Mitä odotat hyvältä radiokanavalta?

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Mitä odotat hyvältä radiokanavalta?

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 6.2.04 - 16:02

Liitän tähän avaukseen samanaiheista keskustelua suljetusta topicista (osa siteerauksia):

Ylen radiouudistus on vienyt minut tilanteeseen, jossa en haluaisi olla. Joudun tekemään radiota kuunnellessani valintoja pääasiassa huonosti toimitettujen ja itseään toistavien ohjelmien väliltä. Tämä ei käsittääkseni ole Yleisradion eikä myöskään sen paljon puhutun kanavauudistuksen tarkoitus. Niinpä toivoisin pikaisia toimenpiteitä asioiden parantamiseksi.
Taloudessani ei ole televisiota, eikä nykyohjelmiston jatkuessa tulekaan,
sillä olen sen verran menevä mies, etten rupea maksamaan tyhjästä. Radion merkitystä elämässäni korostaa sekin, että kuulun Finnpanelin tutkimusryhmään, joka noin puolentoista kuukauden välein antaa palautteen viikon mittaisen jakson radionkuuntelustaan.

Minä odotan radiolta asiallista, laajakatseista ja asiantuntevaa, toki humorististakin, otetta maailman menoon, musiikkiin, kulttuuriin jne. Varmana asiakanavana säilyneeltä Ykköseltä saan yhtä ja toista, iltaohjelmistonsa osalta erinomaiselta, mutta muuten kaupallista Novaakin surkeammalta YleQ:lta sitä muuta. Muita kanavia, joille tutkimusviikoillani on merkintöjä tullut, ei juuri ole, paitsi tietysti ClassicFM, joka kummasti rauhoittaa Ylen päättömän menon rinnalla niinä aikoina, jolloin Ykkösellä käsitellään teemoja, jotka eivät minua kiinnosta.

Mutta mistä oikeastaan on kysymys? Siitä, ettei Yle käytä olemassaolevia mahtavia resurssejaan, vaan suoltaa soittolistoihin sidottuja, toistettuina tylsistyttäviä musiikkivalintoja päivästä päivään ja jättää kunnon henkilöhaastattelutkin poikkeustapauksiksi "yleiskivan" ohjelmavirran seassa. Tämä ei voi eikä saa olla Yleisradion julkisen palvelun tarkoitus.
Minä olen kansalainen, joka katsoo ansaitsevansa Ykkösen rinnalle kunnollisen kanavan. En ole vieläkään luopunut toivosta, että YleQ:sta saisimme Suomeen:

-valtakunnallisen, laadukkaan musiikki- ja ajankohtaiskanavan
-radion, jonka musiikkipolitiikkaa eivät mihinkään vuorokaudenaikaan sido soittolistat, vaan jossa jokainen levy on toimittajan omin käsin valitsema ja siten myös perustelema
-radion, jota eivät missään tilanteessa toimita aneemiset tai puhevikaiset (tai sekä että) pälättäjät, jotka hokevat joka väliin TAVALLAAN tai NIINKU,
vaan alan ammattilaiset, joilla on puheessaan sisältöä ja myös kuulijalle vastuun jättävää huumoria.

Kaupallinen radiotoiminta ei ole ylikansallisille omistajilleen monissakaan
tapauksissa tippaakaan kannattavaa. Taloudelliset aspektit eivät saisi määrätä Ylenkään toimintaa. Jos kustannukset haluttaisiin minimoida, kannattaisi ottaa mallia ClassicFM:sta, joka soittaa suurelta osin Teosto-ja aika pitkälti myös Gramex-vapaata musiikkia ja saa mainostuloistaankin ison osan sponsoroiduilla ohjelmilla. Mutta ClassicFM eroaa useimmista kilpailijoistaan -valitettavasti myös yleläisistä- myös siinä, että se on rauhallisesti ja asiallisesti toimitettu.

Ylellä ei ole mitään tarvetta kilpailla huonosti toimitettujen soittorasioiden
kanssa niiden eväillä. Kaipa kuka tahansa osaa tehdä huonoa ohjelmaa, Ylen ei tarvitse todistaa tätä. Siihen parempaankin kun resursseja olisi.

Ei harvinaisten äänitteiden soittamisen sinänsä tarvitse mikään itseisarvo
olla, mutta kyllä se oikeasti suututtaa, kun toimittajien puheet ja musiikki
eivät keskenään ole linjassa. Nimenomaan, kun asialla on yhtiö, jonka valikoimasta taatusti löytyisi persoonallinen kappalevalinta joka lähtöön.

YleQ:n iltojen musiikkiohjelmisto on laaja, monipuolinen eikä totisesti edes kaukaista sukua sille soittolistasoopalle, mitä useimmat kanavat, sekin, useimmiten suoltavat. Pelkästään tämän ohjelmiston takia Q pitäisi ehdottomasti saada sekä analogisena että digitaalisena kuulumaan koko maassa. Nyt, kun kanava alkuhapuilun jälkeen on löytämässä omaa linjaansa, se ainakin näiltä osin vaikuttaa ohjelmistollisesti YLEn tasokkaimmalta kanavalta -siis jos ei verrata Ykköseen, jonka vahvuudet ovat asiaohjelmissa.

Ainakin paikallisradioiden alkuaikoina puhuttiin useinkin siitä, että kanavien toimiluvat saattavat mennä katkolle, ellei ohjelma täytä tiettyjä laatukriteerejä. Nykyään kaupalliset kanavat ovat mitä ovat, mutta ne saavat ollakin, koska ne eivät nauti YLEn tavoin veronmaksajien hoitamaa "Julkisen palvelun maksua". YLEn soittolistaradioiden toimiluvat olisi pikimmiten peruutettava ja annettava jatko-oikeus vain niille kanaville, jotka todella palvelevat yleisöä.
Ykkösellä ja valtakunnallistettavalla sekä soittolistattomalla Q:lla ei ihan
taidettaisi selvitä, mutta alueellisen Suomenkin saattaminen kuunneltavaan kuntoon taitaisi edellyttää ainakin kaikkien pomojen vaihtamista...

Jos Q:lla olisi vapaa musiikkilinja ja se olisi valtakunnallinen kanava,
kuten ehdottomasti pitäisi olla, ei kukaan edes huomaisi toimittajia muulloin kuin heidän heittäessään jotain "tavallisuudesta" poikkeavaa legendaa (kuten Taina West aikanaan). Ja kun puhe ja musiikki eivät koskaan tarjoaisi yllätyksettömyyttä, olisi radiokin taas JUHLALLINEN VÄLINE, kuten sen pitäisi olla, sanoivatpa pomot mitä tahansa.

Kallion Reiska
Lähetetty: 8.10.03

Joka sana totta mitä moxu pitkässä alustuksessaan mainitsi. Mutta,mutta..onko radiot jäämässä lapsipuolen asemaan.Tuntuu,että ihmiset haluavat kuunnella kaikenlaista hömppää ja tyhjänpäivästä höpinää. Kuuntelen myös aika usein Classic FM:ää,koska ylen ohjelmat suorastaan ajaa eri kanaville.Mutta olen Classicin musiikiohjelmissa huomannut, että siellä on kaupallisuus aika voimakkaana päällä,eli liikaa liian tuttuja sävelmiä.Tietäen että Ylellä on maan parhaat musiikkitoimittajat,suosittelen samaa mitä moxu toi esille:omin käsin valittua monipuolista ohjelmaa.

Kasperi
Lähetetty: 8.10.03 - 17:35
En tietenkään kaikessa ole samaa mieltä kuin Moxu, mutta ydinajatuksessa kyllä. Tätä samaa vaan on jo hoettu kahdeksan kuukautta, enkä jaksa uskoa, että millään perusteilla, ei järki- eikä tunneperusteilla, muutosta parempaan tule. Haukkukaa vaikka pessimistiksi, mutta kyllä Ylen suunnanmuutos oli niin selvä ja yksiselitteinen, ettei se näissä yhteiskunnallisissa ja maailmallisissa olosuhteissa aio kääntyä takaisin. Tavoite varmasti saavutettiin: persoonallisuuden ja ajattomuuden mukana hävisivät myös vaativammat radionkuuntelijat, tilalle tulivat ajankohtaisuus ja radionkuulijat.

Radiota en juurikaan enää kuuntele. Kunnallinen kirjastolaitos pitää sentään vielä yllä käytännöllisesti ilmaista mahdollisuuksia itsensä sivistämiseen.

Kallion Reiska
Lähetetty: 19.10.03 - 18:23
Näinköhän on käymässä aihe-otsikon lailla?Hesarin Kanavalla (19.10)Matti Ripatti ottaa kantaa jälleen terävästi.En lainaile kovin montaa Ripatin mietelmää,mutta muutama ajatus on päällimmäisenä:Ylen toimittajilla ja laaturadion kuuntelijoilla on tulossa kovat ajat.Ylellä ei ole varaa käyttää freelansereita,joten vakituisilta kiristetään freelansereitten työpanos.Työtahti kiristyy ja ilmapiiri huononee.Kestääkä Yleiradio,kun ihmiset eivät kestä.Artikkeli on laadittu hyvin ja jää itsellekin ajatus,puhtaasti tekojen tarkoitus on horjuttaa ylen asemaa markkinoilla,jotta mainosradiot saisivat kasvaa uskottaviksi liikeyrityksiksi.Lukekaa artikkeli,ja varmaan huomaatte,että totta Ripatin kirjoitus.

Eeva
Lähetetty: 20.10.03 - 9:31
Ripatti ja muut totuudenpuhujat voidaan vaieta kuoliaiksi. Ripatilla sentään on valtakunnan suurin sanomalehti käytettävänään, meidän muiden maan matosten ääni tuskin kuuluu mihinkään. Ripattikin tuntuu yksinään taistelevan tuulimyllyjä vastaan, vastauksia ei kuulu eikä näy missään. Masentavaa tämä nykyaika: kaikki yritetään nuijia tasapäiseksi alamaisjoukoksi, kaikkien pitää tyytyä samaan tasapaksuun tylsyyteen. Omia valintoja tai makuja ei pidä olla. Kunnon kansalainen kumartaa ja kiittää kaikesta siitä hyvästä, joka heille ylhäältä annetaan. Hyvän radiokanavan vaihtoehto ei ole se, että minun pitäisi koko ajan olla jossakin tekemässä valintoja mitä nyt haluaisin kuunnella tai katsoa. Hyvät toimittajat ovat olemassa sitä varten, se on heidän työtään.

Kallion Reiska
Lähetetty: 22.10.03 - 19:43
Kiitos Ylen,täytyy ostella uusia vehkeitä.Hommasin alkuviikosta DVD-soittimen videon rinnalle.Uutuuden viehätys ainakin puree vähäksi aikaa. Marja taisi jo kaivata tuolla toisilla sivuilla:oletti että syysflunssa olisi iskenyt,mutta onhan tässä selvitty talvi- ja jatkosodistakin pommisuojissa.että kyllä tässä.DVD vain on viennyt pari päivää.Nyt saa katetta telkkarin ja radion kautta.Äänentoisto aivan huippua meikäläisen korvalle ja voi kuunnella pienen teatterin tapaan,kun antaa tulla radion kovaäänisistä ja telkkarista samalla näkee kuvan.Ostin muutamia oopperakovalevyjä(Verdi,Puccini.Wagner ja Strauss) ja aika on mennyt rattoisasti,niin että on vain tullut luettua keskustelusivut.Kirjastosta lainasin tänään Stephen Sondhamin Sweeney Todd ja oli esitys täysosuma.Oli vahinko että en mennyt katsomaan sitä Oopperaan,kun muistaakseni Sauli Tiilikainen ja Ritva Auvinen tekivät piirakkaruokia.Sondham on varmaan yksi nykyajan suurimmasta musikaali-säveltäjistä.Voisi Ylen 1 lähettää ohjelman,mutta illalla vasta,koska aihe oli melkoinen.Siis tähän varmaan ajaa Yleisradion ohjelma-uudistus:joudumme enempi ostamaan ja vuokraamaa aineistoa muualta,koska aihe puhuu puolestaan.

welma
Lähetetty: 30.10.03 - 16:00
Tuttua juttua tuolta YleQ:n lakkautetulta foorumilta. Tämäntyyppisten kommenttienkohan takia se päätettiin siivota??
Moxun kanssa olemme hyvin samoilla linjoilla. Ainakin minua kohtaan on melkoinen loukkaus, ettei oleteta 27-vuotiaan naisen voivan kuunnella radiosta mitä itse haluaa, vaan luullaan kaikkien olevan jotain rokkisoittorasioille sopivia tilastollisia faktoja.

ajatusten noro
Lähetetty: 31.10.03 - 11:59
Niin, Yle:n kanavauudistuksessa vajaa vuosi sitten syntyneen, 25-45 -vuotiaille suunnatun radiokanavan, vain pääkaupunkiseudulla analogisesti kuuluneen Yle Q:n keskustelupalsta on suljettu. Tilalle on tullut kysymyspalsta.
Tämän kysymyspalstan esittelytekstissä selitetään Yle Q:n toiminta- ja ohjelmapolitiikkaa, jota lakkautetulla keskustelupalstalla jatkuvasti ihmeteltiin ja tuloksetta pyydettiin Yle Q:ltä vastineita. Kirjoittajia ärsyttäneitä seikkoja olivat muun muassa suppea kuuluvuusalue, aamu- ja päiväajan ohjelmien heikko taso sekä soittolistamusiikin yksipuolisuus.

Esimerkiksi tämä lainaus kysymyspalstan soittolistoihin liittyvästä esittely- ja perustelutekstistä herättää hämmennnystä: "Listan avulla toteutetaan ja hallitaan YLEQ:n musiikkipolitiikkaa." Toisin sanoen: pulinat pois, hallintoalamaiset, me Yle:ssä tiedämme, mikä kuuntelijoille on parasta.

Näyttää siltä, että keskustelupalsta kaatui Yle:n hälläväliä -asenteeseen. Todellista, asiallista keskustelua virittävät seikat kerrotaan vasta nyt kysymyspalstan avauspuheenvuorossa, kun Yle Q:n keskustelupalsta on ennaltailmoittamatta kuopattu.

welma
Vieras
Lähetetty: 4.11.03 - 16:35
Nythän YleQ:n ohjelmiston parhaimmistoon kuuluva Sokkotreffit (Jake Nyman ja vieras keskustelevat erilaisista musiikin ja ajatusmaailman suuntauksista levyjen ääressä, jotka ovat vieraalle yllätyksiä) on lisätty myös valtakunnalliseen jakeluun. Eläköön!
Ohjelma-aikakin on suorastaan loistava ja optimaalinen: sunnuntain ja maanantain välisenä yönä yhdestä kahteen!! Mutta kanavia on sitäkin enemmän: Suomi, YleQ ja YleX...

Bernold
Vieras
Lähetetty: 5.11.03 - 23:15
Lainaus:
Ohjelma-aikakin on suorastaan loistava ja optimaalinen: sunnuntain ja maanantain välisenä yönä yhdestä kahteen!!

No huh huh, tohon ei eläin pysty.

YLE on tosi syvältä.

Marja Salonen
Lähetetty: 6.11.03 - 14:07
Vienkö aihetta vinoon kun toivon, ettei YLE ulkoistaisi liikaa toimintojaan. Se tie vie yleensä yksityistämiseen eikä siitä taas Yleisradiolle mitään hyvää seuraa. TV:n mainoskanavat antavat hyvää esimakua, miten Suomen asiat, maasta ja maan tilasta puhuttaisiin tai jätettäisiin puhumatta. Yleisradio on kansan. Se olisi uskottava. Siellä täytyy käsitellä meidän asioitamme. Eivät taivaskanavat ole sillä suunnalla lainkaan.
Ja tuleva digiaika oikein pelottaa.
Reiskalle vielä: miten ihmeessä väität kuuluvasti Hämeen hitaisiin kun Sinulla on vempaimet jo melkein ennen kuin muilla. Nytkin niistä täällä iloitset. Eikö Hämeen hidas ole aidosti kaikkea uutta vastaan. Ottaisit oppia minusta. Minä vastustan vieläkin digiä paljon, paljon.

Lupamaksut???
Lähetetty: 6.11.03 - 22:40
YLE on todellakin meidän, kansalaisten, lupamaksujen ja verojen maksajien! Se vain on päässyt unohtumaan ilmiselvästi. Tällä hetkellä YLEn radiopuoli toimii kuin voisi komennella kansalaisia. Määrätä sen mitä kansa haluaa kuulla. Musiikista en viitsi sanoa enää mitään. Uutis- ja ajankohtaistoimitus saa kyyneleet silmiini - kuuntelen nykyään YLEn uutisia lähinnä kuullakseni mitä siellä EI kerrota. Mitä uutisia vältellään, mitä korostetaan. Sosiaalipuoli on ollut ylikorostunut jo kauan.
TV-puolella uutiset ovat parantuneet. Kaupallisuus ja kilpailu ovat monessa mielessä hyväksi. YLEllä on kuitenkin poikkeusasema: toiminta jatkuu vuodesta toiseen tappiolla, laatu laskee ja "tyytyväiset" kuuntelijat/katselijat maksavat -ja valtio loput. Kaupallisella puolella konkurssi olisi yllättänyt jo monesti.
Mutta juuri TÄSTÄ SYYSTÄ me maksajat voimme oikeutetusti vaatia YLEltä vaikkapa vain yhden, kunnollisen, uutis- ja puheradion! On sietämätöntä kuunnella lupamaksuilla samaa kepeetä jutskaa ja musaa kuin kaupallisilta, joissa maksaa hinnan sietämällä mainokset. Kunnon uutisetkin kuulee nykyään kaupallisilta, nimittäin STT/n uutiset. Kannattaisiko harkita lupamaksuboikottia? Ja mitä sanoisi EU, jos katselisi tv/tä vain satelliitin kautta ja kuuntelisi ulkomaan radioita netistä. Eihän silloin tarvitsisi lupia maksella kelvottomalle YLElle.

***

Vaikka onkin aika vaikea uskoa Ville Vilenin olevan rakentamassa YleQ:sta mitään laatukanavaa, niin ainahan sellaista saa toivoa. Ääliömäisten soittorasioiden ja oikeasti älyllisen ohjelmiston välissä olisi oltava oivaltava, musiikillisesti monipuolinen ja formaattivapaa kanava, joka rooli YleQ:lle ainakin minusta sopisi. Kanavan iltaohjelmisto varsin isolta osalta viittaakin sellaiseen; kun vielä päivä saataisiin samalle tasolle, niin...

Mutta älkäämme luopuko toivosta. P2 olkoon mallina YleQ:llekin, Radio Suomen ja YleXin suhteen toivo lienee jo menetetty. Ehkäpä Vilén pistäytyy lukemassa tätäkin keskustelua. Ja keskustelun ylläpito varmaan vihjaisi hänelle, että niin kannattaisi tehdä, jos aiheesta olisi vilkasta tekstuaalivaihdantaa...
Viimeksi muokannut moxu päivämäärä 28.2.05 - 18:39, muokattu yhteensä 1 kerran
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja welma päivämäärä 12.2.04 - 17:50

YleQ on kuulemma suunnattu meille kolmikymppisille cityihmisille. Ei sitä kyllä ainakaan päiväohjelmavirrasta huomaa.
Kanavalla on tosiaan paljon hyvääkin, mutta se ajoittuu turhan selkeisiin blokkeihin. Näitä voisi tosiaan lajitella ja musiikkipuolta monipuolistaa. Toimitettu ohjelma on aina toimitettu ohjelma.
YleQ:lle kuuluisi sijoittaa myös livetaltioiteja ja suoria konserttilähetyksiä.
welma
 

yleQ

ViestiKirjoittaja maaru päivämäärä 12.2.04 - 19:08

Vaikka kohderyhmä olisi rajattu, kolmikymppiset cityihmiset ovat kyllä aika rajattu ryhmä. Vähän avarakatseisempi voisi olla, uskoa siihen etteivät kaikki nelikymppiset ole haudan partaalla ja kaksikymppiset teinejä. Ja uuden YleQ:n pitäisi olla ehdottomasti valtakunnallinen. Cityjen ulkopuolella tapahtuu paljon kiinnostavaa, josta voidaan myös kertoa kiinnostavasti = ei maakuntaradiomentaliteetilla.

Ja tosiaan, toimitettu ohjelma on aina toimitettu ohjelma...
maaru
 

ViestiKirjoittaja ajatusten noro päivämäärä 13.2.04 - 10:30

Lokakuun lopussa haudatussa YLE Q:n keskustelufoorumissa esitettiin runsaasti kanavan parantamisideoita. Harmi, ettemme me keskustelijat voi tässä ja nyt ottaa tueksemme silloisia ajatuksiamme. Toivon, että YLE tutkii tarkasti tuossa foorumissa esitettyjä mielipiteitä YLE Q:n jatkajan ohjelmistoa suunnitellessaan. Tästä syystä sopii lisäksi toivoa, että YLE:llä on nämä keskustelut jossain tallella, eikä niitä ole tuhottu.

Mikä on cityihminen? Olen luultavasti cityihminen, mutten asu Helsingin Cityssä. Mikä tämä cityihmisen määritelmä sitten lieneekin, heitä luultavasti asuu myös maaseudulla, niin sanotun susirajan takana. Tämä on otetava huomioon YLE Q:n seuraajan kuuluvuusaluetta suunniteltaessa! Muuten, aikanaan kerrottiin YLE Q:n olevan suunnattu 25-45 -vuotiaille. Ikäni alkaa nelosella. Olen sitä mieltä, ettei hyvä ohjelma valitse kuulijaansa kuuntelijan vuosirenkaiden perusteella.
ajatusten noro
 

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 13.2.04 - 16:36

Eihän cityihmisyys tarkoita sitä, että pitäisi asua kaupungissa. Yhtä vähän, kuin maalaisuus tarkoittaa maalla asuvaa.
Itse olen 32-vuotias. Ajatus, että minun pitäisi kuunnella radiokanavaa, joka toistaa samoja tylsiä biisejä päivästä toiseen ja väliin pölötetään tekopirteitä juttuja, on loukkaava. Ikäänkuin tietynikäiset ihmiset olisivat joku tilastollinen fakta, jolle pitää syytää lähetysvirtaa -jota he eivät ole pyytäneet.
YLE uhkaa lähteä mukaan tukemaan äärimmäisen marginaalista yleisöä palvelevaa klassisen musiikin keskusta, jota kaikkia muita musiikin ilmenemismuotoja halveksien kutsutaan musiikkitaloksi. Rahat tähän se ilmeisesti aikoo ottaa radiokanavien laadullisen alasajon antamilla säästöillä. Tällä perusteella Ylen formaattiradioiden toimiluvat tulisi peruuttaa -kuin myös kaupallisten soittorasioiden.

Ja ihan tiedoksi YleQ:n uudistajille: Emme, siis EMME kaipaa toista Novaa.
Harmi, ettei tätä julkilausumaa voi allekirjoittaa...
http://www.kolumbus.fi/ilari.reuhkala/n ... tinova.htm
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja antiq päivämäärä 14.2.04 - 17:51

Kuuntelijatutkimukset paljastavat mielenkiintoisen seikan - eli YleQ:n täydellisen epäonnistumisen. YleQ tavoitteli ensisijaisesti ns. nuoria kaupunkilaisia eli ikäryhmää 25-34-vuotiaat. Sen piti haastaa Nova ja ilmeisesti myös houkutella ko. ikäryhmään kuuluvat Ylen kuuntelijat heille tarkoitetulle kanavalle. Kuinkas kävikään?

Ns. nuorten kaupunkilaisten ikäryhmässä pääkaupunkiseudulla voiton on vienyt selvästi YleX, jonka kuuntelijaosuus on peräti 14 prosenttia. YleQ:n osuus on vaivaiset 3 prosenttia.

Iltalehdessä oli jokin aika sitten YleX:n aamun tuottajan haastattelu. Hän sanoi, että ohjelmassa vältellään viimeiseen saakka ns. radiopuhetta. Tämä periaate kuuluu koko kanavan ohjelmistosta. YleQ:n lähetysvirta taas on rakennettu lähes kokonaan tämän teennäisen radiopuheen, imelyyden ja väkinäisen hauskuuden varaan. Onneksi se ei toiminut. Maailmassa on vielä toivoa!
antiq
 

ViestiKirjoittaja nimiErkki päivämäärä 14.2.04 - 19:13

moxu kirjoitti:Harmi, ettei tätä julkilausumaa voi allekirjoittaa... http://www.kolumbus.fi/ilari.reuhkala/n ... tinova.htm
:D
Allekirjoitan.
Huom! Vanhan version aikaiset (v. 2003-2007) foorumin sisäiset linkit toimivat kun otat linkkiosoitteesta pois /keskustelu-termin!!
Esimerkki: http://chat.yle.fi/yleradio1/viewtopic.php?p=27102#p27102
Käyttäjän avatar
nimiErkki
 
Viestit: 825
Liittynyt: 26.9.03 - 17:43
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja welma päivämäärä 16.2.04 - 15:52

antiq kirjoitti:Kuuntelijatutkimukset paljastavat mielenkiintoisen seikan - eli YleQ:n täydellisen epäonnistumisen. YleQ tavoitteli ensisijaisesti ns. nuoria kaupunkilaisia eli ikäryhmää 25-34-vuotiaat. Sen piti haastaa Nova ja ilmeisesti myös houkutella ko. ikäryhmään kuuluvat Ylen kuuntelijat heille tarkoitetulle kanavalle. Kuinkas kävikään?

Ns. nuorten kaupunkilaisten ikäryhmässä pääkaupunkiseudulla voiton on vienyt selvästi YleX, jonka kuuntelijaosuus on peräti 14 prosenttia. YleQ:n osuus on vaivaiset 3 prosenttia.

Iltalehdessä oli jokin aika sitten YleX:n aamun tuottajan haastattelu. Hän sanoi, että ohjelmassa vältellään viimeiseen saakka ns. radiopuhetta. Tämä periaate kuuluu koko kanavan ohjelmistosta. YleQ:n lähetysvirta taas on rakennettu lähes kokonaan tämän teennäisen radiopuheen, imelyyden ja väkinäisen hauskuuden varaan. Onneksi se ei toiminut. Maailmassa on vielä toivoa!


Joo, ja YleQ:n epäonnistuminen tässä mielessä johtuukin juuri siitä, ettei kanava ollut tarpeeksi omaperäinen. Se on ollut vain soittolistarasia, jonka seassa on tyhjänpäiväsistä puheenlätinää. Siis muulloin, kuin iltaisin.
Kuten tässäkin on useampikin kirjittaja todennut, olisi YleQ muutettava kanavaksi, jonka nykyisen iltaohjelmiston tyypinen juttu dominoisi koko ohjelmistoa. Nova II (siis YleQ:n nykyinen päiväohjelmisto) on petos kuluttajia kohtaan. Niin on kyllä YleX:kin...
welma
 

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 20.2.04 - 15:40

Mutta on YleQ:n epäonnistumiseen heikkolaatuisen päiväohjelman lisäksi ollut toinenkin syy: Se, ettei kanava kuulu analogisena pk-seudun ulkopuolella. Ei kukaan ala hankkia digiradiota saadakseen YleQ:n kuuluviin, laatuohjelman määrä kanavalla ei ole riittävä.

Eli YleQ:n suosiollistamisohjelman kohdat tiivistettynä ovat:
1.valtakunnallinen analoginen kuuluvuus
2.toimitettu ohjelmisto, ei soittolistoja


* * *

Tähän teemaan liittyen tiedote Pro Yleisö-liikkeen seuraavasta tepauksesta:

Pro Yleisö -liike käynnistyi vuosi sitten ja paljon on jo ehtinyt tapahtua: vetoomuskeräys julkisen palvelun ja ohjelmien laadun puolesta, tapaaminen eduskuntaryhmien ja liikenneministerin kanssa, kevätjuhla, keskustelutilaisuuksia ja marraskuisen medialukutaitoseminaarin yhteydessä järjestäytyminen Pro Yleisö – För Publiken -yhdistykseksi. Tästä on hyvä jatkaa, suuret haasteet odottavat!

Pro Yleisön paneelikeskustelu, vuosikokous ja iltabileet lauantaina 13.3.2004 Taidehallin klubilla, Ainonkatu 3, Helsinki.

Tilaisuus alkaa kello 15 paneelikeskustelulla ”Tuutin täydeltä–mutta mitä? Julkisen palvelun radio- ja televisiotoiminnan tehtävät”. Paneelissa ovat mukana mm. Julkisen palvelun tulevaisuutta pohtivan työryhmän puheenjohtaja Seppo Niemelä, EU-parlamentaarikko Esko Seppänen, opiskelija Teemu Palokangas ja tutkija Minna Aslama.
Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Kahvitarjoilu.

Seminaarin jälkeen kello 17 samassa paikassa Pro Yleisö ry:n ensimmäinen vuosikokous. Kokous päättää tulevasta toiminnasta ja valitsee yhdistykselle puheenjohtajan ja hallituksen vuodeksi 2004. Päätöksentekoon voivat osallistua vain yhdistyksen jäsenet. Liity jäseneksi, tule kokoukseen ja vaikuta! Jäseneksi pääset täyttämällä jäsenlomakkeen yhdistyksen nettisivuilla http://www.proyleiso.org. Liittymismaksu on 10 euroa, jäsenmaksu vuodelle 2004 samoin. Työttömien, opiskelijoiden ja eläkeläisten jäsenmaksu on 5 euroa. Yhdistyksen säännöt löydät nettisivuilta.

Illan päätteeksi noin kello 19 alkaen bileet Taidehallin ravintolassa. Mukana mm. Emanoil Petkov, Lazlo Varga ja Mikko Alatalo.
Vapaa pääsy, bileisiin voi tulla, vaikkei muihin tapahtumiin ehtisikään.
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

MITÄ ODOTAT HYVÄLTÄ RADIOKANAVALTA

ViestiKirjoittaja SANILA päivämäärä 24.2.04 - 14:06

ODOTAN HYVÄLTÄ RADIOKANAVALTA, ETTÄ SITÄ VOI KUUNNELLA. NYTHÄN YLEN PARAS KANAVA, RADIO PEILI, TARJOTAAN DAB:NA HKI-TRE .AKSELILLA JA ULANA AINAKIN OSITTAIN TREEN JA JKYLÄN LÄHETTIMISTÄ. KÄSITTÄMÄTTÖMÄSTÄ SYYSTÄ LÄHETYKSET LOPETETTIIN MAALISKUUSSA -03 TURUSSA.

YLEQ:N KUUNTELIJALUVUT OVAT MATALAT YKSINKERTAISESTI SIITÄ SYYSTÄ, ETTÄ YLE LÄHETTÄÄ SITÄ RADIOLAITTEIN KUULTAVANA VAIN HELSINGIN LÄHETTIMISTÄ, KUINKAS MUUTEN.

MAHDOLLISEEN TAAJUUSPULAAN RATKAISUNA OLISI DAB. SE TUOTIIN H-TRE -AKSELILLE JO VIITISEN VUOTTA SITTEN. MIKSI TÄMÄ PROJEKTI, DAB-PEITON LEVITTÄMINEN, EI ETENE. RAHAAHAN YLELLE TULI DIGITAN MYYNNISTÄ, JOTEN VARAT EIVÄT PITÄISI OLLA ESTEENÄ.
SANILA
 

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 24.2.04 - 15:18

Listaa kaikki ominaisuudet mitkä kyrsivät Novassa ja YleX:ssä ja käännä ne sitten negaatioikseen. Siinä se on!
VeHy
 

ViestiKirjoittaja ajatusten noro päivämäärä 24.2.04 - 16:28

Edellä nimimerkki SANILA valitteli Radio Peilin huonoa kuuluvuutta analogisessa verkossa. Annan tässä hyvän vinkin, mutta astun samalla YLE:n tiedottajien varpaille.

Radio Peilissä lähetettäviä ohjelmia on kuultavissa YLE:n Ulkomaanpalvelun lähetyksissä. Kotimaassamme lähetykset kuulunevat parhaiten keskipitkillä aalloilla: Helsingin lähettimen taajuus on 558 kHz ja Porin taajuus 963 kHz. Kuuluvuus on yleensä satoja kilometrejä lähettimestä, pimeään aikaan paljon enemmänkin. Myös YLE:n lyhytaaltolähetyksistä voi bongata runsaasti Radio Peilissä lähetettyjä ohjelmia. Ulkomaanpalvelun lähettimien taajuuskohtaiset ohjelma-aikataulut löytyvät YLE:n sivuilta.

Aika mainiota on kuulla vanhasta matkaradiostani slogan:"Radio Peili - digitaalisesti". Mikäs siinä, itse vain kuuntelen lähetystä, joka välittyy lähes sata vuotta vanhaa keksintöä, amplitudimoduloitua ääniradiotekniikkaa hyväksikäyttäen!
ajatusten noro
 

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 24.2.04 - 23:44

Saman aseman minäkin olen löytänyt, Taanilaakin kuuntelin eräänä yönä keskiaalloilta. Ja virolainen ystäväni kuulee aseman vielä lähellä Latvian rajaa.
VeHy
 

ViestiKirjoittaja antiq päivämäärä 29.2.04 - 19:57

Tarkennus nimimerkille SANILA:

Nuo kuuntelijatutkimukset, joihin aiemmin viittasin, ovat pääkaupunkiseudun tuloksia. Eli YleQ on yksi pääkaupunkiseudun vähiten kuunnelluista asemista, sekä ns. nuorten kaupunkilaisten kohderyhmässä (joille tämä YleNova oli suunniteltu) että yleisesti ottaen.
antiq
 

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 1.3.04 - 11:11

Joskus autossa kuuntelen kun muilta asemiltakaan ei tule sen parempaa. Tai oikeastaan, sunnuntaisin mökiltä palatessa "Kadonneen levyn metsästys" vie ilman muuta voiton "Naisten illasta".
VeHy
 

Seuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron