Radio Suomi

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Radio Suomi

ViestiKirjoittaja Pate päivämäärä 22.12.04 - 19:33

Minun tarpeisiini tärkein radiokanava on kesäkuusta 1990 lähtien ollut Radio Suomi.

Minulle radion päätehtävä on olla reaaliaikainen tiedotusväline, jolle äänimaisemallinen kehys luodaan monipuolisilla, yllättävillä, ajankohtaisilla ja tilanneherkästi hetkeen sopivilla musiikkikappaleilla ja kanavatunnuksilla yms.

Minusta Radio Suomen äänimaisema on miellyttävä kokonaisuus 24 h/vrk. Lähetysvirta koostuu sopivan erimittaisista pätkistä. Kaikkea ei onneksi ole puristettu kolmen minuutin pätkiksi. Onneksi taustamusiikitkin lakkaavat uutisten ja monien haastattelujen ajaksi. On helpompi nauttia varsinaisesta musiikista. Kanavatoimituksen juontajat ovat sopivan persoonallisia ääneltään ja juontotyyliltään. Aidon ja rehellisen tuntuisia tyyppejä kaikki.

Radio Suomen (samoin kuin Yle radio 1:n) erityisansio on minusta arjen ja juhlan selkeä erottuminen. Juhlapyhinä nämä kanavat erottuvat minusta edukseen kaikkein selvimmin. Kansallista juhlatunnelmaa vaaliva rooli on mielestäni eräs tärkeimmistä YLE:n julkisen palvelun tehtävistä. Yltiöyksilöllisten arvojen maailmassa kokonaisen kansakunnan yhteiset juhlat ovat minusta elintärkeitä hetkiä suomalaisen kulttuurin, identiteetin ja kansalaistemme keskinäisen yhteenkuuluvuuden kannalta. Terve ihmisyys kaikkialla tarvitsee arkea ja juhlaa.
Pate
 
Viestit: 1
Liittynyt: 22.12.04 - 19:05

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron