Kuka saa liput salkoon 2100-luvulla?

Kulttuurista ja Radio 1:n kulttuuriohjelmista

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Kenen nykysuomalaisen 200-vuotissyntymäpäivä mielestäsi saa liput salkoihin 2100-luvulla?

Äänestys päättyi 15.2.04 - 17:46

Paavo Haavikko
1
5%
Mauno Koivisto
3
16%
Marita Liulia
2
11%
Jorma Ollila
0
Ei ääniä
Kirsti Paakkanen
0
Ei ääniä
Kaija Saariaho
1
5%
Linus Torvalds
11
61%
 
Ääniä yhteensä : 18

Kuka saa liput salkoon 2100-luvulla?

ViestiKirjoittaja Nettitoimitus päivämäärä 5.2.04 - 17:46

Runebergin sytymän 200-vuotissyntymäpäiväjuhlaa vietettiin 5.2.2004. Onko nykyhetken suomalaisissa mielestäsi ketään, jonka syntymän 200-vuotisjuhlat saavat liput salkoihin?

Yllä olevien, ehkä keskustelua herättävien vaihtoehtojen lisäksi voit ehdottaa muita henkilöitä ja pohtia aihetta tässä viestiketjussa.

Jotta voit äänestää, sinun pitää kirjautua palveluun. Jos et ole vielä rekisteröitynyt, tee se nyt. Rekisteröidy-linkki ja ohjeet löytyvät sivun yläosasta.

Nettitoimitus

Tämä äänestys on päättynyt, mutta keskustelua aiheesta voi jatkaa.

Nettitoimitus
Käyttäjän avatar
Nettitoimitus
Moderaattori
 
Viestit: 134
Liittynyt: 26.9.03 - 12:38

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 5.2.04 - 17:55

Tänään oli Ylen Teksti-TV:ssä: Ulkomailta lähetettävän postin Suomi-tunnus FIN muuttuu FI:ksi, johon siirtymäaikaa vuoteen 2005.

Taitanee tällä vousisadalla tulla paljon muutakin muutosta, ettei vaan nämä liputus ym. asiat.
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Marja S. päivämäärä 5.2.04 - 18:40

Saa nähdä (enhän ole sitä näkemässä) onko Suomen lippua enää olemassa. Onko maailmaa ylipäänsä tällaisenaan olemassa, sellaisena että jollekulle liputettaisiin. Voisihan olla joku henkilö, joka on tullut Suomeen ei mistään Volgan mutkasta vaan vallan jostain muusta suunnasta. Joku afrikkalainen tulokas voisi ihmeesti saada täällä uutta elämänhenkeä aikaan ja tulla merkittäväksi ihmiseksi yli muiden, yli ugrien.
Entisistä lipetettavista osa putoaa pois, näin ennustan, jos liputetaan. Jos liputetaan Suomen lipulla. Olisiko uskonnolla vientiä, laululla taikaa. Hannu Taanila monia jo etukäteen hermostuttaisi.
Marja S.
 

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 6.2.04 - 16:12

Eipä näistä kyllä kukaan. Aikalaisistamme tuskin tulee henkilöinä vuosisatojen rajat ylittäviä institutioita. Joidenkin aikaansaannoksista, esim.Reko Lundánin näytelmistä, kenties kylläkin.
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuka saa liput salkoon 2100-luvulla?

ViestiKirjoittaja Jesper päivämäärä 6.2.04 - 17:52

Nettitoimitus kirjoitti: Yllä olevien, ehkä keskustelua herättävien vaihtoehtojen lisäksi voit ehdottaa muita henkilöitä ja pohtia aihetta tässä viestiketjussa. Nettitoimitus

1. pohdinta: kuka on Marita Liulia?

2. pohdinta: en usko Linuxia historiallisesti niin tärkeäksi, että Torvaldsia muistettaisiin siniristiliputuksin, sikäli kuin koko lippua on enää tuolloin - hänhän voi vaihtaa kansalaisuuttakin jonain päivänä, nuori kun on...

3. Haavikko lienee tärkeimmän taiteellisen työnsä jo tehnyt. Ei raukka saanut edes nobelia vaan pelkän neustadtin.

Veikkasin Saariahoa. Hänen tähtensä on edelleen nousussa. On sitten toinen juttu, kuunteleeko kukaan hänen modernismiaan edes 20 vuoden kuluttua... Ainoa vakavasti otettava ehdokas on tietenkin vain se suomalainen, joka voittaa euroviisut.
Jesper
 
Viestit: 675
Liittynyt: 26.9.03 - 8:32

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 9.2.04 - 0:57

Ehkä vihdoinkin Jean Sibelius!
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 9.2.04 - 9:27

Tuskin kukaan tuon listan henkilöistä tulee olemaan liputuksen kohteena 200-vuotispäivänään, varsinkaan bisneksen vaikuttajat, koska heidän vaikutuksensa katoaa nopeasti. Seuraavaksi nopeimmiten katoaa poliitikkojen vaikutus (joidenkin jopa bisneshenkilöitä nopeammin). Onko edes Sibeliuksella liputuspäivää - jos ei ole, niin tuskin Saariahokaan sellaista saa.

Pitänee sopia lasten kanssa, että heidän jälkeläisensä liputtavat minua! :wink:
Vieras
 

lot of....aeroflot

ViestiKirjoittaja 12345 päivämäärä 10.2.04 - 12:42

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: KAIKESTA HUOLIMATTA TAI JUURI SEN TAKIA,jos ajatellaan sillai,ett kuitenkin ninkus joku on saanu jotain aikaSEX,ni toivo kuula.
12345
 

Re: Kuka saa liput salkoon 2100-luvulla?

ViestiKirjoittaja hönö päivämäärä 10.2.04 - 23:32

Jesper kirjoitti:siniristiliputuksin, sikäli kuin koko lippua on enää tuolloin


Siniristilipusta ei puhuttu kysymyksessä muuten mitään... ovelaa..
Käyttäjän avatar
hönö
 
Viestit: 120
Liittynyt: 8.10.03 - 21:01

ViestiKirjoittaja Marja S. päivämäärä 11.2.04 - 0:42

Eipä ollutkaan, tosiaan. Mutta olihan se kai kuin sisäänkirjoitettu. Mutta ehkä ei.
Jesperille, jotenkin tuntuu kuin Liulia olisi nukkefilmeihin liittyvä henkilö. Luulen kyllä että mokaan itseni täysin mutta ei haittaa. Niin nuori kuitenkin ettei meikäläisen tietosanakirjasta löydä hännänpäätäkään asiasta tai henkilöstä liioin.
Marja S.
 

Liulia

ViestiKirjoittaja Eeva L se sama päivämäärä 11.2.04 - 15:08

Eikös tämä Liulia ole joku videotaiteilija, multimediaa jne. Ei tarkempaa tietoa mutta on kai oikeen palkittu ulkomaita myöten. Kummaksi on mennyt taiteenkin tekeminen, kyllä ennen vanhaan tehtiin enempi käsillä.
Eeva L se sama
 

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 12.2.04 - 9:11

Huvittavaa, että eniten ääniä saanut on Linus Torvalds. Tietokonealalla uutuudet tulevat niin nopeasti, että Linux on menneisyyttö jo kymmenen vuoden kuluttua eikä kukaan muista miehen nimeä 2030-luvulla, saati sitten 2100-luvulla.

Ääänestystulos kuvasta nettiriippuvaisten olematonta historiantajua enemmän kuin kenenkään 1900-luvulla eläneen tai vielä elävän tulevaa arvostusta.
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Satu päivämäärä 12.2.04 - 12:12

Anonymous kirjoitti:Tietokonealalla uutuudet tulevat niin nopeasti, että Linux on menneisyyttö jo kymmenen vuoden kuluttua... ...

Ääänestystulos kuvasta nettiriippuvaisten olematonta historiantajua...


Kyllä Linux voi olla menneisyyttä pian, mutta voihan tuo tapa toimia olla se, mitä joskus halutaan muistaa, eli miten Linux kehittyy jne. Siis avoimen koodin periaatteet tms.

"Nettiriippuvaisten olemattomasta historiantajusta" tuo ei kerro mitään.
Satu
 

täti valistaa kansaa ja myös itseään

ViestiKirjoittaja Marja S. päivämäärä 12.2.04 - 13:03

Kyllä Eeva oli oikeassa. Soitin tänään Kiasmaan ja kyselin Marita Liulian perään. Hän on multimediataiteilija, jonka eräs työ on nimeltään Ambitious Bitch. Miten voikaan unohtua nimi ja teoskin! Yksi työ on nytkin esillä Amos Andersonin taidemuseossa, joten sinne voi suunnistaa jokainen, joka kynnelle kykenee. Lisää tietoa Liuliasta saa osoitteesta http://www.medeia.com ja tämän olisi saanut selville katsomalla näyttelykalenteria. Vaan kun en nyt tällä erää katsonutkaan. Kiitos Kiasmalle ystävällisestä palvelusta.
Marja S.
 

ViestiKirjoittaja Taru päivämäärä 12.2.04 - 15:46

Satu, ei-kaupallisesta, kollektiivisesta ohjelmistokehityksestä se, että juttu tulee ainakin 1970-luvulta, siis jopa ajalta e.M.* Free Software on homman juju. Nimi tässä yhteydessä ei ole Linus Torvalds, vaan Richard Stallman, porukan eräänlainen keulakuva. Näissä piireissä Torvalds puolestaan ei ole kummoinen sankari, koska osa porukkaa pitää miestä vähän arveluttavana.
Satu kirjoitti: Kyllä Linux voi olla menneisyyttä pian, mutta voihan tuo tapa toimia olla se, mitä joskus halutaan muistaa, eli miten Linux kehittyy jne. Siis avoimen koodin periaatteet tms.

* e.M. = ennen Microsoftia
Taru
 

Seuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron