YleQ:n keskustelufoorumin lakkauttamisesta

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

YleQ:n keskustelufoorumin lakkauttamisesta

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 27.10.03 - 18:45

On tietysti totta, ettei YleQ ole Ylen radiojohtajien kannalta katsottuna minkään arvoinen kanava. Sehän on vain digilaitetesti, joka pitää kanavavaraussyistä ajaa pk-seudulla eetteriin myös analogisesti. Se, että kanavan iltaohjelmisto on sattunut kehittymään laadukkaaksi, lienee työtapaturma.
Mutta kokonaisen keskustelufoorumin alasajo yllättäen antaa kyllä kuvan, ettei asiakkaista välitetä tuon taivaallista. Nettiajan ihmisille YleQ on vieläpä kanava, jota suhteellisen paljon voisi kuunnella jopa siksi, että siinä olisi mahdollisuus vuorovaikutukseen netitse.
Mitä muuten olen YleQ:sta mieltä, löytyy avauksestani "Radionkuuntelija halutaan hukata". Kanavalla olisi vahvuutensa olla Ykkösen laadukas rinnakkaiskanava, jos se vain olisi valtakunnallinen ja soittolistaton sekä nykyistä kovemmalla ammattiotteella tehty.
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Jii päivämäärä 17.11.03 - 20:04

Kuun keskustelufoorumin alasajossa mielestäni surullisinta on se syy, jolla Yle ratkaisua perustelee: Kuuntelijat olivat kuulemma arvostelleet palstalla liian kovasanaisesti kanavan toimittajia (ja muita julkisuuden henkilöitä). http://194.252.88.3/yleqweb.nsf/sivut/kysymyspalsta

Jotenkin kanavauudistuksen jälkeisen Ylen toiminnalle kuvaavaa on, että tässä(kin) tapauksessa syy on lopulta kuuntelijan esittämissä kommenteissa, ei siinä että palstan moderointi oli puutteellista tai siinä, että palstaa seuranneet henkilöt saivat viesteistä mahdollisesti liian todenmukaisen kuvan kanavan prime time-ohjelmien ilmeisen surkeasta tasosta.

Vaan eipä asia sinällään minua kosketa, en kuunnellut Kuuta ja tuskin tulen sitä jatkossakaan kuuntelemaan. Tämänkin kirjoitin vain, ettei moxun napakka kommentti vaipuisi enää syvemmälle bittiviidakkoon.
Jii
 

ViestiKirjoittaja welma päivämäärä 18.11.03 - 15:54

Eiköhän se ainoa taho, jota YleQ:n palstalla haukuttiin, kuitenkin lopulta ollut se ääliö, joka on keksinyt soittolistat. Ja hän oli kyllä kaikki saamansa haukkumiset ansainnut.
Henkilökohtaisuuksiin palstalla taidettiin mennä jonkun vakikirjoittajan suhteen, mutta tämäkin oli -jos oikein muistan- puolustautumiskykyinen. Toimittajista monet vastasivat "radiopersoonaansa" kohdistuneeseen arvosteluun itse -eikä yhtään hassummin.
On sitä palstaa vähän ikävä, vaikka muutamat siellä kirjoittaneet tuntuvat löytäneen tiensä tännekin.
welma
 

ViestiKirjoittaja ajatusten noro päivämäärä 26.11.03 - 9:36

Nyt on kulunut yksi kuukausi Yle Q:n keskustelupalstan lakkauttamisesta. Kuten muistetaan, tilalle tuli kysymyspalsta. Suora lainaus tuolta sivulta: "Palstalla voi esittää kysymyksiä sekä tutustua yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin ja vastauksiin."

Ilmeisesti vastaamisen arvoisia kysymyksiä ei ole vielä tähän mennessä tullut. Tällä hetkellä ainoat nähtävissä olevat kysymykset ja vastaukset ovat olleet kysymyspalstan esittelytekstissä jo kuukausi sitten. Nämä kysymykset ovat: "Miksi YLEQ ei kuulu valtakunnallisesti analogisissa radioissa?", "Milloin YLEQ alkaa kuulua valtakunnallisesti?", "Perustuuko YLEQ:ssa soitettava musiikki todella soittolistaan/soittolistoihin?", "Millä perusteella YLEQ:n soittolistalle valitaan soitettavat biisit?", "Miksi YLEQ:ssa tunnutaan soittavan jatkuvasti samoja biisejä?".

Näistä ja monista muistakin Yle Q:hun liittyneistä aiheista käytiin lakkautetulla keskustelupalstalla vilkasta ajatustenvaihtoa. Yle:n puolelta ei silloin juurikaan saatu vastauksia.

Yle Q:n keskustelua ja arvosteluakin herättäneet piirteet eivät kanavan toiminta-aikana ole muuttuneet miksikään. Päiväsaikaan soittolista jyrää loppuunsoitettuja vanhoja suosikkeja ja tylsimpiä uusia hittejä. Olin jo ehtinyt kehittää teini-ikäisenä vihaamaani Abbaan jonkinlaisen nostalgisen suhteen, mutta nyt yhtye näyttää jostain syystä palanneen riesaksi kaupallisten radioasemien soittolistoille, lisäksi myös Yle Q:hun ja Yle Suomeen. Asemat kilpailevat kuuntelijaluvuista toisiaan matkien.
ajatusten noro
 

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 26.11.03 - 13:46

Ei paljon haittaa minkään YleQ:hun liittyvän lakkaaminen. Voisi lakkauttaa koko kanavan, kun se ei kuulu kuin pienessä osassa maata, ja antaa resurssit maanlaajuisien kanavien käyttöön.
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Johannes päivämäärä 26.11.03 - 14:16

Moxu on varmaan oikeassa siinä (viesti 29.10), että Yle Q on ylejohtajien lanseeraama digilaitetesti. Tuo keskustelupalstan lakkauttaminen viittaa minusta myös kanavan vähittäiseen alasajoon. Jos ajattelisi positiivisesti (mikä on aika vaikeata, kyn kyse on Yleradion johtajista), voisi visioni tuloksena syntyä uusi uljas YleXQ, jossa kyseisten kanavien resurssit olisi yhdistetty eli soittolistakaman ohella tulisi entistä paremmin toimitettuja ja juonnettuja ohjelmia nuorison, nuorten aikuisten (miksei myös vähän vanhempien) makuun.
Johannes
 
Viestit: 681
Liittynyt: 26.9.03 - 8:56
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Jii päivämäärä 26.11.03 - 22:23

Johannes kirjoitti:Moxu on varmaan oikeassa siinä (viesti 29.10), että Yle Q on ylejohtajien lanseeraama digilaitetesti. Tuo keskustelupalstan lakkauttaminen viittaa minusta myös kanavan vähittäiseen alasajoon. Jos ajattelisi positiivisesti (mikä on aika vaikeata, kyn kyse on Yleradion johtajista), voisi visioni tuloksena syntyä uusi uljas YleXQ, jossa kyseisten kanavien resurssit olisi yhdistetty eli soittolistakaman ohella tulisi entistä paremmin toimitettuja ja juonnettuja ohjelmia nuorison, nuorten aikuisten (miksei myös vähän vanhempien) makuun.


Uusi uljas YleXQ:han olisi itse asiassa se vanha ja kertaalleen pois heitetty Radiomafia! Kyllähän myönteinen kehitys etenkin Ylen 'formaatti-kanavilla' olisi todella toivottavaa, mutta kuten meille Mafiaa kaipaaville on jo monessa yhteydessä Ylen toimesta vastattu, niin 'paluuta menneeseen ei ole'.

Ei oikein enää innosta rahoittaa lupamaksuvaroin moisen retkueen toimintaa.
Jii
 

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 27.11.03 - 14:35

Niin siinä käy että, YLE säästää niin paljon että sadaan musiikkitalo Helsinkiin. Näin "maalaisena" (Turkulaisena) kaikki mitä YLE tekee näyttää palvelevan vain pääkaupunki seutua kuten tuo YLEQ:kin joka olisi voinut kuulua 70% Suomea
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Johannes päivämäärä 27.11.03 - 15:13

Sanomattakin selvää, että YLE XQ:n on oltava valtakunnallinen.
Johannes
 
Viestit: 681
Liittynyt: 26.9.03 - 8:56
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 27.11.03 - 21:22

Mitä musiikkitaloon tulee, se tuskin toteutuu. Sekä Helsingin kaupunki että valtio ovat tällä hetkellä tähdellisempienkin sijoituskohteiden edessä.
Mutta Yle säästää kaikessa siitäkin huolimatta. Tavoitteena lienee jokin sellainen virtuaalinen sähköinen media, joka hoitaa ihan itsestään kaiken, eikä enää tarvitse tekniikkaan sen paremmin kuin toimitukseenkaan ammattitaitoista ja asiansa osaavaa henkilökuntaa (soittorasiaradioissa tähän on ainakin osittain jo siirryttykin).
Mutta osataan muuallakin: ClassicFM, jota olen pitänyt kohtalaisena kanavana, on sanonut irti kahta lukuunnottamatta kaikki toimittajansa. Eli jatkossa sekin vain pyörittää samoja nauhoja ilman, että joku älyllinen olento sanoo väiin jotain. Rokkikanavien malliin...
Toivottavasti Yle sentään jaksaa pitää yllä edes jossain edes vähän ihan oikeasti toimitettuakin ohjelmaa.
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Jii päivämäärä 30.11.03 - 23:00

Jee, Hesarin Nyt-liitteen mukaan YleX on kohderyhmässään suositumpi kuin Radiomafia aikoinaan. Fakta taitaa olla, että teinit oikeesti tykkää formaattimeiningistä soittolistoineen päivineen. Tietyssä iässä kun on tärkeetä ottaa haltuun samat jutut kuin kaikki muutkin. Propsit X:lle, vaikka tilanne saattaakin merkitä Q:n entistä rajumpaa formatointia.

Mitä tulee Moxun kommentteihin 'rokkikanavista', niin ei saa yleistää. On täällä stadissa ainakin yksi todella hyvä sellainen. Asiantuntevine toimittajineen päivineen. Tosin kohderyhmä taitaa olla aika lailla eri kuin Classic Radiolla tai Ylen ykkösellä.
Jii
 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron