Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus
k-meleon kirjoitti:Eix lähempänä o paaria!
ite vierailija reiska kirjoitti:Löysinpäs voita leivän päälle ja hieman muuallekkin kaupasta
ite vierailija reiska kirjoitti:Ja ihan varmasti meidän perheen ruokapöydässä on ihan samat joulu ruuat, kuin vuosia sittenkin.
VeHy kirjoitti:ite vierailija reiska kirjoitti:Löysinpäs voita leivän päälle ja hieman muuallekkin kaupasta
Meidän Prismassa oli vain tanskalaista Arlan voita, eiä sitäkään kovin paljoa. Ja Oivariinia tietysti.ite vierailija reiska kirjoitti:Ja ihan varmasti meidän perheen ruokapöydässä on ihan samat joulu ruuat, kuin vuosia sittenkin.
Entä juomapuoli?
VeHy kirjoitti:Entä juomapuoli?
ite vierailija reiska kirjoitti:Nää suomen lehdissä olevat "karppaajat" ovat todellakin pieni ryhmä, ....
VeHy kirjoitti:ite vierailija reiska kirjoitti:Nää suomen lehdissä olevat "karppaajat" ovat todellakin pieni ryhmä, ....
Se on luultavasti suurempi ryhmä kuin ehkä kuvittelet. Minä en siihen porukkaan kuulu, sillä suhtaudun aina varauksella ja varovaisuudella tällaisiin yhden totuuden liikkeisiin.
VeHy kirjoitti:Viime lauantaina käytiin Prismassa vaimon kanssa ja kävin katsastamassa ihan uteliaisuuttani voihyllyn tilanteen. Valion voit olivat tyhjät, vain pahoittelulappu hyllyn reunasssa mutta vieressä oli Arlan tuotemerkkiin leimattua tanskalaista voita pienemmissä, varttikilon paketeissa. Ihmiset hypistelivät paketteja, ottivat käteensä, kääntelivät ja pyörittelivät ja panivat sitten takaisin nenäänsä nyrpistäen. Minun mielestäni turhaan nirsosilivat, kyllä tanskalaien maajussi voita osaa kirnuta siinä kuin suomalainenkin. Ei siinä paketissa mitään vaseliinia ole.
VeHy kirjoitti:Muuten, voita voi toki tehdä itsekin. Olen muutamaan kertaan käynyt turistiryhmän kanssa Viron meijerimuseossa (http://www.piimandusmuuseum.ee/?Languages:Suomeksi) ja siellä on ollut yhtenä ohjelmanumerona voin tekeminen käsikäyttöisillä myllyillä. Gallonasta paksua kermaa tulee ihan mukava klöntti voita, ainakin runsas kilo. Ja se myllyjen pyörittäminen on niin kiinnostavaa ja mukavaa puuhaa, että veivivuoroista on melkein tullut tappelu. Joidenkin typerien hygieniasäännöstön mukaan (EU????) itse tehtyä voita ei nykyisin kuulemma saisi enää ottaa mukaan, mutat ainakin viime syksynä se onnistui pienellä suostettelulla.
PedroViti kirjoitti:Mielenkiintoinen anekdootti Virosta. Olet aiemminkin kertoillut pieniä yksityiskohtia virolaisesta elämästä, niitä on mukava lukea. Kiitos!
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa