Heikki Määttänen elää!

Radioteatteri, Radioateljee, radiodokumentit sekä muut genreihin liittyvät aiheet.

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Heikki Määttänen elää!

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 28.1.06 - 18:24

Tulipa tässä jonakin päivänä televisiosta iki-ihana puolalainen animaatio Nalle Luppakorva. Sehän on tehty iki-itämaisella dubbaustekniikalla, eli yksi näyttelijä ääntään muuttelemalla esittää kaikki roolit ja lukee myös tarvittavat parenteesit. Ja asiallahan oli mr.Radioteatteri Heikki Määttänen (1949-2002).

Heikki "Hasu" Määttänen aloitti Teatterikoulun jälkeen näyttelijänuransa Kotkassa, mutta päätyi pian Ylen palvelukseen huomattuaan olevansa "enemmän äänimiehiä". Radioteatterissa hän loikin paitsi tukun kuunnelmahahmoja sekä fiktio- ja dokumenttispiikkauksia, myös runsaasti kantanauha-arkistomateriaalia -ja lopulta Iltalypsyn uutisankkuriparodian.
Määttäselle kävi sikäli paljon paremmin, kuin useimmille kollegoilleen, että suuri osa hänen elämäntyöstään on tallella. Määttänen saattaa yhä pulpahtaa eetteriin ja nykyajankin lapset pääsevät nauttimaan hänen ilmeikkäästä tulkinnastaan Nalle Luppakorvassa...

Itse kuulun siihen onnekkaaseen joukkoon, joka sai nähdä Määttäsen näyttämölläkin. Hän oli esilukijana Pen-klubin vainottujen kirjailijoiden tekstejä esitelleissä tilaisuuksissa -90-luvun loppupuolella. Hän ei todellakaan jämähtänyt tekstin lukijaksi, vaan otti lavan haltuunsa ja tulkitsi sen.
Viimeksi muokannut moxu päivämäärä 28.1.06 - 18:39, muokattu yhteensä 1 kerran
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Jorma Lindqvist päivämäärä 28.1.06 - 18:34

Viimeksi muokannut Jorma Lindqvist päivämäärä 18.2.06 - 23:10, muokattu yhteensä 1 kerran
Käyttäjän avatar
Jorma Lindqvist
 
Viestit: 1029
Liittynyt: 26.9.03 - 6:09
Paikkakunta: Nakkila

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 17.5.06 - 21:24

Eipä tainnut Määttänen saada Raamattua niin paljoa purkkiin, että siitä voisi jotain kokonaisvaltaista markkinointimäärettä käyttää. Mooseksen kirjoja, Saarnaajaa ja Psalmeja kylläkin ja Ylellähän on oikeus näitä arkistomateriaalejaan käyttää niin paljon, kuin mieli tekee. Seitsemäänkymmeneen tuntiin mahtuu yhtä ja toista, kenties jopa kumpaakin...

Toinen merkittävä näyttelijä Eero Saarinen on evankelisluterilaisen kirkon tilauksesta lukenut koko Raamatun nykyisen suomennosversion äänikirjoiksi, mutta se ei kuulu Ylen tallennepalvelun tuotteistoon.

Ja TV2:n iki-ihana Pikku-Kakkonenhan uusii taas Nalle Luppakorvaa, Heikki Määttäsen monipuolista ääni-ilmehdintää uusien lasten iloksi perjantaisin.
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron