Kuinka monella DAB?

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

ViestiKirjoittaja Tuija Aalto päivämäärä 24.2.05 - 18:45

VeHy kirjoitti:Kokeilin tuota linkkiä eikä yhtään helpottanut. Ei siellä mitään jatsia tullut vaan joku ministeri siellä paasasi, kele....


Huii, ei, siitä Peilin on air - linkistä jatsia tulee vain öisin, mutta klikkaa sitä oranssia Tunti Jazzia - linkkiä, niin pitäisi alkaa soitto.

(Muilta osin jätän viestisi kanavien ohjelmistoista vastaavien kommentoitavaksi) :)
Tuija Aalto
YLE
 
Viestit: 88
Liittynyt: 6.3.04 - 13:02
Paikkakunta: Helsinki

Re:

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 10.11.10 - 17:59

Tuija Aalto kirjoitti:
VeHy kirjoitti:Kokeilin tuota linkkiä eikä yhtään helpottanut. Ei siellä mitään jatsia tullut vaan joku ministeri siellä paasasi, kele....

Huii, ei, siitä Peilin on air - linkistä jatsia tulee vain öisin, mutta klikkaa sitä oranssia Tunti Jazzia - linkkiä, niin pitäisi alkaa soitto.

Koska me saadaan jatsitunti takaisin, tai mielellään vaikka kaksi??? Voisiko sitä ajatella esimerkiksi Vegan taajuuksille, nyt siellä soitetaan samoja puhkisoitettuja klassisia levyjä kun samaan aikaan myös Ykkönen lähettää samaa tavaraa?
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Kuinka monella DAB?

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 11.11.10 - 20:35

Eikä ne mitään puhki ole!

Mutta joo, kyllä Suomeen tarvitaan JazzRadio, YLE JaZZ. Sen vois panna tuon Radio Syövän taajuuksille.
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

Re: Kuinka monella DAB?

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 11.11.10 - 20:43

DAB? Sama kuin DVB? Ylen Klassinen.

Joo, jazzia kansalle.
PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

Re: Kuinka monella DAB?

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 11.11.10 - 20:46

Eikö tuo A tarkoita audiota, V videota?

Uutisissa muuten kerrottiin, että suomalaisessa kotitaloudessa on nykyään enemmän radioita kuin koskaan ennen: muistaakseni kuusi laitella per talous.

Arvoituksen ratkaisu on tietenkin gännyissä. Radiolaitteena moni gänny vastaanottaa myös ula-taajuutta.

Spotify-radio jyskää muuten just nyt James Brownia: Talking Loud & Saying Nothing!
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

Re: Kuinka monella DAB?

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 11.11.10 - 21:28

k-meleon kirjoitti:Eikö tuo A tarkoita audiota, V videota?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spotify-radio jyskää muuten just nyt James Brownia: Talking Loud & Saying Nothing!

Tiedätkö muuten millä kappaleella J. B. löi itsensä läpi radioaaltojen. Mulla oli siitä juttu c-kasetilla, mitkä ovat nyt jossain kaatopaikan täytteenä kummastuttamassa argeologeja tulevaisuudessa, piti sanomani, että sen mukaan biisi oli nimeltään I. Ensimmäisessä puolikkaassa ei muita sanoja ollutkaan, eikä paljon seuraavassakaan. Siinä taisi olla se minä olla toisessa muodossa. En jaksa enää tarkkaan muistaa, mutta aika tyrmäävä biisi oli ensikuulemalta. Äsh, asiaan.
Noinhan ne A ja V tietenkin ovat. Olen katsellut vähän, että mitä ominaisuuksia matkaradiossa pitäisi olla ja pitäähän niitä. Piti ostaa jo kesällä, mutta kohta on talvi eikä vieläkään ole hankittu. No, eihän silloin ollutkaan puhetta, että minä kesänä.
Meinaan, että olisi vaan kiva kun matka/siirrettävässä radiossa olisi myös nämä DVB sun muut ominaisuudet. Kahvia sen ei kuitenkaan tarvitse keittää, mutta ylen klassinen on kuuluttava.
PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

Re: Kuinka monella DAB?

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 11.11.10 - 22:09

Mutta eihän se ole enää radio, jos siitä näkyy jotain? Minusta on edelleen huojentavaa, ettei Suomeen pakkosyötetty DABia kun tuo DVB:kin (se prkl*tikitiki) on vielä alkutekijöissään. ;)

Olisin vitsaillut, että eka hitti oli I, I, I mutta tietty se oli Please, Please, Please? Vai oliko se kuitenkin Me, Me, Me...? Vaan en kyllä ikuna kyllästy James Browniin...
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

Re: Kuinka monella DAB?

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 12.11.10 - 9:17

k-meleon kirjoitti:Mutta eihän se ole enää radio, jos siitä näkyy jotain? Minusta on edelleen huojentavaa, ettei Suomeen pakkosyötetty DABia kun tuo DVB:kin (se prkl*tikitiki) on vielä alkutekijöissään. ;)

Eipä tietenkään. Radiosta ei saa näkyä mitään paitsi valikko ja sekin mieluiten manuaalisena/analoogisena. Vaan milläs tuota "Ylen Klassinen (DVB)" kuuntelet kun ei ole sontalooraa. Toisekseen, mikä radio ohjelma se on kun sen kuuntelemiseen tarvitaan töllö. Pöh.
edit: äsh, taidan heivata koko Ylen klassisen ja ostaa pelkän FM, pitkät, keski, lyhyt aalto ration. Heti kun löydän sellaisen missä on kunnon anteeni eikä mitään kirottua sisäänrakennettua.
Matkaradiotekniikka taisi olla parhaimmillaan joskus ennen tuota himputin digitekniikkaa. Ei muuta kun katsoi paljonko on löysää rahaa ja osti parhaan Grundikin tai jonkun muun vastaavan laatukoneen. Nehän toimisivat mainiosti vieläkin, mutta nämä tollot digitalisoijat... sanonko mä.

k-meleon kirjoitti:Olisin vitsaillut, että eka hitti oli I, I, I mutta tietty se oli Please, Please, Please? Vai oliko se kuitenkin Me, Me, Me...? Vaan en kyllä ikuna kyllästy James Browniin...

Se taisi olla juuri tuo Please! Järkyttävää kuuneltavaa. Kuten koko J. B. Törmäsin äijän levytyksiin kytätessänni radiosta zydekoolia sormi rec napilla.
PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

Re: Kuinka monella DAB?

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 12.11.10 - 14:06

PedroViti kirjoitti:Toisekseen, mikä radio ohjelma se on kun sen kuuntelemiseen tarvitaan töllö. Pöh.

No juu, ainakin päinvastoin homma toimii, nimittäin Puheella, joka lähettää televisiouutisten ääniraitaa. Silloin voi sulkea silmänsä ja yrittää kuvitella jutuille ihan omaa visualisointia. Ja olihan Puheen edeltäjällä Peilillä ohjelmistossan sellainenkin nimike kui Eilen televisiossa.

PedroViti kirjoitti: äsh, taidan heivata koko Ylen klassisen ja ostaa pelkän FM, pitkät, keski, lyhyt aalto ration. Heti kun löydän sellaisen missä on kunnon anteeni eikä mitään kirottua sisäänrakennettua.

Mulla on mökillä Sangeanin WR2, todella laadukas peli. On siinä jokin antenni sisälläkin, sillä kuulen sillä erinomaisesti Viron radion kanavat ja sen lisäksi vielä stöpselinreikä ulkoisella antennille. Radio on herkkä ja selektiivinen ja sikäli käyttäjäystävällinne, että siinä on kaukosäädin, automaattisammutus ja herätys. Kun kömmin sänkyyn niin voin hoitaa kaikki toiminnot kaukosäätimellä peiton reunaa raottamalla. Ja tulee siitä liikennetiedotteetkin mutta en tarvitse kun en talon kanssa mihinkään ajele. Viime talvena näin näitä Kodin Anttilan hyllyssä ja hintaa oli puolentoista sataa, suurin piirtein.

PedroViti kirjoitti:Matkaradiotekniikka taisi olla parhaimmillaan joskus ennen tuota himputin digitekniikkaa. Ei muuta kun katsoi paljonko on löysää rahaa ja osti parhaan Grundikin tai jonkun muun vastaavan laatukoneen. Nehän toimisivat mainiosti vieläkin, mutta nämä tollot digitalisoijat... sanonko mä.

Kun joskus täytin vähäisempiä täysiä vuosia, niin suku keräsi rahaa ja osti mulle kunnon radion kun tykkäsin kuunnella ulkomaisia asemia. Nyt tuo dx-harrastus on kääntynyt verkkoradioitten kuunteluun. Aparaatti oli Grundig Satellit 2400 Professional Stereo ja siitä tykkäsin kovasti, kuuntelin Australiat ja Vietnamit. Sitten se alkoi menettää teräänsä ja kuuluvuus huononi ja jokin lamppukin sammui. Vein sen maahantuojan huoltoon ja kun sen sieltä parin kuukauden kuluttua sieltä sain, niin ei sitä kuntoon oltu saatu. Selitys oli, että "ei me sitä osata virittää mutta kyllä me ne asteikkolamput vaihdettiin", tai ainakin jotain sinne päin, ajatus kuitenkin oli tämä. Jumankauta, maahantuojan huolto! Ja turkulainen myyjäliike ei ottanut sitä ollenkaan vastaan vaan kehottivat viemään suoraan maahantuojalle.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Kuinka monella DAB?

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 12.11.10 - 18:07

VeHy kirjoitti:Mulla on mökillä Sangeanin WR2, todella laadukas peli. On siinä jokin antenni sisälläkin, sillä kuulen sillä erinomaisesti Viron radion kanavat ja sen lisäksi vielä stöpselinreikä ulkoisella antennille. Radio on herkkä ja selektiivinen ja sikäli käyttäjäystävällinne, että siinä on kaukosäädin, automaattisammutus ja herätys. Kun kömmin sänkyyn niin voin hoitaa kaikki toiminnot kaukosäätimellä peiton reunaa raottamalla. Ja tulee siitä liikennetiedotteetkin mutta en tarvitse kun en talon kanssa mihinkään ajele. Viime talvena näin näitä Kodin Anttilan hyllyssä ja hintaa oli puolentoista sataa, suurin piirtein.

Tuohan näyttää upealta. Tuskin minäkään niitä liikennetiedotteita kaipaan jos sen keittiön hyllylle joku päivä tällään.
VeHy kirjoitti:Kun joskus täytin vähäisempiä täysiä vuosia, niin suku keräsi rahaa ja osti mulle kunnon radion kun tykkäsin kuunnella ulkomaisia asemia. Nyt tuo dx-harrastus on kääntynyt verkkoradioitten kuunteluun. Aparaatti oli Grundig Satellit 2400 Professional Stereo ja siitä tykkäsin kovasti, kuuntelin Australiat ja Vietnamit. Sitten se alkoi menettää teräänsä ja kuuluvuus huononi ja jokin lamppukin sammui. Vein sen maahantuojan huoltoon ja kun sen sieltä parin kuukauden kuluttua sieltä sain, niin ei sitä kuntoon oltu saatu. Selitys oli, että "ei me sitä osata virittää mutta kyllä me ne asteikkolamput vaihdettiin", tai ainakin jotain sinne päin, ajatus kuitenkin oli tämä. Jumankauta, maahantuojan huolto! Ja turkulainen myyjäliike ei ottanut sitä ollenkaan vastaan vaan kehottivat viemään suoraan maahantuojalle.

Sinulla on fiksuja sukulaisia, onnitelen! Tuollainen lahja miehelle täytyy antaa, eikä mitään kirottuja hopeisia kynttilänjalkoja. :D Itse en noin pitkälle päässyt, mutta aivan kivoja ja toimivia radioita on ollut muutama. Olisiko ollut joskus seitkytluvulla kun ostin saksasta, kivijalkaliikkeestä, viimeisen kunnollisen matkaradion. Merkkiä ja mallia en uskalla sanoa, menee väärin kuitenkin, mutta täytyy raapia takaraivoa jos se sieltä putkahtaisi.
Joo, melkein tuli tippa silmään kun Grundigia katselin, harmi ettet ole saanut tuota kuntoon. Oletko harkinnut nootin tekemistä tehtaalle ja radion lähettämistä perästäpäin. Vai onko noita tehtaitakaan enää pystyssä, kyllä ne Grundikkia kovasti saksassa kauppaa vieläkin.
PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

Re: Kuinka monella DAB?

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 13.11.10 - 9:49

PedroViti kirjoitti:Oletko harkinnut nootin tekemistä tehtaalle ja radion lähettämistä perästäpäin. Vai onko noita tehtaitakaan enää pystyssä, kyllä ne Grundikkia kovasti saksassa kauppaa vieläkin.

Siitä nyt on jo monta vuotta ja olen alistunut kohtalooni. Sangean paikkasi mielipahaani aika paljon ja nyt etsiskeslen sopivaa nettiradiota, joka toimisi wlan-modeminin kanssa. Grundigin tehtaista en tiedä, jos eivät ole konkurssiin menneet niin ainakin sitten Kiinaan.

PedroViti kirjoitti:Olisiko ollut joskus seitkytluvulla kun ostin saksasta, kivijalkaliikkeestä, viimeisen kunnollisen matkaradion. Merkkiä ja mallia en uskalla sanoa, menee väärin kuitenkin, mutta täytyy raapia takaraivoa jos se sieltä putkahtaisi.

Samoihin aikoin minä ostin Ruotsista Schaub Lorezin matkaradion ja se oli todella loistava vastaanotin. Taitaa olla vieläkin ex-lankomiehellä verstasradiona. Ja ilmeisesti olemme molemmat syyllistyneet salakuljetukseen, ei silloin radioita noin vaan saanut tuoda. Tai ei ainakaan kuuskytluvulla. Kerran katselin Turun satamassa kun jonossa edellisestä autosta tulli takavarikoi autoradion, josta kuskilta ei ollut esittää kuittia tai muuta tositetta siitä, että se olisi hankittu Suomesta. MInulla ei silloin muuta ylimääräistä ollut kuin puolikas pullo konjakkia.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Kuinka monella DAB?

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 13.11.10 - 17:49

VeHy kirjoitti:Siitä nyt on jo monta vuotta ja olen alistunut kohtalooni. Sangean paikkasi mielipahaani aika paljon ja nyt etsiskeslen sopivaa nettiradiota, joka toimisi wlan-modeminin kanssa. Grundigin tehtaista en tiedä, jos eivät ole konkurssiin menneet niin ainakin sitten Kiinaan.

Sinnehän ne tuppaavat menemään. Grundig taitaa vielä pitää pääkonttoriaan euroopassa, mutta se siitä.

PedroViti kirjoitti:Olisiko ollut joskus seitkytluvulla kun ostin saksasta, kivijalkaliikkeestä, viimeisen kunnollisen matkaradion. Merkkiä ja mallia en uskalla sanoa, menee väärin kuitenkin, mutta täytyy raapia takaraivoa jos se sieltä putkahtaisi.
VeHy kirjoitti:Samoihin aikoin minä ostin Ruotsista Schaub Lorezin matkaradion ja se oli todella loistava vastaanotin. Taitaa olla vieläkin ex-lankomiehellä verstasradiona. Ja ilmeisesti olemme molemmat syyllistyneet salakuljetukseen, ei silloin radioita noin vaan saanut tuoda. Tai ei ainakaan kuuskytluvulla. Kerran katselin Turun satamassa kun jonossa edellisestä autosta tulli takavarikoi autoradion, josta kuskilta ei ollut esittää kuittia tai muuta tositetta siitä, että se olisi hankittu Suomesta. MInulla ei silloin muuta ylimääräistä ollut kuin puolikas pullo konjakkia.


On muuten paljon mahdollista, että tuo minunkin radio oli Schaub Lorez. Kertakaikkiaan mainio radio. Ei mikään valtava, Grundigin suurimpiin malleihin verrattava, mutta laadultaan aivan vertailukelpoinen. Kajari etureunassa ja kaikki namiskat, anteeni ja asteikko yläkantissa kääntyvän kahvan alla. Kahvasta en ole varma, saattoi olla, tai sitten ei.
Turun tullilaitos on maankuulu pikkumaisesta suhtautumisesta pikkuasioihin. Hyvä etteivät vieneet sinulta sitä puolikasta konjakkilekaakin. :)
PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

Edellinen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron