Miksi

Radioteatteri, Radioateljee, radiodokumentit sekä muut genreihin liittyvät aiheet.

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Miksi

ViestiKirjoittaja ite vierailija reiska päivämäärä 30.5.05 - 17:44

Oi miksi, aina ja aina vaan televisiosta tulee 1-4 kanavilla aina ja aina uudestaan noita samoja uusinnan uusintoja. Eikö voi tulla jotain aivan muuta. Varmasti rahalla saa ja sitä varmasti on! Tätä samaa asiaa on vatvottu ennenkin, mutta mitään edistystä havaittavissa näköjään ei ole. :evil: :?: :?: :idea:
ite vierailija reiska
 
Viestit: 4272
Liittynyt: 12.3.04 - 10:16

Siksi

ViestiKirjoittaja Leonina societas päivämäärä 31.5.05 - 0:55

Siksi, oi siksi aina noita huonoja uusintoja tulee, kun ei ajatella meidän sen kummoisempaa tarvitsevan.

Joskus vain välillä tv:stä tulee jotain hyvää, ja sen jälkeen on taas erinäisiä aikoja, kun ei tule mitään.

Omituiset yhtälöt tässä yhteiskunnassamme ovat muutoinkin vallalla:

Kun talvella on pimeää ja kylmää, kaikki kaupat ovat kiinni sunnuntaisin, ettei niihin vain pääsisi aikaansa kuluttamaan. Jotkin ahdasmieliset kristityt perustelevat kyllä lepopäivällä tms. moista, mutta viettävätkö lepopäivää esimerkiksi umpilisäkkeen puhjetessa tai käyttäessään lentoyhtiöiden palveluja?

Kyllä niin ollen kauppojen aukiolotkin pitäisi vapauttaa eikä vain silloin, kun on kesä ja kärpäset. Kesällä kun on kärpäset ja kaikki, on liikkeiden aukiolokin sallittua, ja talvella sitten saa itsekukin kärsiä älyttömien päättäjien kurimuksessa.

Samaan syssyyn suomittakoon myös suomalainen alkoholipolitiikka. Mitä älyä oli laskea vain vahvojen viinaksien hintaa miedompien juomien kustannuksella? Sitäkö varten, että suomalaiset hakevat edelleenkin viininsä ja oluensa Virosta ja muualta ja rahtaavat sitä muassaan talven tarpeiksi?

Mitä järkeä yhteiskunnallemme on siinä, että suomalaiset vievät rahansa naapurimaihin eivätkä osta huonosti hoidetun alkoholipolitiikan takia kotimaastaan viinejänsä? Mitä älyä on pitää viinien hintoja niin korkealla, että se kirvoittaa ulkomaanmatkailuun ja juomien kärräämiseen sieltä tänne? Rahathan tästä hölmöläisten hommasta menee maamme ulkopuolelle, jossa talouskasvu kukoistaa sitten omalla kustannuksellamme.

Täytyykö suomalaisen alkoholipolitiikan todellakin olla näin älyvapaata? Itse on ulkomaille mentävä, mikäli viininsä ja oluensa haluaa ilman veroa tuoda tänne kotimaahansa. Mikäli ei itse fyysisesti kuitenkaan ulkomaille mene ja tilaa juomansa netistä, on juomista sitten verotkin maksettava.

Miksi ihmeessä meitä suomalaisia pitää juoksuttaa tällä lailla, miksi muissa maissa ihmiset pääsevät niin paljon helpommalla? Miksi täällä Suomessa kaiken täytyy olla yhtä hölmöä kuin Hölmölässä?

Ja vielä tuo tv-pöllökin! Miksi se näyttää talvella kaiken maailman ohjelmat lapsien ollessa koulussa ja aikuisten poissa kotoa, mutta annas olla kun kesä ja lomien aika tulee! Silloin sinä laatuaikana, jolloin koululaisilla olisi vapaata ja aikuisillakin lomansa, televisio suoltaa vain ikivanhoja uusintoja, jotka jo aiemmilta esityskerroilta muistaa ulkoa! Mitä järkeä siinä on?

Ei mitään järkeä, oi ei mitään järkeä.
Leonina societas
 
Viestit: 719
Liittynyt: 18.5.05 - 1:18

Re: Miksi

ViestiKirjoittaja Mortimer päivämäärä 31.5.05 - 8:54

ite vierailija reiska kirjoitti:Oi miksi, aina ja aina vaan televisiosta tulee 1-4 kanavilla aina ja aina uudestaan noita samoja uusinnan uusintoja. Eikö voi tulla jotain aivan muuta. Varmasti rahalla saa ja sitä varmasti on!


Uusinnat TV:ssä on tietysti vähän sama kuin Mozartin soittaminen konserteissa: aina on myös ihmisiä, jotka haluavat kuulla samoja, tuttuja kappaleita uudelleen.

On tykkänään toinen juttu, että tv-uusinnat voivat olla todellisia kulttuuritekojakin. Istuin esim. eilen illalla kuin tatti teeveen ääressä tuijottamassa Solveigin laulua.
Mortimer
 
Viestit: 663
Liittynyt: 17.11.04 - 22:54

Solveigin laulu ja Majakovski

ViestiKirjoittaja laulu.lintu päivämäärä 31.5.05 - 19:59

Nimenomaan: tuijottamassa. Uskomattoman nostalginen olo Solveigin parissa tuli ja samalla ehti miettiä sitä, miten paljon sanottavaa 70-luvun tv-ohjelmilla tuntui olevan. Katsoin sen aikanaan lukiolaisena ja yhä eilenkin muistin ne tunteet, joita se silloin herätti: vahvan halun olla pienen tytön puolella. Oikeastaan erittäin ajankohtainen aihe: huostaanotot ovat lisääntyneet, perheiden ahdistus on arkipäivää, väkivaltaa ja alkoholismia riittää kotien seinien sisällä. Onneksi on famuja ja fafojakin. Olin silloin jo lukenut Sinkkosen romaanin, niin että tarina oli katsoessa tuttu - ja kumman tutulta se vain tuntui eilenkin. Yllättävää oli se, ettei Solveigin laulu vaikuttanut edes kovin vanhanaikaiselta, vaikka toki kaikesta huomasi, ettei se nykysarja tosiaankaan ollut.

Eilinen ilta jatkui hyvänä, kun seurasi dokumentti Majakovskista. Se katsoin jo toistamiseen, ja hyvin se sen kesti. Miten upeita filminkatkelmia siihen olikaan saatu ja kuinka kiinnostavasti esiteltiin runoilija aikansa ihmisenä ja vaikuttajana.

Jesper tuolla toisessa ketjussa kertoi, että kakkosella oli tullut myös kiinnostavaa katsottavaa - hämärästi muistan Negrin nimen noilta Punaisten prikaatien vuosilta, ilmeisesti juuri Aldo Moron yhteydestä. Millainen tv-ilta!
Laululintu
Käyttäjän avatar
laulu.lintu
 
Viestit: 796
Liittynyt: 4.1.05 - 22:24


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron