntelijaosuus. Kuuntelijat näyttäisivät löytyvän melko tasaisesti ikähaarukasta 25-54 vuotta.

Vaikka se kaiketi kuulostaakin varsin hahmottomalta ja sen kuuntelijamäärät kokonaisuutena ovat jääneet melko pieniksi, on YleQ silti tavoittanut juuri sen alkuperäisen formaatin mukaiset ikäryhmät. Itse asiassa ikäjakautumaltaan yhtä kohdennettuun segmenttiin osuu pk-seudun kanavista vain Radio Helsinki, tosin sen kuuntelijoiden keski-ikä on YleQ:n vastaavaa aika lailla alhaisempi.
jube
 

ViestiKirjoittaja antiq päivämäärä 7.3.04 - 13:37

Lisää tarkennuksia:

Finnpanel julkaisee sekä valtakunnallisia että pääkaupunkiseudun tuloksia. Pääkaupunkiseudun tulokset, joihin viittasin, löytyvät täältä:

http://www.finnpanel.fi/tulokset/radio/krthesa/viimeisin/kanavaosuusikaryhma.html

Tulokset paljastavat, että YleQ on epäonnistunut. Sen piti houkutella kuuntelijoikseen Radiomafia-vainaan kuuntelijat, joista oli tullut liian vanhoja YleX:lle.

Tulokset kuitenkin paljastavat, että ikäryhmässä 25-34 (jolle YleQ oli suunniteltu) YleX:n kanavaosuus on peräti 14%. YleQ:n osuus on vain 3%. Myös Radio Suomi on YleQ:ta suositumpi tässä ikäryhmässä.

[/url]
antiq
 

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 7.3.04 - 15:20

antiq kirjoitti:Tulokset kuitenkin paljastavat, että ikäryhmässä 25-34 (jolle YleQ oli suunniteltu) YleX:n kanavaosuus on peräti 14%. YleQ:n osuus on vain 3%. Myös Radio Suomi on YleQ:ta suositumpi tässä ikäryhmässä.


Joo, hyviä pointteja. Enpä ole oikeasti asiaan perehtynyt, joten itse asiassa kuvittelin, että YleQ olisi suunnattu samalle keskittymis- vaan ei vielä pidätyskyvyttömien ikäryhmälle (30+) kuin Radio Suomikin. Ainoa ero segmentoinnissa olisi lähinnä siinä, että Radio Suomi olisi enemmän metsäkoneenkuljettajien ja YleQ taas itseään urbaanina pitävien kanava. Ainakin silloin harvoin, kun sitä tuli vielä kuunneltua, YleQ yritti kovasti - Novan tavoin - kuulostaa kauppakeskuksen keskusradiolta.

Näin ollen ainoa varsinainen dementiakanava olisi Ylen Ykkönen, jonka tontille YleQ uudistuessaan tuskin edes haluaa astua.
Vieras
 

ViestiKirjoittaja nimiErkki päivämäärä 7.3.04 - 15:49

Anonymous kirjoitti:Enpä ole oikeasti asiaan perehtynyt
Hyvät määritelmät sulla ainakin on! Itse en näistä "urbaanien keskittymis- ja/tai pidätyskyvyttömien kauppakeskusten metsäkonekanavista" välitä senkään vertaa. Kuuntelen vain kahta kanavaa: Yle Radio 1:tä ja toista en nyt muista.

terveisin keski-ikäinen mies, "pituus tasan kuusi jalkaa ja painokin joku mukava tasaluku", kuten Andy Warholin kerrotaan sanoneen jostakin "supertähdestään".

P.S. Löytyi alkuperäissitaatti:"he seemed to be exactly six feet tall and weigh some nice round number."
Viimeksi muokannut nimiErkki päivämäärä 7.3.04 - 16:28, muokattu yhteensä 1 kerran
Huom! Vanhan version aikaiset (v. 2003-2007) foorumin sisäiset linkit toimivat kun otat linkkiosoitteesta pois /keskustelu-termin!!
Esimerkki: http://chat.yle.fi/yleradio1/viewtopic.php?p=27102#p27102
Käyttäjän avatar
nimiErkki
 
Viestit: 825
Liittynyt: 26.9.03 - 17:43
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Jube päivämäärä 7.3.04 - 16:03

nimiErkki kirjoitti:[Hyvät määritelmät sulla ainakin on! Itse en näistä "urbaanien keskittymis- ja/tai pidätyskyvyttömien kauppakeskusten metsäkonekanavista" välitä senkään vertaa.


Kiitos kommentista. Olin niin ajatuksissani tuota edellistä kirjoittaessani, että jäi nimimerkkikin liittämättä. Lisäksi "dementiakanavassa" (termi lainattu tuolta YleX:n foorumilta) olisi pitänyt olla lainausmerkit.
Jube
 

ViestiKirjoittaja jube päivämäärä 7.3.04 - 16:18

antiq kirjoitti:Tulokset paljastavat, että YleQ on epäonnistunut. Sen piti houkutella kuuntelijoikseen Radiomafia-vainaan kuuntelijat, joista oli tullut liian vanhoja YleX:lle.


Ja yksinpuhelu jatkuu, sillä tuokin on mielestäni totta (vaikkei yksin tutkimustuloksiin nojaisikaan). Tosin itse en sitä surkuttele, vaihdoin Radiomafian sujuvasti Radio Helsinkiin, jossa on mielestäni paljon sitä samaa ehdottomuutta ja asioihin perehtyneisyyttä kuin alkuaikojen Radiomafiassakin muistan olleen (tosin aika saattaa kullata muistot).

Joka tapauksessa olen nykyisin hyvin tyytyväinen siihen, mitä radiostani kuuluu.
jube
 

ViestiKirjoittaja antiq päivämäärä 7.3.04 - 17:10

"Kauppakeskuksen keskusradio" on osuva määritelmä. :)
antiq
 

ViestiKirjoittaja antiq päivämäärä 9.3.04 - 17:37

YleQ:n iltapäivien lähetysvirtaan on ilmeisesti tulossa muutoksia. Radiossa kerrottiin tänään, että yksi tulevan viitoskanavan (ilmeisesti digitaalinen televisiokanava) uusista ruutukasvoista on Sanna Mämmi. :)
antiq
 

ViestiKirjoittaja jube päivämäärä 9.3.04 - 23:58

antiq kirjoitti:YleQ:n iltapäivien lähetysvirtaan on ilmeisesti tulossa muutoksia. Radiossa kerrottiin tänään, että yksi tulevan viitoskanavan (ilmeisesti digitaalinen televisiokanava) uusista ruutukasvoista on Sanna Mämmi. :)


Se siitä viitoskanavasta sitten...

Eipä jäänyt Sanna odottelemaan, mitä Ville saa YleQ:sta aikaiseksi.
jube
 

ViestiKirjoittaja antiq päivämäärä 10.3.04 - 11:28

Voi myös olla, että määräaikaista työsuhdetta ei olisi enää jatkettu. Sanna Mämmihän oli olennainen osa YleQ:n epäonnistunutta Nova-konseptia.
antiq
 

Re: Mitä odotat hyvältä radiokanavalta?

ViestiKirjoittaja jube päivämäärä 11.3.04 - 13:47

moxu kirjoitti:Vaikka onkin aika vaikea uskoa Ville Vilenin olevan rakentamassa YleQ:sta mitään laatukanavaa, niin ainahan sellaista saa toivoa. Ääliömäisten soittorasioiden ja oikeasti älyllisen ohjelmiston välissä olisi oltava oivaltava, musiikillisesti monipuolinen ja formaattivapaa kanava, joka rooli YleQ:lle ainakin minusta sopisi.


No niin, jännitys tiivistyy. Seuraava uutinen on kopioitu Markkinointi & Mainonta -lehden kotisivuilta (http://www.marmai.fi):

"[11.03.2004 klo 10:59] Huhtikuun alussa uudistuvan YleQ:n ohjelmapäälliköksi on valittu Saila Mattila, joka on tähän asti toiminut YleX:n ohjelmapäällikkönä. Kanavan uutta konseptia pikavauhtia väsänneen ohjelmajohtaja Ville Vilénin mukaan Q säilyttänee vanhan nimensä.

- Konsepti alkaa olla valmis, mutta olemme vielä muutamien asioiden kanssa sen verran suunnitteluvaiheessa, että en ihan vielä halua kertoa yksityiskohtia. Hyvin yleisradiomaista, julkisen palvelun täydentävää tehtävää tulemme toteuttamaan, Vilén sanoo."
jube
 

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 18.3.04 - 18:53

HS:ssa 16.3.2004 julkaistu artikkeli YleQ:n uudistamisesta ja vierillä olevasta valtakunnallistamisesta oli myönteistä luettavaa. Musiikkiohjelmien osaamiskeskus lisää ohjelma-aikaansa Q:lla, mikä merkitsee novamaisten löpertäjien poistumista kanavalta. Mitä muuta se merkitsee, odotan innolla. Kahden peräkkäisen uudistuksen täydellinen epäonnistuminen on jo tilastollisestikin epätodennäköistä...

Myös Radio Suomen musiikkiprofiilia on pyritty hilaamaan vähän enemmän kotimaisen iskelmän suuntaan. Palautteesta on siis ehkä jopa otettu onkeen...jonkin verran..?
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

mitä odotat hyvältä radiokanavalta

ViestiKirjoittaja ite vierailija reiska päivämäärä 25.3.04 - 15:38

Juu,nuorempana tuli kuuneltua pulla-kuskit, tais olla radio mafia. En ole varma. Mutta jokin aika sitten löysin aivan hyvän kanavan ja se on sävel-radio. Saatttaa olla hyvinkin että olen vanhettunut, mutta kyllä se on pitkin päivää, tuo kyseinen sama kanava taustalla. Syy ehkä mieltymykseeni on se, mikä oli jo sama musikkiin. Ja se löytyy sävel-radio kanavalta.
Taasen kun ajan autoa pitkänkin matkan, niin silloin se taasen on radio nova. Aika uskollinen olen näille kahdelle kanavalle. Jotka olen löytänyt itselleni sopiviksi kanaviksi.
Joten onhan noita kanavia, kunhan etsii, sen oikean sopivan itselleen. Ja kesää kohti 8)
ite vierailija reiska
 
Viestit: 4272
Liittynyt: 12.3.04 - 10:16

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 7.4.04 - 17:28

Tuntuu aika uskomattomalta, että näin todella olisi, mutta ainakin parin kolmen ensimmäisen päivän perusteella -vaikka vielä onkin aivan liian aikaista lähteä arvioimaan kokonaislinjaa- kyllä YleQ tosiaan näyttää ottaneen onkeensa saamastaan nuivasta palautteesta. Sen musiikkilija on ainakin nyt aluksi tuntunut aiempaa huomattavasti pitemmälle mietityltä ja vaikka studiokoneella olisi soittolistakin, se on huomattavasti aiempaa laajempi ja sitäpaitsi rikotaan usein, yllättävillä valinnoilla.

Kun tämä Ylen nykymittapuussa "herkku" saataisiin vielä valtakunnalliseksi...
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

EdellinenSeuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron