Yömyöhää

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Yömyöhää

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 16.11.05 - 14:34

Radio Suomen alkuvuosien -kuin myös sitä ennen vaikuttaneen radion rinnakkaisohjelman tai kakkosverkon viimeisten aikojen- ohjelmiston helmiä olivat Yömyöhä-ohjelmat. Niissä oli useimmiten rakenteena se, että kaksi henkilöä istui studiossa ja keskusteli vailla kiireen häivääkään, soittaen väliin itse valitsemiaan levyjä. Ah, mitä ylellisyyttä se nykyvinkkelistä katsottuna onkaan..!
Äskettäin edesmennyt juristi, ympäristö- ja ihmisoikeuspoliitikko ja henkilökohtaista tupakointiaan lukuunottamatta täysaikainen maailmanparantaja Matti Wuori kuului myös Yömyöhäin kalustoon. Hänen keskustelukumppaninaan oli Peter von Bagh, mutta aihepiirit eivät rajoittuneet oikeastaan mihinkään. Eikä edes Wuorta loppuvuosina vaivannut, suusyöpäleikkauksesta johtunut vaikea puheilmaisun heikentyminen häirinnyt hänen ajatuksenjuoksunsa seurantaa.
Wuoren ja von Baghin keskusteluja on löytynyt jostain yksityiskokoelmista c-kasettina ja nyt ne on ajettu Ylen kantanauhastoon. Olisi toivottavaa, että tuote saataisiin myös julkisen levitykseen cd-muodossa lähitulevaisuudessa. Jutut kun eivät vanhene.

Toisentyyppistä Yömyöhää tekivät Pedro Hietanen ja Pirkka-Pekka Petelius, joiden osin löyhään käsikseen, osin improon perustuneet huumoripläjäykset äskettäin ilmestyivät cd:llä nimellä Serpien kylässä. Aiheesta on joskus kauan sitten avattu keskustelu täälläkin:
http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu ... 6my%F6h%E4

Ja samaan sarjaan kuuluneesta M-A.Nummisen ja Juha Siltasen ohjelmastahan täällä on puhuttukin jo toisaalla heidän äskettäin palattuaan radioon, tällä kertaa Ykköselle:
http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu ... php?t=1804
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 28.11.05 - 17:58

Yksi kummajainen tästä kategoriasta tekee comebackin. Pedro Hietasen ja PP.Peteliuksen Yömyöhä, pe 3.12.klo 22-24 Radio Suomessa.

Interaktiivinenmediavuorovaikutuspaluul ... t.siejamie.
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Shamrock päivämäärä 2.12.05 - 17:13

Hieno ilta tiedossa radiota kuunnellen.

Aluksi YleQ:lla Koe-eläinpuisto 20-22.
Heti perään Petelius & Hietanen Yömyöhä.

Thank You
Shamrock
 
Viestit: 1
Liittynyt: 2.12.05 - 17:04

Re: Yömyöhää

ViestiKirjoittaja henkkat päivämäärä 27.4.09 - 18:57

M.A.Nummista ja Juha Siltasta radioon heti!
henkkat
 
Viestit: 6
Liittynyt: 6.1.09 - 11:42


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron