Herrain seuroja

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Herrain seuroja

ViestiKirjoittaja kira päivämäärä 5.5.04 - 17:15

Kuuntelin (tosin vain pätkän) Vanhoja partoja 4.5. illalla. Siellä joku esitti, että suomalaisten koululaisten itsekkäät, muita huomioon ottamattomat teot - ilm. väkivalta yms. - ovat seurausta siitä, että maamme koulujärjestelmä on omaksuttu Venäjältä/Neuvostoliitosta ja Saksasta/DDR:sta. Näissä maissa kun koululaitos kasvatti oppilaista itsekkäitä yksilöllisyyden korostajia. Muut keskustelijat eivät väittäneet vastaan, vaikka käsittämättömämpää teoriaa on vaikea keksiä. Jos neuvostokoulu jotain EI kasvattanut niin yksilöllisyyttä, tämän voin keski-ikäisten venäläisten tuttavieni selkäytimeen isketyn "kuin kaikki muutkin" -asenteen perusteella vakuuttaa. Ja epäilenpä että saksalainen koulutus on myös korostanut pikemminkin kuria ja järjestystä, kansalaisen velvollisuuksia sms. mihin ei yksilöllisyys istu.

Voidaan kysyä, ovatko "nykynuoret" sen itsekkäämpiä ja yksilöllisyyttä korostavampia kuin vanhempansa tai isovanhempansa. Verrattuna vaikkapa "vanhoihin partoihin" Vihko (tunnettu seksillä apurahoja -jupakka), Haavikko tai Linkola, joista vm. on osoittanut sosiaalista mielenlaatua kannattamalla bordelleja (maalaismiesten naisenpuutteen helpottamiseksi) ja sotaa (ihmisten vähentämiseksi) :shock:

Näin käy, kun Herraseuroissa ja Vanhoissa viisaissa aina on pelkkiä miehiä. Aikanaan oli Naisia kaivolla, nyt Suuret ja mahtavat, ja sielläkin aina väh. kaksi miestä ylinnä äänessä. Jos naisia kutsutaan keskustelijoiksi, he ovat mutu-jutustelevia rouva Ahteita ja Jutta Zilliacuksia, ikäänkuin maasta ei löytyisi viisaita ja avarakatseisia naisia, joilla on muitakin ansioita kuin aviomies. Vaikkapa Hilkka Pietilä, Helena Kekkonen, Kaarina Kailo, Sara Heinämaa, Sirpa Pietikäinen, Katariina Eskola tai edes Kaari Utrio. Tosin jos tällaisia keskustelijoita kutsutaan paikalle, ei joku urheilu-Huhtamäki heitä niin vaan laula suohon. Siinäkö lieneekin syy.

Avarakatseisemman ja asiantuntevamman keskustelun nimeen: jo riittää herraseurat, naisia kehiin! Naisethan näitä kuuntelevatkin!
mitä itse et tiedä, sitä et tiedä
kira
 
Viestit: 4
Liittynyt: 4.5.04 - 13:24
Paikkakunta: juuka

ViestiKirjoittaja tukkimes päivämäärä 6.5.04 - 7:40

Kirjoittajalta on jäänyt huomaamatta, että kaikki paha tuli sieltä. Muiden vaikeneminen keskustelussa taas osoitti, että sivistyneistömme kärki on sen huomannut.
tukkimes
 
Viestit: 36
Liittynyt: 15.3.04 - 13:18


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron