Asiattomia viestejä

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

ViestiKirjoittaja kritiikki päivämäärä 28.1.06 - 16:34

Marja Salonen kirjoitti:Olen samaa mieltä siinä suhteessa, että asiattomia viestejä täällä tietenkin on ja niitä jo vanhastaankin löytyy. Asiattomuuksia minä löydän kyllä niistä viesteistä, joita täällä on mainittu mutta myös muualta.

Sellainenkin puoli on olemassa kuin toisen kiukun nostattaminen, toisen tahallinen tai tahaton ärsyttäminen, joka sitten saa aikaan itse kussakin tietynlaisen reaktion. Aina kaikki suuttumus ei purkaudu kirosanoina tai idiootiksi nimittämisenä. Koen asiattomana myös eräänlaisen ajojahdin, jonka kohteena ovat olleet milloin Jorma, milloin arvieno, kritiikki jne. Osansa olette saaneet te myös, Pentti ja Leonina. Minä myös kuten moni muukin. Minun täytyy tunnustaa saaneeni täällä ns. köniini ansiosta. Kritiikki on omasta kohdastaan näköjään samaa mieltä omastaan.

Jokaisella on oma luonteensa mutta jossain rajoissa tietenkin tulisi pysyä. Ei kaikki, mikä sanotaan ns. kiroilematta tai nimittelemättä kuitenkaan ole kiroilemattomuutta tai irvistelemättömyyttä. Aika kylmästi voidaan kolhia toisia ihan kunnon sanoin ja sivistyneesti latoa hänen päälleen tulikuumia kiviä.

Ei Sinun Leonina kannata täällä moderaattonina toimia. Tämä on sanottu aivan ystävällisesti ja edellinen mielestäni asiallisesti. Olet omalta palstaltasi nyt omaksunut tuon viran ja kannat sitä raskaana päälläsi.

Keino on sekin, jos ylläpito ei jotain viestiä poista, että ohittaa viestin. Tietenkin siinä välissä ehtii loukkaantua, mutta "sivistynyt" kieli voi myös mitä syvimmin loukata. En sen kummemmin kritiikkiä tässä puolusta. Hän kantakoon vastuun omista sanoistaan. Niin pitäisi jokaisen tehdä.

Mitä Marakattiin tulee niin häntä on parisen vuotta pyydetty lopettamaan aloitustehtailu. Kun vain muutama otsikko näkyy tuolla juuri vastattujen viestien rivissä, niin olisihan hauska, jos sieltä heti jotain sellaista, mitä hakee, löytäisi. Hän voisi harrastaa itsekritiikkiä siinä kuin joku toinen.

Markku_S:n viesti oli tullut väliin, sitä ei ollut kun lähdin kirjoittamaan. Mutta asiaa hän kirjoittaa.


Minun on kohta sanottava: Että rakastan sinua, mutta odotellaan nyt vielä.

Leonina ei ole vielä kosinut, mutta minä poika se olen kärsivällinen.

Vakavasti sanottuna; hyvä kirjoitus sinulta Marja. Pitäisi olla kyky ymmärtää asioita hieman rivien välistäkin. Ei ajatusten vaihto ole pelkkää absolytiikkaa. Se on paljon muutakin.

Substanssi on kirjoittajan korvien välissä, tulkinta lukijan päässä.

Tulkinta on vaikea laji. Sinä siihen Marja kykenet.

Tässä tapauksessa.
kritiikki
 
Viestit: 3073
Liittynyt: 26.9.03 - 16:43
Paikkakunta: Tampere

Re: asiaton viesti (nro: 23468)

ViestiKirjoittaja Leonina societas päivämäärä 21.2.06 - 16:40

Marja Salonen kirjoitti:Minä olen Leonina käsittänyt Sinun kannattaneen smalltalkkia täällä. Ihmettelin tosin että, kun Pentti, jota olet kannattanut, puhui vakavissaan saattohoito-aiheesta kokien sen häntä ahdistavana, et reagoinut asiaan millään muulla tavalla kuin heittämällä kuolemaa kuoleman jälkeen. Kun Penttiä sen sijaan on ahdisteltu noista monista smalltalkkauksista, olet ollut hänen kannallaan ja syytellyt muita. Käsitin eilen Sinun pitävän itseäsi inhimillisenä, erään kiinnostavan viestisi lopussa oli tällainen toteamus, jota hieman ihmettelin.

Minun mielipiteeni tiedät: en kannata sitä, että kaikki on huulenheittoa. Sana siellä täällä ei ole pahitteeksi, mutta jos asiaa puhutaan, niin puhutaan sitten sitä asiaa.

Tätä en käsitä, suo anteeksi:
Leonina kirjoitti:En tiedä, ovatko muut tiedostaneet sellaista, että ääneen sanottujen asioiden lisäksi sellaisetkin asiat ahdistavat, joita ei voi ääneen sanoa. Lausumattomat asiat voivat itse asiassa ahdistaa vielä enemmän.
Minä ihmeen typeryksinä Sinä muita ihmisiä pidät.

Kun joku kommentoi jotain asiaa jostain tv-ohjelmasta esim., hän puhuu samalla myös itsestään, omasta vastaanotostaan kyseiselle ohjelmalle ja siinä esiintyneille asioille. Ei tarvitse kertoa yksityiskohtia elämästään voidakseen tajuta, että ahaa tuo katsoo asiaa tuosta vinkkelistä. Mitä mieltä itse oikein olenkaan asiasta. Nämä kaksi juttua liittyvät toisiinsa. On muitakin kuin Sinä Leonina, joita on ottanut filmi-ketju päähän. No, siellä keskustelevat filmeistä ne, jotka niistä välittävät. Minä en keskustele musiikista, koska minulla ei ole sävelkorvaa. Koen suurena jännityksenä ja etuna, jos joskus jotain musiikin puolelle kirjoitan.

Tämä repliikki on vain osin Sinulle Leonina, voit olla siitä varma. Samalla pyydän anteeksi. Mutta eikö viestisi ollut tuossa kuin tarjottimella, se pullahti sähköpostiini kun kirjoitin kirjeitä. Tulin foorumiin ja luin Jesperin viestin. Juuri lähti Iikka. Toivon ettei Jesper lähde. Hän on ollut minulle vahva side tähän ketjuun. Moni muukin tietenkin. Mutta se järjestys, jota minä ainakin olen toivonut ja josta esim. Iikka ja moni muukin on puhunut, on vaan jossain istumassa ja odottamassa aikaansa. Minä en ymmärrä Sinua. Välillä olet heti jonkun kimpussa, joka yrittää jotain kirjoitusrauhaa tänne saada, ja välillä taas heität esiin tällaista tekstiä. Et kestä smalltalkkausta. Onko se näin!

Minä kannatan huumoria ja sitä, että ihminen voi rentoutua esim. työpäivän päätteeksi tai siinä lomassa, mutta eikö pitäisi miettiä hieman. Tämä ei ole Sinulle. Sinulle on tämä: nuo syvyyssukellukset, joista puhut, ovat kovin raskaita. Niitä ei kerta kaikkiaan aina kestä. Helvetti sentään, jokaisen elämässä on varmaan kuolleita läheisiä, itsemurhan tehneitä ystäviä. En tarkoita, etteikö täältä voisi jotain lohtua hakea rentoutuksen ohella mutta on makaaberia puhua aina joistain kalman asioista. Kirjoitit pitäneesi mielipidettäni hyvänä saattohoito-ketjussa, koska olin ottanut sen pois ajatellen sen liian henkilökohtaiseksi ja keskustelua tyssääväksi. Niin se olikin. Kun laitoin sen takaisin vain hieman muutettuna, Sinä aloit puhua omista vaivoistasi. Ei mitään palautetta tullut Hönön ja minun esittämiin toisenlaisiin viesteihin.

Olen pahoillani Leoniana, koska en todellakaan haluaisi Sinua loukata. Nyt tällä hetkellä vaan satut olemaan siinä esissä niin näytillä, että heitän kaiken ikävän tunteeni - tämä on sitä miltä ihmisestä tuntuu, käsität sen, tiedän - koska Jesper lähtee. Etkö Sinä huomaa sitä, että Iikka ja moni muu on lähtenyt.

Minä haluan nyt itkeä ja olla kotonani. Olen täältä poissa pidemmän ajan ja katson tulenko. En häpeä tulla takaisin. Häpeän tätä viestiä jota kirjoitan, mutta tämä on juuri sillä tekniikalla tehty, jota Sinä Leonina kannatat. Aina on raskaitten aiheittesi lukijoiden joukossa joku, joka niistä aiheista saa vatsanväänteitä. Ei maailmaa voi parantaa vain puhumalla siitä että on asunnottomia. Niitä asioita pitää ajaa.

Tämä on asiaton viesti ja rikkoo sääntöä no 8 ainakin jollei kaikkia sääntöjä. Haluan nyt rikkoa sääntöjä. En voinut olla nyt muuta kuin tällainen. En osaa olla ymmärtävä ihminen tällä kertaa. Minäkään en jaksa. En ainakaan nyt.


Toimituksen aloitettua puuhan olen tynkinyt tai poistanut ketjusta Palsta parhaimmillaan omat viestini.

Otan esiin tämän Marjan viestin, koska se jäi jäljelle toimituksen poisteltua omiani ja muiden viestejä. Tämän viestin nro 23468 jälkeen Marja kirjoitti vielä anteeksipyyntönsä, joka sekin poistettiin.

Aika outoa, että loukkaava osuus jätetään ja perässä oleva anteeksipyyntö poistetaan. Se kertoo puolueellisuudesta ja mielivallasta, jota ei tarvitse perustella. On helppo päätellä jonkun toimituksessa halunneenkin loukata minua.

Ei voi muuta sanoa kuin, että perästä päin kuuluu, sanoi torvensoittaja, niin kauan kuin kirjoittamista harrastan. Luovat ihmiset työntävät aina kokemuksensa jonnekin enkä ole poikkeus. Suorin tie on päivänsivuihini ja muutkin kanavat, joita olen jo viljellyt.
Leonina societas
 
Viestit: 719
Liittynyt: 18.5.05 - 1:18

ViestiKirjoittaja Matti päivämäärä 21.2.06 - 17:53

Jatkuvasti valitat, että sinua kiusataan ja loukataan ja kohdellaan väärin. Joskus selitit, miten sinua yhdessä keskustelussa niin kiusattiin, että piti lähteä pois. Täällä riitelet milloin kenenkin kanssa ja saat ihmiset tympääntymään ja lähtemään. Eikö tosiaan koskaan tunnu, että ongelma henkilöityy sinuun? Sääliksi käy Marja Salosta, joka kirjoitustensa perusteella on sympaattinen ihminen jolla olisi ihan tarpeeksi huolehdittavaa ilman tuollaisia asioita.

Leonina, sinä tuot mieleeni yhden kuvitteellisen hahmon. Ei Scarlett O'Haraa vaan sen South Parkin koulubussikuskin. Kirjoitustesi perusteella.
Matti
 
Viestit: 103
Liittynyt: 4.12.04 - 12:51

OTTAA PAISTINPANNUUN JO

ViestiKirjoittaja Puliukko päivämäärä 21.2.06 - 18:05

Leonina societas kirjoitti:On helppo päätellä jonkun toimituksessa halunneenkin loukata minua.

Alkaa tosiansa sieppaamaan tuo sinun jankkaamisesi ja riehumisesi täällä. Luuletsinä näemmä että täällä on kymmenet ihmiset odottelemassa että millon saisia loukata juuri sinua. Ja nyt viimesimpänä vetona että Yleisratiossa on työntekijöitä jotka haluaa oikein loukata arvosaa riehujaa. Hae ajoissa hoitoa ennenkun sekoat lopullisesti. Oikeasti, sinä olet vaino-harhanen.
Kynttilät palaa, Cafe Oikeiston lopusta neljä vuotta. http://keskustelu.suomi24.fi/node/3826629
Puliukko
 
Viestit: 3031
Liittynyt: 14.3.04 - 21:21
Paikkakunta: Kauppa-auto kulkee.

ViestiKirjoittaja Leonina societas päivämäärä 24.2.06 - 22:50

Matti kirjoitti:Sääliksi käy Marja Salosta, joka kirjoitustensa perusteella on sympaattinen ihminen jolla olisi ihan tarpeeksi huolehdittavaa ilman tuollaisia asioita.

Ei ole ollut kohtelias ainakaan minulle, kuten tässä ketjussa olevasta viestistä huomaa. Dramaattisia temppuja ottaen allekirjoittaneen syntipukiksi.

Matin ja Puliukon asenne minuun jo aiemmin selvinnyt, joten ei siitä sen enempää.

Ai niin, haukkumanne Hyde kirjoitti minulle. Hän kesti vain yhden viestin verran täällä, joka sekin poistettiin kuten toivottavasti tämäkin.
Leonina societas
 
Viestit: 719
Liittynyt: 18.5.05 - 1:18

Ylenantini

ViestiKirjoittaja Leonina societas päivämäärä 25.2.06 - 0:00

Sallikaa nauraa jo. Lyhyeen viestiin nro 24105 nimimerkki kritiikki on saanut ängettyä peräti viisi kirosanaa. Lienee viimeinen naula Ylen arkkuun koskien sääntöä: Älä kiroile! Lue ja ihmettele itsekin:

kritiikki kirjoitti:Perkele kun en meinannu päästä sisään tähän kahvilaan. Luulivat saatana tuossa ovella että oon herra kun sattu olemaan rippipuku päällä kumminkaiman enopuolen hautajaisten takia. Oli ampunu kuulan kalloonsa.

Alihankkijaporvari se oli. Entinen sorvari. Ammattimiäs mikä ammattimiäs, mutta kyllä se huijattiin perustaan oma alihankintavirma.

Tyät lisäänty niin perkeleesti ettei saanu öitään nukuttua.
Soittoja tuli että pitäis saara enämpi tuattoo siitä sorvista, nii kyllä se siällä kellarissaa yritti.

Olis pitäny palkata apulainen, mutta ei siihen ollu mitään mahdollisuuksia. Oli kyllä niin helevetin tiukaksi vedetty liksat.

Kylä mää sanon että yleislakkoo tässä on ruvettava vuntsimaan. Perkele tää oo mistään kotosin.

Ps. Ja noille portsareille, mitä lie rekkakuskeja. Vois olla vähän viksumpia eikä heti tartte ryysyihin hyppiä.

http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu ... ght=#24105

o o o

Ja sitten tämä herttainen sulotar, jolla kritiikin kanssa kirosanojen viljelyn takia oma yhteinen synkkauskerhonsa. Sulottaren sympaattisen viestin jälkeen aloitin oman blogini vähemmän iloisissa merkeissä. Kellonajoista näkee, mikä on johtunut mistäkin. Ihanaisenne viesti lähetetty samana päivänä klo 23.16 ja omani 23.39:

http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu ... ght=#23468

http://sanasinko.blogspot.com/2006/02/t ... otain.html

o o o

Ehkä vähän liian pitkästi jo kirjoittelen. Sanottavanihan voidaan ainaa poistaa. Ylenanti ei kommenttejani kuitenkaan poistele täältä edes Hattutemppu-otsikon alta:

http://sanasinko.blogspot.com/2006/02/hattutemppu.html

Täältä ketjunavaukseni voisi kuitenkin jo poistaa. Olen kyllästynyt valehtelemaan annistanne, joka saa aikaan meikäläiselle vain pahoinvointia:

http://www.yleradio1.fi/
Leonina societas
 
Viestit: 719
Liittynyt: 18.5.05 - 1:18

Re: Ylenantini

ViestiKirjoittaja kritiikki päivämäärä 25.2.06 - 0:13

Leonina societas kirjoitti:Sallikaa nauraa jo. Lyhyeen viestiin nro 24105 nimimerkki kritiikki on saanut ängettyä peräti viisi kirosanaa. Lienee viimeinen naula Ylen arkkuun koskien sääntöä: Älä kiroile! Lue ja ihmettele itsekin:

kritiikki kirjoitti:Perkele kun en meinannu päästä sisään tähän kahvilaan. Luulivat saatana tuossa ovella että oon herra kun sattu olemaan rippipuku päällä kumminkaiman enopuolen hautajaisten takia. Oli ampunu kuulan kalloonsa.

Alihankkijaporvari se oli. Entinen sorvari. Ammattimiäs mikä ammattimiäs, mutta kyllä se huijattiin perustaan oma alihankintavirma.

Tyät lisäänty niin perkeleesti ettei saanu öitään nukuttua.
Soittoja tuli että pitäis saara enämpi tuattoo siitä sorvista, nii kyllä se siällä kellarissaa yritti.

Olis pitäny palkata apulainen, mutta ei siihen ollu mitään mahdollisuuksia. Oli kyllä niin helevetin tiukaksi vedetty liksat.

Kylä mää sanon että yleislakkoo tässä on ruvettava vuntsimaan. Perkele tää oo mistään kotosin.

Ps. Ja noille portsareille, mitä lie rekkakuskeja. Vois olla vähän viksumpia eikä heti tartte ryysyihin hyppiä.

http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu ... ght=#24105

o o o

Ja sitten tämä herttainen, pikku sulotar, jolla kritiikin kanssa kirosanojen viljelyn takia oma yhteinen synkkauskerhonsa. Sulottaren sympaattisen viestin jälkeen aloitin oman blogini vähemmän iloisissa merkeissä. Kellonajoista näkee, mikä on johtunut mistäkin. Ihanaisenne viesti lähetetty samana päivänä klo 23.16 ja omani 23.39:

http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu ... ght=#23468

http://sanasinko.blogspot.com/2006/02/t ... otain.html

o o o

Ehkä vähän liian pitkästi jo kirjoittelen. Sanottavanihan voidaan ainaa poistaa. Ylenanti ei kommenttejani poistele kuitenkaan täältä edes Hattutemppu-otsikon alta:

http://sanasinko.blogspot.com/2006/02/hattutemppu.html

Täältä ketjunavaukseni voisi kuitenkin jo poistaa. Olen kyllästynyt valehtelemaan annistanne, joka saa aikaan meikäläiselle vain pahoinvointia:

http://www.yleradio1.fi/Suukko sinulle oman asiasi vahvasta esilletuomisesta. Suukko myöskin meidän muiden omantunnon tarkastelemiseksi siksi että pakotat meidät siihen.
Toisaalta, sinulla lienee liian mäkinen tie.

Palaisit maan pinnalle, kun eletään kuitenkin vuotta 2006
kritiikki
 
Viestit: 3073
Liittynyt: 26.9.03 - 16:43
Paikkakunta: Tampere

Edellinen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron