Elokuvan historia - radiolle kerrottuna

Keskustelua YLE Radio 1:n ohjelmista

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Elokuvan historia - radiolle kerrottuna

ViestiKirjoittaja Samppa päivämäärä 5.1.06 - 11:31

Hei,
kiitokset ensinnäkin kiintoisasta uudesta ohjelmasarjasta.
Olisiko tätä mahdollista saada netitse kuunneltavaksi (joko podcastina tai muuten)?
Samppa
 
Viestit: 1
Liittynyt: 5.1.06 - 11:29

Elokuvan historia - radiolle kerrottuna

ViestiKirjoittaja Tiedotus päivämäärä 5.1.06 - 17:21

Hei!
Valitettavasti emme voi tarjota Elokuvan historia -sarjaa netissä kuunneltavaksi.

Sen sisältämän materiaalin (mm. musiikki) tekijänoikeudet eivät tällä hetkellä salli internet-välitystä.

Terveisin
Tuire Juusela
Tiedottaja/YLE Radio 1
Käyttäjän avatar
Tiedotus
Moderaattori
 
Viestit: 31
Liittynyt: 6.10.03 - 14:01
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja mälkönen päivämäärä 29.12.06 - 22:53

On muuten ollut mahtava sarja.Varsinkin loppua kohti on vyörytys melkein mykistänyt.Täytyy olla miehellä,siis Bagh, hirveä muisti että on löytänyt leffoista kohdat joista puhuu.Mauranen ei välttämättä ole käsittänyt lukemaansa,mutta on kyllä hehkuttanut parhaansa mukaan.Sarja jää ehdottomasti radiohistoriaan.Jännittävä kuulla mikä leffa päättää sarjan. Veikkaisin jotain Chaplinilta.
mälkönen
 
Viestit: 62
Liittynyt: 25.10.06 - 13:40

elokuvan historiaa koko vuoden, kuulolla

ViestiKirjoittaja Marja Salonen päivämäärä 9.1.07 - 15:02

Koko sarjan kuuntelin ja nyt on hieman tyhjä olo, kun mitään vastaavaa ei ole tilalla. Vaikka onhan elokuvasta jotain muuta uudessa ohjelmassa tarjolla.

Ensin hieman hermostuin, ajattelin, että koska tässä oikein aletaan päästä vauhtiin mutta syy oli ehkä kuulokkeiden pattereissa tiedä häntä. Vaikka minua henkilökohtaisesti kiinnostavat kovin mm. neorealismin, film noirin ja Ranskan uuden aallon ajankohdat, niin tässä sarjassa koin mielenkiintoisimpina jaksot, joissa puhuttiin kauhusta ja miten kuvaamattomat tai peitellyt asiat tulivat esiin toisin, epäsuorin keinoin. Olisitpa mälkönen nyt muistanut, mitä Peter von Bagh sanoi Cape Fearin vanhemmasta versiosta. Remake-jutut olivat hauskoja ja Mitchumin Cady kiinnosti kovin, koska olin juuri hänen olemustaan täälläkin mietiskellyt.

Mitä kaupunki merkitsee elokuvassa, entä elokuvan kaikkinaiset kulissit ja musiikki. Nämä osat olivat hyvin tärkeitä jaksoja. Samoin lasten osuuus ja Aasian merkitys (Japani, myöhemmin mm. Kiina). Tosiaan, kuinka vähän tiedämme. Afrikkalaista elokuvaa olisin voinut joitakin käydä katsomassa, mutta ihmisellä on ennakkoluulonsa. Muistan, miten vaikeaa oli katsoa ensimmäisiä italialaisia ja japanilaisia elokuvia. Koin ihmisten huutavan jatkuvasti ja miten oudosti he puhuivatkaan!!! Elokuvalla on mahdollisuus rikkoa ennakkoluuloja ja se on mm. siinä suhteessa kovin tarpeellinen. Jäin myös ihmettelemään, miten vähän tiedän ja tajuan näistä uusista näkövinkkeleistä länsimaisessa elokuvassa (Cassavetes mm.) Elokuvan katsojan täytyy olla rohkea.

Sarjasta kiitos tekijöille - Rea Mauranen luki minun mielestäni aivan hyvin vaikka joiltain osin ehkä luentakatkelmat olivat liian pitkiä eivätkä siten ehkä antaneet lukijalle kunnon tilaisuutta - ja ylelle. Toivottavasti Merkkituote ei unohda elokuvaa ja nauhalla pitäisi minulla ollakin jotain Altmanista.
tähystyspaikkana Kallio
Käyttäjän avatar
Marja Salonen
 
Viestit: 3274
Liittynyt: 26.9.03 - 19:11
Paikkakunta: Helsinki


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron