Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus
k-meleon kirjoitti:Ja hei, Kare Eskolan eilisiä Haastavia välilevyjä kiitämmä myös. Luvassa myös on sangen kiinnostavaa kuultava myöhemminkin tänä kesänä.
ite vierailija reiska kirjoitti:Nyt ei tällä kertaa puhuta musiikista. Mutta aiheesta. Minulla oli, välilevynpullistuma. Ja sattu ihan helvetillisesti + en pystynyt kävelemään. + sitä eri pillereitä mitä piti syödä melkein vuosi
humalainen kirjoitti:ite vierailija reiska kirjoitti:Nyt ei tällä kertaa puhuta musiikista. Mutta aiheesta. Minulla oli, välilevynpullistuma. Ja sattu ihan helvetillisesti + en pystynyt kävelemään. + sitä eri pillereitä mitä piti syödä melkein vuosi
Raskasta painoharjoittelua tykkäsin duunata vaikka oli vähän alaselkä jäykkänä.
ite vierailija reiska kirjoitti:humalainen kirjoitti:ite vierailija reiska kirjoitti:Nyt ei tällä kertaa puhuta musiikista. Mutta aiheesta. Minulla oli, välilevynpullistuma. Ja sattu ihan helvetillisesti + en pystynyt kävelemään. + sitä eri pillereitä mitä piti syödä melkein vuosi
Raskasta painoharjoittelua tykkäsin duunata vaikka oli vähän alaselkä jäykkänä.
Voit vaan kuvitella, miltä tuntui, kun varpaissa saakka kirveli kävely. Onneksi lääkkeillä + urheilu-jumpalla. + kävely + uintia uimahallissa.
VeHy kirjoitti:Oli kyllä musiikkia omituisemmasta päästä, mutta mielenkiintoista omalla tavallaan. Haluaisinpa vielä joskus nähdä thereminin oikeassa ympäristössään, konserttilavalla.
lgrohn kirjoitti:Hiihtoretkeltä palattua koin tänään iloisen yllätyksen, kun sain viestin, että tietokoneohjelmani Helena Kääriäisen akvarellista "Sade" generoima sävellys oli esitetty Välilevyissä, vieläpä David Copen ja Olivier Messianin sävellysten välissä.
http://areena.yle.fi/audio/701507
(noin kohdassa 40')
Kare Eskolan ansiokkaaseen esittelyyn muutama täydentävä kommentti:
1) Ainoatakaan generaattorin tuottamaa midi-tietodostoa ei ole muokattu. Useat on katkaistu lopusta kuulijoiden säästämiseksi.
2) Prototyypissiä on luonnollisesti melkoisesti parametrejä, mutta lähes aina kyseessä on vain tempo, intrumentit ja niiden artikulaatiot, kuvan suodatukseen liittyvä parametri ja kuvan skannaukkseen liittyvä parametri.
3) Kuva synnyttää tyylin instrumenttivalinnann ohella. Kun kuvaa vaihtaa tyyli voi muuttua täysin samoilla parametreillä. Tottka kai samasta kuvasta saa lukemattomia sävellyksiä, mutta pääsääntöisesti uudelleen käytän aikasempia parametrisettejä, "orkestereita".
4) Sekvensserillä voi midi-tiedosta tulostaa nuotit, mutta kun tuo sade oli tarkoitus esittää toissa kesän'ä Viitasaaren musiikin ajassa joukikvartetin ja kontrabasson voimin osoittautui, että nuotteja olisi pitänyt karsia niin paljon esityksen mahdollistamiseksi, että sävellys ei olisi enää toiminut.
Olen uudelleen ohjelmoimassa generaattorisoftaa iPhonelle. Tavoitteena on, ettei parametrejä ole vaan otetaan kuva ja saman tien kuunnellaan. Kaikki tapahtuu yhdellä painalluksellella. Kesään mennessä ...
loinen yllätys oli minustakin paitsi se, että tämä foorumi sai osakseen kuuluvaa arvostusta omasta mielestäni radiomme parhaimmistoon kuuluvassa ohjelmassa, myös se, että Lauri Gröhnin pelkkinä tekstiselitteinä ainakin minulle varsin etäiseksi jääneelle musiikille nyt saatiin sellainen demonstraatio, jollaista se kiistatta tarvitsi.
VeHy kirjoitti:Oli kyllä musiikkia omituisemmasta päästä, mutta mielenkiintoista omalla tavallaan. Haluaisinpa vielä joskus nähdä thereminin oikeassa ympäristössään, konserttilavalla.
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa