Suomalainen teatteri maailmalla

Radioteatteri, Radioateljee, radiodokumentit sekä muut genreihin liittyvät aiheet.

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Suomalainen teatteri maailmalla

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 16.3.06 - 21:12

Suomen kansallisteatterin Varasto-näytelmä on kutsuttu Wiesbadenin kansainväliselle teatterifestivaalille Saksaan kesäkuussa.
Wiesbadenin Neue Stücke aus Europa/New Plays from Europe 2006 -festivaali esittelee eurooppalaista nykykirjallisuutta ja aikalaiskirjailijoiden tekstejä. Biennaali kuuluu maailman merkittävimpiin nykynäytelmän foorumeihin.

Arto Salmisen kirjoittama Varasto sai ensi-iltansa joulukuussa Kansallisteatterin Willensaunassa. Näytelmä tarkastelee erilleen ajautuneita yhteiskuntaluokkia suomalaisten varastomiesten näkökulmasta. Esityksen on ohjannut Jukka Rantanen.

Wiesbadenin festivaali järjestetään nyt kahdeksatta kertaa. Kansallisteatteri on vieraillut tapahtumassa 2004 Laura Ruohosen näytelmällä Kuningatar K. (STT)


***

Liettualaisen Cezariksen ohjaaman No Return -näytelmän ensi-ilta oli helsinkiläisessä Viiruksessa 30. syyskuuta 2005. Kiitelty esitys kiinnostaa nyt myös Suomen rajojen ulkopuolella.

No Return on kutsuttu teatteriolympialaisiin Filippiineille. Esitys valittiin festivaaliohjelmaan noin 20 teatterin ja näytelmän joukosta.
Unescon maailmanteatterijärjestö ITI järjestää teatteriolympialaiset kansainvälisen konferenssin yhteydessä Manilassa 22.–28. toukokuuta.
No Return edustaa Suomea myös Pohjoismaiden teatteripäivillä Kööpenhaminassa kesällä.

Viirus aloittaa huomenna kolmen viikon Ruotsin kiertueen yhteistyössä Riksteaternin kanssa. Esityksenä on No Return.
Lisäksi No Return vierailee 11.–12. toukokuuta Folkteaternissa Göteborgissa. (STT)


Tällaisia uutissähkeitä käsittelisi mieluusti useamminkin...! Tosin tuossa jälkimmäisessä tapauksessa herää aidosti ja oikeutetusti kysymys, minkämaalaista edustusta kosmopoliitti, ruotsinkielinen ja liettualaisen ohjaama No return oikeastaan onkaan...

***

Lisää uusia aluevaltauksia pukkaa:

Svenska teaternin Spin-musikaali herättää runsaasti kiinnostusta myös ulkomailla. Tällä erää yhteensä kahdeksan ulkomaista teatteria on kiinnostunut esittämään Spinin omalla estradillaan.
Spinin vientisuunnitelmat etenivät torstaina. Teatterinjohtaja Johan Storgård ja Venäjän Jaroslavissa toimivan Volkov-teatterin johtaja Valeri Sergejev ovat allekirjoittaneet sopimuksen Spinin konseptin viemisestä Jaroslaviin. Musikaalin on määrä saada ensi-iltansa Venäjällä ensi vuoden kesäkuussa.

Tämä on Svenska teaternin mukaan ensi kerta, kun suomalainen musikaalikonsepti viedään ulkomaille.
Spinin esittämisestä kahdessa muussa teatterissa ulkomailla on tehty esisopimukset. Lisäksi Svenska teatern neuvottelee konseptin viennistä viiden muun teatterin kanssa. (STT)
Viimeksi muokannut moxu päivämäärä 11.5.06 - 14:31, muokattu yhteensä 2 kertaa
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron