Taajuuksia haettavana

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 7.2.04 - 20:40

Hienoja musiikkiohjelmia löytyy myös P3 -kanavalta. Semmonen muisto minulla on muutaman vuoden takaa että kuuntelin P3-kanavan aamupäiväohjelmaa kesälauantaina puuroa keittäessäni ja siellä oli menossa lasten kesäkiertue. Toimittajat olivat menneet johonkin pienempään kaupunkiin (ei Tukholma tai Göteborg tms.) lapsia tapaamaan. Heitä sitten jututtivat elämästä, kesästä jne. ja samalla soitettiin näiden lasten toivelevyjä. Musiikki oli paljon päivän poppia, mutta ohjelmasta välittyi iloa ja onnea, lasten kesälomatunnelmaa! Sen tasoista lastenohjelmaa oli ilo kuunnelma, vaikka ei kohderyhmään kuulunutkaan.
Vieras
 

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 23.2.04 - 18:37

Jo on aikoihin eletty! Kaupalliset kanavat ovat älähtäneet YLEn neljännen valtakunnallisen kanavan suunnitelmasta, kuten STT uutisoi:

"Suomen radioiden liitto (SRL) vaatii, että päätöstä Yleisradion neljännestä valtakunnallisesta analogisesta radiokanavasta lykätään.
Liiton mielestä päätöstä ei pidä tehdä ennen kuin liikenne- ja viestintäministeriön parlamentaarinen komitea on jättänyt loppuraporttinsa. Raportin on määrä valmistua syyskuun loppuun mennessä ja siinä on tarkoitus ottaa kantaa muun muassa Ylen rahoitus- ja hallintomalliin.

SRL viittaa julkisuudessa olleisiin tietoihin, joiden mukaan Yle suunnittelee YleQ-kanavan lakkauttamista ja sen tilalle perustettavan uuden kanavan laajentamista kuulumaan analogisena koko maassa. YleQ kuuluu analogisena vain Uudellamaalla.
SRL on huolissaan myös siitä, että Ylen radiokanavien sisältö ja tuotantotapa on kanavauudistuksen jälkeen lähestynyt kaupallisia radioita. Vastaavasti julkisen palvelun tehtävän mukainen ohjelmisto on liiton mukaan vähentynyt uudistuksen jälkeen.
SRL on yksityisten kaupallisten radioiden edunvalvoja Suomessa. Liittoon kuuluu 83 radioasemaa. (STT)"

Näinpä. Pikainen visiitti SRL:n kotisivuille paljastaa kuitenkin, että sen 83:sta jäsenasemasta vain muutama on todella sitä, mitä paikallisradion pitäisi olla, eli paikallinen. Kaikki muut ovat puolivaltakunnallisiksi ketjutettuja soittorasioita (paitsi tietysti Nova, joka on yksi valtakunnallinen) joilla ei radioina ole mitään journalistista arvoa, saati kykyä kilpailla Ylen kanssa laadulla. Harmi vain, että Yle on antanut kisassa myöten taannuttamalla omia kanaviaan lähelle SRL-kanavien "tasoa".
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Jesper päivämäärä 5.4.04 - 9:34

moxu kirjoitti:Jo on aikoihin eletty! Kaupalliset kanavat ovat älähtäneet YLEn neljännen valtakunnallisen kanavan suunnitelmasta (...) Pikainen visiitti SRL:n kotisivuille paljastaa kuitenkin, että sen 83:sta jäsenasemasta vain muutama on todella sitä, mitä paikallisradion pitäisi olla, eli paikallinen. Kaikki muut ovat puolivaltakunnallisiksi ketjutettuja soittorasioita (...)

SBS Finlandin Leena Ryynänen jatkoi valitusta Aamu-TV:n viimeisessä osiossa, jossa käsiteltiin DABia (5.4.2004). Toinen vieras oli Ylen Heikki Peltonen.

Ryynänen valitti, ettei SBS saanut taajuuksia, mutta Yle polkaisi neljännen valtakunnallisen tuosta vaan. Kun kysyttiin, miksei kaupallinen radio ole lähtenyt panostamaan DABiin, niin Ryynänen vastasi, että insinöörien mielestä DAB on jo "vanhanaikainen", 1980-luvun tekniikkaa. Sen sijaan hän alkoi mainostaa jotain "visual radiota", joka alkaa toimia juhannuksen tienoissa (ulalla, tietenkin). "Visual radio" vaatii sekin uudenlaisen vastaanottimen - jotta kaupalliset voisivat lähettää mainoksensa myös visuaalisessa muodossa.

Ryynänen ei sanonut suoraan, miksi suomalainen kaupallinen radio ei halua investoida DABiin, vaikka esim. Englannissa digitalisoinnin vauhdikas eteneminen on osaltaan ollut sen ansiota, että kaupalliset kanavat ovat monipuolisesti DABissa mukana. Vaikuttaa siltä, että Ylen syytökset "rusinoiden poimijoista" ovat aiheellisia.

Keskustelu päättyi siihen, että toimittaja esitteli omaa korvanappiradiotaan, jossa on "CD-tason ääni". Korvanapeilla hän oli ilmeisestikin kuunnellut Aamu-TV:ssä haastattelemaansa Yle Q:n Olga K:ta ja oli kiitollinen, että "puheesta sai selvän". Minulla ei tähän päivään mennessä ole radiota kuunnellessa ollut vaikeuksia saada puheesta selvää, paitsi Olga K:n kaltaisten hieman hössäävästi artikuloivien juontajien puheesta. Siihen tautiin kun ei auta edes hifi-radio...
Jesper
 
Viestit: 675
Liittynyt: 26.9.03 - 8:32

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 5.4.04 - 13:07

Kannattaa panna myös merkille, että Dab-konseptiin ei sisälly rahastuksen mahdollistavia ominaisuuksia, se kelpaa siis parhaiten maksuttomaan yleisradiokäyttöön. Tv-puolella tässä ollaan oltu viisampia, jos jääkiekko-ottelu ei pääty ohjelmatiedoissa ilmoitetuna aikan niin siirretään lähetys maksulliselle plussakanavalle ja jos sekään ei riitä niin sitten plussaextra-kanavalle ja joka saumassa rahastetaan.

Itse en ole vielä kypsä ostamaan noita ylimääräisiä varikkolähetyksiä vaikka dgiboxi hyllyssä onkin. En myöskään elokuvakanavia ennenkuin ne antavat mahdollisuuden yhden valitun elokuvan katseluun johon järjelliseen kappalehintaan. Nyt mulla on laitteiden mukana tullut kanavapaketti, jossa on keskieurooppalaisia kanavia. Parasta niissä on italialaiset ja espanjalaiset studioshow-emännät, kurvikkaat, tummasilmäiset kaunottaret.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

ViestiKirjoittaja Jesper päivämäärä 5.4.04 - 13:32

AUTS!

VeHy kirjoitti:Parasta niissä on italialaiset ja espanjalaiset studioshow-emännät, kurvikkaat, tummasilmäiset kaunottaret.
Jesper
 
Viestit: 675
Liittynyt: 26.9.03 - 8:32

Edellinen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron