Talvipäivänseisaus

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Talvipäivänseisaus

ViestiKirjoittaja petri päivämäärä 21.12.04 - 11:53

Aurinko kultaa lumisen maan vuoden lyhyimpänä päivänä ja minä istun sisällä parantelemassa vilustumistani keskitalven suurta juhlaa varten koristellussa kodissani.

Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi.

Onnea kaikille nimipäiväsankareille ja vielä kerran Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta kaikille! Yritän päästä eroon riippuvaisuudestani tähän foorumikirjoitteluun joulun ajaksi. Saa nähdä kuinka kauan onnistun pysyttelemään erossa.

Nyt se aurinko meni pilveen taas! Sol Invictus, Voittamaton Aurinko palaa kyllä takaisin. Ja Hyvää Jeesuksen Syntymäpäivää myös!

Petri
petri
 
Viestit: 872
Liittynyt: 29.12.03 - 2:38

ViestiKirjoittaja aito härö päivämäärä 21.12.04 - 12:52

Aurinko paistaa täällä periferiassakin. Kiitos kun muistutit Tuomaanpäivästä. Täytyy tarkistaa laulavatko Jurvelinin oppilaat tänävuonna Tuomaanpäivänkonserttia Oulun tuomiokirkossa. Ja jaksaisiko sinne asti ajaa.

Hyvää Joulua - ja paranemista.

Foorumiriippuvuuteen voi kokeilla sitä, että vaihtaa salasanaksensa pitkän rivin siansaksaa, eikä kirjaa sitä mitenkään muistiin.
aito härö
 
Viestit: 170
Liittynyt: 26.7.04 - 18:54

ViestiKirjoittaja Kari Vuokare päivämäärä 21.12.04 - 12:59

Talvipäivänseisauksenakin sen voi huomata, miten ihmeellinen tämä Suomen vuoden kierto on. Toisessa päässä valoa ja elämän kuhinaa ympäri vuorokauden, toisessa päässä ihmeellinen pimeys joka kääriytyy kuin suojaava peitto siihen tottuneiden ympärille.

Vallitsee Pohjolan pimeys. Kuvitelkaapa vuoden pimeimpänä päivänä kaikki sähkövalot pois ja tiet, aukiot, pellot kasvamaan läpitunkemattomia metsiä, niin saatte käsityksen siitä, millaiseen maahan esi-isämme joskus päättivät asettua.

Mukavissa huoneoloissa asuvalle talven hämäryys voi olla rauhoittavaa aikaa, lepotauko vuodenkierrossa, juhla joulun valoineen kaikkineen.

Levollista joulua kaikille. Pysyköön järki vallassa ensi vuonnakin.
Kari Vuokare
 
Viestit: 314
Liittynyt: 26.9.03 - 7:30
Paikkakunta: Siilinjärvi

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 21.12.04 - 16:10

Minä kun olen tällainen optimistinen pessimisti niin en ehdi tästä päivien pidentymisestä iloita kuin uuteenvuoteen saakka. Sen jälkeen alkaa murehtiminen siitä, että kohta on mansikka-aika ohi, pihlajanmarjat punertavat ja kurjet tekevät lähtöä etelään. Näin ne minun vuoteni vierivät.

Hyvää Joulua kuitenkin kaikille!
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron