Kuunnelmanharrastajia etsimässä

Radioteatteri, Radioateljee, radiodokumentit sekä muut genreihin liittyvät aiheet.

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Kuunnelmanharrastajia etsimässä

ViestiKirjoittaja thenrik päivämäärä 18.12.04 - 3:31

Kuulkaapas kaikki kunnon lehtokurpat ja rantasipit: Olenko minä suomen ainoa aktiivinen kuunnelmanharrastaja? Mikä on, että tuntuu, että ketään ei enää kiinnosta kunnon käsikirjoitettu kuunnelma, joka kuitenkin ilmaisumuotona on yliveto ja iloinen. Isossa maailmassa on kuitenkin erittäin aktiivisia kuunnelmanharrastajia ja –yhteisöjä, mutta suomessa ei kukaan liikahdakaan, jollei tarjolla ole kunnon yliärsykkeellisiä näköstimulantteja.

Ajatelkaapa, kuunnelmaa kuunnellessa voi tehdä muutakin. Voitte tehdä hyödyllisiä asioita samalla kun mielenkiintoinen ja/tai hauska tarina koko ajan kulkee tajuntaanne ja täyttää teidät potentiaalisella ilolla. Mikä on kun ei kiinnosta? Pahat ihmiset!

Minä kuitenkin kieltäydyn uskomasta, että ketään muuta ei kiinnostaisi niinkin mainiot pläjäykset. Otetaan nyt kuitenkin esimerkiksi Knalli & Sateenvarjo. Siinä on suosittu sarja, mitä? Tai vaikka Alivaltiosihteeri. Molemmat kuunnelmaa. Ja ihmiset pitävät. Mikä siinä sitten on, kun ei kukaan tee mitään?

Ajatelkaapa tätäkin: Suomessa on paljon aktiivisia indie-elokuvantekijöitä, joiden hengentuotteet kuitenkin usein jäävät toivotusta resurssien puutteessa. Mutta kuunnelmassa voi tehdä kaiken pienellä budjetilla. Ette tarvitse kuin mikrofonin ja jonkin mihin äänittää. Ja jos luette tätä, voimme pitää suhteellisen varmana, että omistatte tietokoneen. Tai ainakin pääsette sellaisen ääreen tarvittaessa.

Kuunnelma on hauskaa. Sen kuunteleminen on hauskaa. Sen tekeminen on hauskaa. Ääninäytteleminen on ylivetoa.

Siispä ollen tulemme asiaan: Onko suomessa ketään muuta kuunnelmasta tahi kuunnelman teosta kiinnostunutta yksilöä? Jos on, olisi hauska jos suomen harrastajakuunnelmistit järjestäytyisivät jotenkin kuten muutkin harrastajat. Vai onko niin jo tapahtunut? Jos ei, tapahdutaan!

Ottakaa yhteyttä: thealtren((a))hotmail.com

Ja jos kiinnostaa kuunnella näytteitä omista kuunnelmatöistäni, mp3-tallenteita voi kuunnella: http://www.mikseri.net/oklok
thenrik
 
Viestit: 1
Liittynyt: 18.12.04 - 3:22

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 12.1.05 - 16:59

Kyllähän hyvä kuunnelma aina yleisönsä löytää, meidän teatterifriikkienkin keskuudesta. Radioteatterin tuotanto on vuosikymmenten mittaan kehittynyt monenlaiseksi, kuten pitääkin.
Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulu ja Radioteatteri järjestävät yhteisen kuunnelmakäsikirjoituskilpailun, jonka parhaimmisto päätyy radioaalloillekin. Kisa on suunnattu viestintäalan opiskelijoille ja sen kuolemanlinja on 5.2.2005.
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron