Kuunnelmaradiokanava perustettava

Radioteatteri, Radioateljee, radiodokumentit sekä muut genreihin liittyvät aiheet.

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Kuunnelmaradiokanava perustettava

ViestiKirjoittaja korvakiinniradiossa päivämäärä 13.10.09 - 10:13

Olen jo vuosia miettinyt tätä asiaa ja vihdoin sain aikaiseksi kirjoittaa.

Kuunnelmaradiolla olisi varmasti käyttäjiä monista eri ryhmistä kuten näkövammaiset, sairaaloiden potilaat, yötyöläiset valvomoissa, kaikki, joilla ei ole internettiä ja käsityöläiset, joihin itse kuulun.

Itsellä ei ole televisiota ja työni vuoksi en voisi sitä töllöttääkään, koska silmät on oltava työhön kohdistettuina.
Radion kuunteleminen on mukavaa, kunhan vain olisi paljon muuta kuin urheilua ja musiikkia. Ajankohtaisohjelmat eivät jaksa koko päivää kiinnostaa, koska niissä on niin paljon toistoa.

Kuunnelmaradiokanavalla varmasti myös riittäisi materiaalia pitkän historian ansiosta.

Pitääkö perustaa adressi vai kuinka tämä ajatus saisi tuulta alleen?

Ystävällisin terveisin korvakiinniradiossa
korvakiinniradiossa
 
Viestit: 1
Liittynyt: 13.10.09 - 9:30

Re: Kuunnelmaradiokanava perustettava

ViestiKirjoittaja kritiikki päivämäärä 13.10.09 - 13:34

korvakiinniradiossa kirjoitti:Kuunnelmaradiolla olisi varmasti käyttäjiä monista eri ryhmistä kuten näkövammaiset, sairaaloiden potilaat, yötyöläiset valvomoissa, kaikki, joilla ei ole internettiä ja käsityöläiset, joihin itse kuulun.


Kannatetaan.
kritiikki
 
Viestit: 3073
Liittynyt: 26.9.03 - 16:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Kuunnelmaradiokanava perustettava

ViestiKirjoittaja Pensseli päivämäärä 18.10.09 - 16:54

Niin hyvä kuin ehdotus kuunnelmakanavasta onkin, on se samalla myös ymmärrettävästi mahdoton ajatus. Erityisesti uusi oma kanava mutta myös uusi kuunnelmatuotanto on kallista ja sitoo valtavasti henkilökuntaa ja aikaa. Mahdollisempaa on varmaankin vanhojen kuunnelmien uudelleen esittämisen lisääminen esimerkiksi vaikkapa yöaikaan. Olisikin mukavaa, jos vaikkapa tällä foorumilla voisi joku tämän sektorin radiopomo vastata mitkä ovat tällaisen mahdollisuudet ja mahdolliset ongelmat ja kustannukset.
Pensseli
 
Viestit: 35
Liittynyt: 6.9.09 - 18:05

Re: Kuunnelmaradiokanava perustettava

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 19.10.09 - 16:42

Idea on sinällään hieno, mutta valitettavasti se ei toimisi käytännössä. Kuunnelmat ovat sellaista ohjelmistoa, jota kuunnellaan, ei pidetä taustametelinä. Ihmisen keskittymiskyky on sen verran rajallinen, että jatkuvaa kuunnelmakanavaa eivät pidemmän päälle jaksaisi radioteatterifriikitkään.
Mutta se, että kuunnelmia tulisi päivittäin tiettyihin kellonaikoihin tietyillä ohjelmapaikoilla, olisi erinomaisen tervetullut uudistus. Niin Ykkösellä kuin mahdollisesti jollain musiikkikanavallakin...
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuunnelmaradiokanava perustettava

ViestiKirjoittaja Kari Laaksonen päivämäärä 18.11.09 - 19:45

Todella hyvä idea. Itse pidän paljon kuunnelmista. Kuunnelmakanavalla pääpaino olisi kuunnelmilla, mutta se ei tarkottaisi pelkästään kuunnelmien lähettämistä. Kanavalla voitaisiin käsitellä kulttuurillisia aiheita. Aamupäivällä olisi kulttuurillisia aiheita, kuten laulajien haastatteluja ja iltapäivä sekä ilta omistettaisiin kuunnelmille.
Kari Laaksonen
 
Viestit: 67
Liittynyt: 7.4.06 - 16:14

sarja kuunnelmien teosta, historiaa, nykyaikaa

ViestiKirjoittaja Marja Salonen päivämäärä 24.11.09 - 16:50

Toivottavasti olette huomanneet tosi mielenkiintoisen sarjan Kuunnelman tiet, joka on Pekka Kyrön toimittama 12-osainen ohjelmasarja. Sarja etenee kuunnelmia eri kanteilta puiden. Neljäs jakso, joka on kuunneltavissa vielä torstaina klo 13, käsittelee melodraamaa (ohjelma tulee maanantaisin klo 17.20 ja torstaisin klo 13). Aiemmissa osissa on ollut puhetta tekniikasta ja monesta muustakin seikasta.

Muistan muinaiset maanantai-illat, jolloin äidin kanssa kaksin kuuntelimme illan kuunnelman. Tässä osassa oli eräs radion suosikki, Könnin kello, esimerkkinä tunteellisuudesta esittämisessä ja velvollisuudesta aiheena. Siellä kaikui joissain näytteissä Tauno Palonkin ääni. Sarja jota suosittelen.
tähystyspaikkana Kallio
Käyttäjän avatar
Marja Salonen
 
Viestit: 3274
Liittynyt: 26.9.03 - 19:11
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuunnelmaradiokanava perustettava

ViestiKirjoittaja Kari Laaksonen päivämäärä 27.11.09 - 16:01

Kuunnelman tiet on hyvä sarja, josta olen erittäin tyytyväinen. Meillä ei ole tehty yhtään kuunnelmahistoriikkiä. Mielestäni kuitenkin sellainen pitäisi ehdottomasti tehdä. Kiitos Pekka Kyrölle upeasta sarjasta. Olen kuunnellut jokaisen osan.
Itse asiassa kuunnelmien määrää tulisi lisätä radioissa.
Aivan uutena ideana voisi toimia kuunnelmaristeily, jolloin kuunnelmia esitettäisiin laivalla. Kaikki kuunnelmien ystävät voisivat kokoontua laivalle kuuntelemaan kuunnelmia.
Kari Laaksonen
 
Viestit: 67
Liittynyt: 7.4.06 - 16:14

Re: Kuunnelmaradiokanava perustettava

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 1.12.09 - 20:30

Kari Laaksonen kirjoitti:Aivan uutena ideana voisi toimia kuunnelmaristeily, jolloin kuunnelmia esitettäisiin laivalla. Kaikki kuunnelmien ystävät voisivat kokoontua laivalle kuuntelemaan kuunnelmia.


Kannatettava ajatus, mutta... laiva on varsin meluisa paikka kuunnelmaan paneutumiselle. Kuunnelma jos mikä edellyttää siihen paneutumista joten jääkaapilla käynnit sun muut häiriötekijät ovat pois laskuista. Laivan elokuvateatteri tjms. tila voisi olla mahdollinen.
Ajatus on kuitenkin kaunis ja kannatettava. Mikäli kuunnelmaristeily saataisiin joskus aikaiseksi, olen varmasti joukossa mukana.
PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

Re: Kuunnelmaradiokanava perustettava

ViestiKirjoittaja Kari Laaksonen päivämäärä 15.12.09 - 18:32

Kuunnelmien ystävät voisivat kokoontua laivalla samaan tilaan kuuntelemaan kuunnelmia. Se voisi olla jotain uutta ja mielenkiintoista.
Kari Laaksonen
 
Viestit: 67
Liittynyt: 7.4.06 - 16:14

Re: Kuunnelmaradiokanava perustettava

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 15.12.09 - 19:37

Nyt alko muakin kiinnostaa! Olisikohan se sen verran yksityinen tai erikoistilaisuus, että sinne saisi sellaista kuunneltavaa, jota nykyisten tekijänoikeussopimusten vuoksi saa uusittua radiossa?

Tosin se mietityttää, että kuinka kauan sitä yhteen pötköön jaksaisi kuunnella kun tietäisi, että laivan ravintolassa on humpparieha menossa kuumimmillaan?
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Kuunnelmaradiokanava perustettava

ViestiKirjoittaja Liisa Autio päivämäärä 15.12.09 - 21:10

Jospa Yle joka Heikki Peltosen mukaan meitä seuraa Ottaisi tämänkin aiheen onkeensa. Kuunnelmien ystäviä olemme me vanhat ja miksei nuoremmat voisi tarttua tunnelmaan. Muistan kuinka lukion täysihoitolassa kokoonnuimme alakerran olohuoneeseen - sen verran valoa että kudinta osasi jatkaa. Olkaa niin hyvät, Ylen väki, että annatte meille vanhojen kuunnelmien uusintoja VIELÄ ENEMMÄN. Uudestaan on pakko kuunnella Knallit ja sateenvarjot. Entä Tippavaara . kiitos etukäteen. Tai Hyvää oltaa, nimeni on Cox. Ylellä on muuten loistavat kääntäjät.
Liisa
Liisa Autio
 
Viestit: 1062
Liittynyt: 20.6.05 - 19:19
Paikkakunta: Nokia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron